content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

11 Şub

O’nurlu Olmak ve Yalnız Kalmak!

Asrın filozoflarından sevgili dostum Ertürk Akşun der ki; “Toplumun ahlak kurallarını kabul etmek demek, köleliği kabul etmek demektir…Ahlak kuralları her zaman için yönetenlerin köleleri daha iyi yönetebilmek için hazırlamış oldukları kurallardır.”

Değerli dostlar! “Yazmak”, yalnız kalmanın en büyük ilacıdır.

Hele, hele yaşadığınız kentte topluma mal olmuş marka bir ismin(HBY) marka gazetesinde yazıyorsanız bu sorumluluğunuzun ve yalnızlığınızın artmasının en büyük delilerinden en önde gelenidir.

Yıllar önce 1993’ arabamdaki 4-5 bin lira tutarındaki gömleklerimi çalan  “Hırsıza Centilmen Mektubu” (http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=y%C3%BCksel+mert )adındaki şahsıma ait bir haberle başlayan EKSPRES’le olan tanışıklığım; yıllar sonra kaderin bir cilvesi olarak haftada 3 gün “Pazartesi”, “Çarşamba” ve “Cüma”   günleri  kaleme aldığım köşe yazılarımla “Bütün Güzelliğiyle devam etmektedir.”  

Değerli dostlar! Beni gazeteden yada Akdeniz ekranlarından tanıyan yığın yığın okurlarımla yüz yüze geldiğimde soruyorlar, “sen kimsin hangi mektep yada medreseyi bitirdin” diye.

Yine asrın fiozofunun ifadesiyle: “Ben Türk değilim, ben Kürt değilim, Alman hiç değilim.

Peki kimim ben?

Ben insan değilim, hayvan değilim, köle değilim, efendi değilim, kimim ben?

Ben fizikçi değilim, doktor değilim, işçi değilim…

Peki, kimim ben?

Zengin değilim, yoksul hiç değilim, bireyci değilim, toplumcu değilim..

Kimim ben?

Ben kimim? Neye inanırım?

Bir boşluğum ben, boşluğun ta kendisiyim, sıfır noktasıyım.” 

İnsan dünyayı akıl gözüyle görmeye başlayınca, hiç kimsenin fark etmediği, etse bile etmemiş gibi yaptığı gerçekleri görmeye başlayınca, daha önceki tüm doğruları bir anda yanlış gelmeye başlıyor.

Sadece “akıllı olanlar güzel görünmeye başlıyor” gözüne.

Aklın güzelliği ile gözün güzelliğinin birbirinden ne kadar farklı olduğunu keşfediyorum.

O’NUR-lu olmak isteyince yalnız kalmaktan başka çıkar yol kalmıyor..

 

ATATÜRK KÖŞESİ

Benim karakterim bağımsızlıktır..(Atatürk)

 

DÜŞÜN-TAŞIN

İnsan bilmediği cenneti değil, bildiği cehennemi yaşamaya meyillidir. (Ertürk Akşun)

 

GÖNDERMELER

-Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ’un; Kentin markası Ekspres Gazetesi’nin 33. Kutlama gecesinde vermiş olduğu sinerji ve kucaklayıcı mesajlarıyla okur-yazarlarımızın gönlünde taht kurduğunu biliyor musunuz?

-Irk, renk, din, dil ayırt etmeksin herekse, herkesime kucak açan Ekspres Gazetesi imtiyaz Sahibi Hakan Bülent Yardımcı’nın tüm misafirlerini kapıda karşılayıp araçlarına kadar yolcu etmesini gören AKİL insanların İşte HBY’yi farklı kılan bu mütevazı tavrıdır dediklerinden haberiniz var mı?    

-Sevgili dostlarım Zafer GEYİk ve Gökhan ATILGAN’ın EKSPRES  GAZETESİ gecesi  için hazırlamış oldukları sürpriz sunumlarıyla, Hüseyin BAYRAK hariç herkes tarafından  ayakta alkışlandıklarından haberiniz var mı?

-Kentin ali protokolünün hemen hemen tamamının gecemize iştirak etmesinin Adil, tarafsız, kucaklayıcı ve barışa dayalı yayın anlayışından kaynaklandığını bilmeyen var mı?

-Bu tür gecelerde asla görmediğimiz, göremediğimiz Yüreğir Şehremini Mahmut ÇELİKCAN’ın, EKSPRES’in bu muhteşem gecesiyle birlikte “vira bismillah” diyerek şeytanın bacağını kırdığını biliyor musunuz?

-Ak parti Adana İl Başkanı Ziyaettin YAĞCI’nın ayağındaki küçük bir rahatsızlıktan dolayı gecemize iştirak edemediğini bizzat telefonla arayarak Ekspres Ailesinin bu anlamlı gecesini kalbi duygularla kutladığını bilmeyen var mı?

-Dünya İnsanlık Ailesinin birçoğunun yakından tanıdığı gurur kaynağımız Ömer ÇELİK’i bazı karşılama vs. gibi indi, kişisel haberleriyle gündeme taşıyarak fitne çıkartan internet gazetecisinin maksattan gayesini bilen var mı?

-Destek Yayınları Genel Yayın Yönetmeni sevgili kardeşim Ertürk AKŞUN bey’in, özellikle erkeklerin dünyasının DNA’sını ortaya koyduğu “ATEŞ, GÜNEŞ VE ADA” adındaki muhteşem kitabından haberiniz var mı?

-9-17 Mart arasında Bursa Tüyap Kitap Fuarı’nda Sevgili dostum Osman KALFA’nın  sahibi olduğu Genç Dağıtım Standında kitap dostu okurlarımızla hasret gidereceğimizden haberiniz var mı?

-Ünlü Romancı  Ekmel Ali OKUR’un,  yeni kaleme aldığı DEVRİM ve kendisiyle AŞK ve SEVGİ üzerine yaptığım NEHİR SÖYLEŞİ’ kitaplarıyla kutlu yürüyüşünü taçlandırmaya devam ettiğini biliyor musunuz? 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank