content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Kas

On Yıl Sonra da Milli Füzeyi Konuşuruz

Çin’den füze savunma sistemleri teknoloji alımı iptal edildi.

Kamuoyuna Çinliler “teknoloji vermeyi ret ettiler” diye verildi.

Oysa kamuoyuna önceleri verilen bilgilerde; Çinliler teknoloji veriyor, Batılılar ise teknoloji vermiyorlar diye yansıtılmıştı.

Anlaşılan odur ki, ABD, AB, NATO Çin’den bu füzeleri ve teknolojinin alınmaması için, Türk hükümetine çok talimatlar yağdırmış olmalarıydı.

İşin esası şudur. Siyasi iktidar, kendi iktidarlarını tehdit eden Amerika’ya karşı Çin’i kullanmıştır. Şantaj yapmışlardır.

İktidar, başından beri, Çin’den silah almaya yetkisinin olmadığı biliyordu. İktidarını ve Amerika’nın desteğini yeniden arkasına almak adına, Çin’i kullandılar.

Süreç dört yıl sürdü.

Sonuç; Türkiye dört yıl önceki yere geri döndü. Türkiye halkı füze savunma sistemlerinden mahrum kaldı.

Şimdi deniliyor ki; “Milli füze sistemi gerçekleştirilecektir” 14 yıldır iktidardasın, madem yerli yapma düşüncen vardı da, neden yapmadın? Türk halkını risk altında tuttun. Patriotlar kiralamak için, ona buna kul oldun.

G-20 Süreci de göstermiştir ki; Amerikasız bunlar tuvalete bile gidemezler. Madem Amerikasız bu işi yapamayacaktın, neden Çin ile böyle bir alış verişe girerek, Çin’e kaşı ülke itibarını yerlere serdin?

Füze ve füze teknolojisi transferinin Çin’den yapılamaması, Amerika’ya bağımsızlığımızı ne ölçüde teslim ettiğimizin çok iyi bir göstergesidir.

Peki, biz Amerika’nın talimatlarıyla Çin’den füze almaktan vazgeçtik de, Amerika bize füze savunma sistemleri veriyor mu? Ya da paramızla satıyor mu?

Hayır.

Rusya, Suriye ve İran’a s300 füzelerini satarken, dostumuz, strateji ortağımız, Suriye’ye birlikte terör ihraç ettiğimiz Amerika, bize neden füze savunma sistemleri satmaz.

Şimdi deniliyor ki milli füze sistemleri geliştirilecek.

Sanayi alt yapısının buna izin verip vermediğini biliyor muyuz?

Elin oğlu sana otomobil üretmeye izin vermezken, yerli füze üretimine mi izin verecek?

Keşke milli bir füze sanayi alt yapımız olsaydı da, milli füzeyi üretebilseydik!

On beş yıl sonra, eğer ayakta kalabilirsek, gene füze teknolojisini üretmeyi konuşuyor olacağız.

Neden böyle bir tahminde bulunuyorum? Eğitimi dine yönlendirilmiş bir ülke olarak, ihracatımızın sadece %1,5 kadarı teknolojik ürünlerdir.

Yani teknolojik alt yapımız ileri teknolojili ürünler üretmeye müsait değil.

İğneden ipliğe her şeyi borçlanarak ithal eden bir ülke, teknoloji üretemez. Türbin teknolojisi ve yakıt teknolojisi üretemez. On beş yıl önce başlamış olsaydık belki…

Bir alt yapı olmadan; bir günde, bir yılda bu alt yapı oluşmaz. Buna göre eğitilmiş elemanlar, buna uygun bilim kitlesi oluşturmadan bu iş “ben dedim oldu” ile yürümez.

Etrafımızdaki ateş çemberi gittikçe daralırken, füze savunma sitemleri olmayan bir ülkenin “uçakları gölde yüzen ördekler gibidir.*

Bizi savunmasız bırakarak, kendilerine olan bağımlılığımızı artırıyorlar.

Füze savunma sisteminden mahrum bırakılmamızın asıl nedeni budur.

Bülent Esinoğlu
bulentesinoglu@gmail.com

ulusalkanal.com.tr

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank