content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

14 Şub

Okyanus Ötesinden İzlemek

Değerli Okur! Akis Kitap Ailesinin ve Türkiye’nin önemli yazarlarından olan Adem ÖZBAY’ın, New York’tan gönderdiği ve şahsi BLOG’ unda paylaştığı http://ademozbay.com/yuksel-merti-okumak/ şahsımla alakalı makalesini önemine binaen siz değerli okurlarımla paylaşmak istiyorum...

Yüksel Mert’i Okumak

Adana’nın medarı iftiharı, televizyonların yıldızı Yüksel Mert bana Twitter’da ‘beni oku’ deyince ben de onu okumaya kadar verdim. Onu tanıyalı 7-8 sene oluyor zannedersen. Bunun 2-3 yılı çok yoğun birlikteliklerle geçti. Fuarlarda, imza günlerinde beraber yedik içtik, beraber üzüldük sevindik. Madem o benden onu okumamı istedi, buyursun bakalım Yüksel Mert’i nasıl okumuşum:

 

Yüksel Mert marifetli bir adamdır. 10 parmağında 11 yetenek vardır. O fazla olan 1 bol kelimeli çenesidir.

Yüksel Mert başı sıkıştığında malum meyveyi yediği için dedem Adem ve bana topu atmaktadır, ama kendi talan ettiği meyve bahçelerini hiç çaktırmamaktadır.

Yüksel Mert‘i severim, o da beni sever, ama fırsatını buldu mu da anında satar, sonra da keyifle nasıl sattığını ballandıra ballandıra anlatır.

 

Yüksek Mert yüksek reytinglerin adamıdır. Alkış sesi duymazsa, o gün bol bol pohpohlanmamışsa geceleri kabuslarla uykusundan uyanabilir.

 

Yüksel Mert zaman zaman soyadı gibi yaşar, zaman zaman adına inat yaşar. Ortasını bulduğu zamanlarda tadından yenmez.

Yüksel Mert‘in bana vasiyeti mezarına onu baş aşağı gömmemdir. Bunu yapamayacağımı zannettiği için içi rahat olabilir. Ama hele bir ölsün, bir gece New York’tan 3-5 kodaman abiyle gelip, onu mezarında baş aşağı sallandırıp, vasiyetini yerine getirmenin tadını çıkaracağım. (Bunun neden istediği konusunda en ufak bir fikrim yok, sadeceEkmel Ali‘nin yakışıklı oğlu Besimi‘nin bir tespiti var: Kafasıyla yükselemedi ayaklarıyla deneyecek.) 

Yüksel Mert Kuran’ı, kendi dilinden okuyup anlama ve hurafelerden arınmış halini idrak etme lütfuna mazhar olmuş bir adamdır. Ama bunun hakkını ne kadar verdiği tartışmalıdır.

 

Yüksel Mert için, içim rahat ede ede 10 numara vereceğim tek özelliği merhametidir. Merhametli bir adamdır. İhtiyaç anında donuna kadar verir. Bunu laf olsun diye söylemiyorum, harbiden verir.

 

Yüksel Mert günde beş vakit şükretmesi gereken bir hanıma sahiptir. Yengemiz nesli tükenmiş olup, bu dünyada sadece Yüksel Mert‘te bir tane vardır. İşte hikmetini çözemediğim tek konu da budur. Yakışıklı oğullarını ve aslan damadını, akıllı kızını ve tatlı torunlarını da anıp selam edelim buradan, hazır yeri gelmişken.

 

Yüksel Mert, Ekmel Ali Okur gibi bir madenin meydana çıkarılması için verdiği çaba ile tarihe geçmiştir.

Yüksel Mert benden çarptığı atkılarla ufak bir atkı koleksiyonu yapmış, şimdiler de atkısız adım attığı görülmemektedir.

Yüksel Mert de ben de insan olduğumuz için zaaflarımıza da yenilebilir zaman zaman hatalara düşebiliriz. Yüksel Mert hatasını anladığında dönmesini bilen bir adamdır. Anlayışı kıt olduğu durumlar da olmuyor değildir. Bana da çok tavsiyesi olmuştur, kendisini dinlediğimi söylemek isterim.

 

Yüksel Mert özetle okuması biraz zor bir adamdır. Yemek ısmarladığın sürece çok güzel muhabbet edebileceğin bir gönül adamıdır. Kuran’ı iyi bilip bunu reyting malzemesi yapacak kadar da zaman zaman şirazeden çıkar. Ama çıkarsan, toplasan, çarpsan, bölsen yine de elde iyi bir Yüksel Mert kalır.

Rabbim hepimizi iyi adamlar, merhametli insanlar, aydınlığın peşinden koşanlar olarak yaşatsın, öldürsün, diriltsin diyerek son sözü söyleyelim.

Amin.

- Sayın Yüksel Mert her türlü tekzip ve düzeltme hakkına sahiptir, neticede sadece kendisi değil biz de insanız, hata yaparız!

- Adem Özbay 10 Şubat 2013, NY www.ademozbay.com

 

ATATÜRK KÖŞESİ

Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur..

DÜŞÜN-TAŞIN

Güç aslanın çenesinde yiğidinde dizindedir kim yüzden aşağı yaşıyorsa günah onun özündedir..

GÖNDERMELER

-Türkiye’nin tanıtımından dolayı çiçeği burnunda bakanımız Ömer ÇELİK Bey’e (TUTAP) tarafından ‘Uluslar arası Beyaz Küre Ödülü’ verildiğini biliyor musunuz?

-CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İNSAN yanını takdir ettiğini duydunuz mu?

-Aday olması halinde 50 bin oy farkıyla Seyhanı alacağını iddia eden meclis üyesi kim?

-Yarın İşadamı İsa CEYLAN,Cüma Günü CHP’nin çiçeği burnunda acar başkanı Haşmet BİÇER’in Mertçe Söyleşi’ye konuk olacağından haberiniz var mı?

-Zırt-pırt arayanlardan gına gelip hem sim kartını hemde cep telefonunu yenileyen ünlü medya apatronu kim?

-Ekspres’in uzlaştırıcı, barıştırıcı, kaynaştırıcı sene-i devriyesinin hala konuşulduğunu bilemeyen var mı?

-Adana polisinin hakkakniyete uygun bazı uygulamalarla Türkiye’ye örnek olduğundan haberiniz var mı?

-Adana Et ve Balık Kurumu Müessese Müdürünün müşteriler ve basın camiası tarfından takdir ve tebrik edilmesinin sırrını biliyor musunuz?

-Lokum Fm ve Akdeniz televizyonu ortak yapımı olan CENDERE programının Çarşamba günlerinin vazgeçilmez sabah programı olduğunu bilmeyen, duyamayan var mı?

-(AKDEV)  Genel Başkanı Sevgili hemşerimiz Gül KAYALDIZ’ın İstanbul Kanal T televizyonunda gerçekleştirdiği “SÖYLENMEZKİ SÖYLEYESİN” adındaki programıyla ilgi odağı olduğunu biliyor musunuz?

-9 -17 Mart 2013 tarihlerinde(inşallah)Bursa Tüyap Kitap Fuarı Genç Dağıtım Standında; akşamlarıda Emniyet Müdürlüğü Çekirge Eğitim Merkezinde Bursalı Okurlarımızla hasret giderceğimizden habriniz var mı?

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank