content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

15 Ağu

Okur-la Hasbahal!..

Ekmel Ali OKUR; Hemşerimiz, Adanalı, Adam gibi adam! İnşaat Mühendisi, gönül tamircisi! Tıpkı,Yunusun dediği gibi: “Ben gelmedim kavga için!/Benim işim sevi için/Dostun evi gönüllerdir/Birliğe bitmeye geldim/Gönüller yapmaya geldim..” diyor.

O, bir “doğa” yazarıdır,

Bir “felsefe” yazarıdır…

Doğanın koynunda felsefeyle buluşursunuz onun romanlarında. Örneğin; “Küçük bir köpeğin hayatını okuyorsunuzdur fakat birde bakarsınız ki, yeryüzündeki bütün dinleri öğrenmişsinizdir.” Bütün kitaplarının satır aralarında “şiir tadı bulaşır” damağınıza…

Trans halinde kaybolurken sayfaların arasında, tüm kelimeler canlanıverir birer birer…

Dağ köylerinde, bir çoban çeşmesinin önünde avuç avuç su içerken bulursunuz kendinizi.

Ve bazen patika yollarda yürürken; yanınızdan değnekten atların üzerinde “ÇIĞLIKÇIĞLIĞA” koşar köy çocukları. “YAZBULUTLARININ” altında, bilge dağlarla konuşurken; “Çukurova’nın kavurucu sıcağında pamuk toplarken bulursunuz kendinizi.” Esmer tenli ırgatların arasında cayır cayır yanarak. “AYIŞIĞI” altında bakarken bir “Yörük Kızı”nın menevişli gözlerine, “EN NAİF AŞK” ları yaşarsınız…

“YÜREĞİNİZLE DİNLE”meyi öğrenirsiniz hayatı ve “YÜREĞİNİZLE YARGILAMA” yı…

Ve yargılarken yüreğinizle; “hicret edersiniz hurafelerden akıl aydınlığına, en kutlu kitaba”, vicdanınız konuşur o vakit, “ÖZÜR DİLE” der “ÖZÜR DİLE” akıl aydınlatıcısından “ÖZÜR DİLE…” Pardon! Kitapları nasıl mı bulursunuz? Bir “TIK” ötenizde (Ekmel Ali Okur - Kitap - Antoloji.com) adresini paranteze alarak devam edelim.

Toros Dağları’nda, ıssız kış gecelerinde, “CENNETİN AĞITLARINI” dinlerken, “bilgi peşinde yürümeyen bir ömrün masraflarını” hiçbir zenginin karşıla(ya)mayacağına şahit olursunuz.

Hangi romanının kapağını açarsanız açın; tıpkı aynaya bakar gibi, gönlünüzün ayna çehresini yüzünüze yansıtan “kara yağız”, cılız, “İÇLİ BİR ÇOCUK” sımsıkı tutar ellerinizden.

Menekşe kokuları bulaşır avuçlarınıza.

Sonra; dağ dağ, köy köy, tarla tarla, bağ bağ, ova ova, şehir şehir, gece-gündüz, karanlık gecelerde ay ışığı altında seher yellerine okşatarak yüreklerinizi, dolaştırır, bazen yayan, bazen DUMAN rengi bir atın üzerinde, bazen de; “kara gözlü, uzun kirpikli bir eşeğin” üzerinde…

Şimdiden “bilgelik dolu yolculuklar” dilerim,

İNSANIN ESARETİNE DAİR NE VARSA “HESAPLAŞMAK” İÇİN…

ATATÜRK KÖŞESİ

Bizim akıl, mantık ve zeka ile hareket etmek şiarımızdır.

DÜŞÜN-TAŞIN

Hayata değer bir yaşam, sevmeye değer bir aşk, dostluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme!..

GÖNDERMELER

-5 yıldızlı davetlere karşı tavrı ve mütevazı iftar ziyaretleriyle tanıdığımız BAŞBAKANIMIZ’ ın; bazı semtlerde ‘sokakları trafiğe kapatarak, abartılı ve rahatsız edici’ iftar sofraları düzenleyen Ak Partili Belediye Başkanlarından haberi var mı? 

 -Yayınevimizin yazarlarından sevgili meslektaşım Rana Elik’in Büyükşehir Belediyesinin Ortak Akıl projesi kapsamında Adana’da “Etkili Konuşma” ve “Diksiyon” dersi verdiğini biliyor musunuz?

-AB’nin kalabalık kenti Londara’da yaşayan okurum Neco Usta: ‘Ağabey burada 1 numarada çocuklar, 2 numarada kadınlar, 3 numarada köpekler, 4 numarada da erkekler var” dediğinden haberiniz var mı?

 -Yıllardır çizgisinden ve MERT’ liğinden ödün vermeyen, Tayyip Bey’in Baş danışmanı dostum, Hüseyin BESLİ’nin; yazmış olduğu son kitabıyla gönüllerde taht kurduğunu biliyor musunuz?

-ABD’nin Hava üssününde bulunduğu İNCİRLİK mahallesinin hayalet bir bölgeye dönüşmesinin hikmet-i sebebini bilen var mı?

-Milletvekilimiz Ömer Çelik’in 5 yıldızlı iftar davetlerine katılmamasının, yüce halkımız tarafından takdirle karşılandığını biliyor musunuz?

 -İstanbul Kanaltürk’te katıldığım (Neşter, Teravih Namazı 08.08.2011 KANAL TÜRK izle) programının Türkiyenin gündemini hala meşgul ettiğini biliyor musunuz?

-Adana Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prf.Dr. Mustafa KİBAR’ın Acıbadem personeli ve yatan hastalar tarfından takdir ve tebrik edildiğini bilmeyeen var mı?

-Adana’nın çiçeği burnunda acar Emniyet Müdürü Mehmet AVCI’nın, bırakın potansiyel suç şebekelerini, kentin üzerinden uçan yabancı kuşların bile GBT’sini! merak ettiğini biliyor musunuz?

-“Bizdeki açlar dururken neden Somali’deki açlara yardım edelim”diyen Hulki Cevizoğluna, Ahmet Hakan Coşkun’un muhteşem cevabını duydunuz mu?

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Okur-la Hasbahal!..”

  1. 1
    Vahdettin UNSAL Says:

    Sevgili yuksel mert dostluklar işte böyle uzun ömürlü ve kalıcı olmalı ekmel ali hocam çok beğendiğim insanlardan birisidir ve kendisni bursadan tanıyorum kitaplarıyla sadec bizi değil dünyayı aydınlatıyor o selam olsun..



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank