content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Ara

Öğretmen Yazarlar

Hoşça Kal Anne "Romanıyla tanıdığım eğitimci, hikaye ve roman yazarı Fatma Çetin Kabadayı ” "Yüreğimden Güvercinler Uçurdum” adlı eseri ile edebiyat dünyasına yeni bir giriş yaptı. Kültür sanat çalışmalarımın arasında tanıdığım öğretmen yazar, Fatma Çetin Kabadayı gelecek adına umut vaadeden güçlü bir hikaye yazarı olarak gözüküyor.

Okurlarımızın da bildiği gibi , zaman zamanda bu köşede güçlü yazarları, şairleri ve sanat dünyasında adını duyurmaya çalışan kültür sanat adamlarını konuk ediyor, tanıtımını yapıyoruz, röportajlarla onları okuyucularımızla buluşturuyoruz.

Okurun az olduğu bir toplumda, inatla kültür sanata emek veren, alın teri döken, göz nuru ve gönül hamuru ile yoğurdukları eserleri okuyucuları ile buluşturmaya çalışan dostlarımız var. İşte bu kültür sanat dostlarından birisi de Öğretmen yazar Fatma Çetin Kabadayı’dır. Sürmeli fetivali şiir yarışmasında bizden ( Şiir dalında) “Jüri özel ödülü” kazanan yazara, plaket taktiminde Yozgat’a olan özlem ve sevgisini dile getirerek bizleri de mutlu etmiştir.

O  EĞİTİMCİ BİR ARKADAŞIMIZ

Hikaye ve Roman Yazarı Fatma Çetin Kabadayı 1974 Kayseri doğumludur. İlk ve orta tahsilini Kayseri’de üniversiteyi de Gazi Üniversitesi Mesleki ve Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümünde tamamlayarak öğretmenlik görevine başlamıştır. Çeşitli İllerde öğretmen olarak görev yapan Kabadayı, şiir ve yazılarıyla edebiyat dünyasında tanınmaya başlamış , bir çok gazete ve dergilerde yazıları yayımlanmış, okuyucularla buluşmuştur.

Kültür - Sanat dostu olan Kabadayı hikâye ve Roman dalında eserler çıkararak öğretmenlik mesleğinin yanı sıra yazarlık alanında da başarılı eserler vermeye başlamıştır. Adıma imzalayarak göndermiş olduğu ”Hoşça kal Anne ve Yüreğimden Güvercinler Uçurdum” romanlarını okudum ve onu daha yakından tanıma fırsatını buldum. İçten, samimi ve güçlü kalemi bende olumlu bir izlenim bıraktı. Kendisini geleceğin güçlü yazarı, ünlü bir hikâyecisi gibi görmeye başladım. Gelecek için umut vaadeden güçlü kalemini, sevgi dolu yüreğini kutluyorum.

"Elveda Evliliğim, Hoşçakal Anne, Yüreğimden Güvercinler Uçurdum romanlarının yanı sıra, örnekleriyle Kuklalar ve Kukla oyunları, Ebesin, Çocuk oyunları, Yüz Gülen Yüz, Örnek Drama oyunları (Mesleki) eserleriyle edebiyat dünyasında hızla ilerlemeye başlayan Fatma Çetin Kabadayı çeşitli gazetelere gönderdiği hikâyeleri ile de köşe yazarlığını devam ettirmekte, başarılı bir grafik çizmektedir. Türk Edebiyatının gelişimi adına seviniyor, onu geleceğin güçlü bir kalemi ve güçlü bir hikayecisi olarak görmek istediğimizi vurguluyoruz.

ROMANLARI  İLE  ÜNÜ ARTIYOR

Yazarın son çıkan eseri; Yüreğimden Güvercinler Uçurdum oldu. Adıma imzalayarak gönderdiği bu eserini okudum ve okudukça da onu başarılı buldum. (Hatta bu eserde kendimi buldum, çünkü Lise yıllarımda benim de bir mektup arkadaşım olmuştu ve uzun süre onunla yazışmıştım).
Yüreğimden Güvercinler Uçurdum romanında yazar umutlarını, hayallerini, çalışmalarını ve gönlünden akan yağmur dolu duygularını, okuldan arkadaşı olan Çağla ile paylaşıyor, onunla mektuplaşarak hasretini, özlemini gidermeye çalışıyor. Romanda içten bir anlatım, samimi bir paylaşım, umut dolu bir yaşam duygusu var. Kendinizi esere verdiğinizde iki dosun duygularına ortak oluyorsunuz. Öğretmenlik mesleğinin çileli yolculuğunu, sıkıntı ve ızdırap dolu yaşantısını da yansıtan eserde, yeni göreve başlayan genç bir kızın çaresizliğine yalnızlığına ve umutlarına tanıklık ediyorsunuz.

Doğuda çalışmak zorunda kalan bir bayan eğitimcinin çilelerine, sıkıntılarına ve görevi esnasında karşılaştığı çaresizliğe tanıklık ediyorsunuz. Kürt halkına yabancı, dilini anlamakta zorluk çeken bir eğitimcinin, çırpınışına şahit oluyorsunuz. Onun azmi ve görev aşkının bunları yenmek için yeterli olduğunu düşünüyorsunuz.

“Yüreğimden Güvercinler Uçurdum” romanını okudum ancak, eserin hiç bitmesini istemedim, sayfalarında gönlüm, yüreğim takılı kaldı, kendimi ve mesleğimi bulduğum bu kitapta genç bir kızın umut dolu geleceğine tanıklık ettim, hayalleri, umutları beni gençlik yıllarıma götürdü.
Çünkü bu mesleğe başladığımda ben de aynı duyguları yaşamıştım. Roman kahramanıyla dost olup, yıllar öncesine gittim.

Türkçeyi ustalıkla kullanan Kabadayı, başarılı hikâyeleri ile de iyi bir gelecek vaadediyor. Bu son romanı içten, samimi duygularla, sevgi dolu yüreklere hitap ediyor. Yazar, yüreğini, alın terini kattığı bu güzel eseriyle edebiyat dünyasına yeni bir umut katmış bulunuyor.
Yüreğimden Güvercinler Uçurdum Romanını okuyucularımıza tavsiye ediyoruz. Okunacak güzel eserler arasında bulduğumuzu ifade ediyoruz. Kitaplarınız arasında mutlaka bulunmalı diyoruz. Sayın Fatma Çetin Kabadayı ya başarılar diliyor, ondan yeni eserler beklediğimizi belirtiyor, Yozgat’tan Selamlarımızı ulaştırıyoruz.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank