content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Haz

Öğrendiler…

İfade Bülent Arınç’a aittir. “Artık CHP artı ordu eşittir iktidar formülünün geçersiz olduğunu biliyorlar. Çünkü TSK, CHP’nin arka bahçesi değil, artık, bunu çok iyi öğrendiler. Türkiye’nin hem iç hem dış güvenliğini çok iyi yapmaya başladılar.Gelin şu “artık bunu çok iyi öğrendiler” ifadesinden başlayalım. Öğrendiler sözcüğü çoğuldur. Öğrenenler birden fazladır. CHP’yi kast ediyormuş gibi karnından konuşmasına rağmen gerçekte tüm Türk halkını muhatap aldığı ortadadır.

Bir yerde öğrenenler olduğuna göre, öğretenler de vardır.

Önce öğrencileri sıralayalım. Ordu ve onun generalleri, Kemalist aydınlar, halk ve siyasi muhalifler.

Öğreten irade ne? Öğretmenler kim?

İrade Amerikan iradesi, öğretici de onun uzantısı gladyo ve F-Tipi örgütlenmedir. Öğrenim yeri neresidir derseniz, söylemeye gerek yok ama söyleyelim. Silivri’dir.

Yani Arınç bu ifadesi ile açıkça diyor ki, biz Kemalist ideolojiye yakın generalleri içeri tıktık. Onları içeri tıkarak onlara destek verenleri susturduk, şimdi Türk ordusunun generalleri daha başarılı olarak ülkeyi savunuyorlar, diyor.

Tercümeyi biraz daha netleştirelim. Hukuk ve kanunları bir yere bıraktık, muhalefeti susturacak mekanizmalar kurduk. Şimdi rahatız. Orduyu yendik muhaliflerimizi ordu üzerinden terbiye ettik. Şimdi bunu öğrendiler, diyor.

Türk ordusu ve onun ideolojisi ve iradesi Kemalizm ile nasıl çarpıştıklarını ve çarpışmadan ordunun generallerini teslim alarak çıktıklarını söylemek istiyor.

Devam ediyor ve yargı ile savaştıklarının işaretlerini veriyor. Gene karnından ifade ederek, CHP’nin yargıyı kullanmak istediğinden dem vurarak, orduya yaptıklarını yargıya da yapacağını ima ediyor.

Hep öretecekleri ve terbiye edecek bir konumda olacaklarını varsayarak yol almaya çalışıyorlar.

Tarihten ders alsalardı, atılanlar ve itilenlerin çok kere bir ulusun geleceğini oluşturduğunu görürlerdi.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank