content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Eyl

“O Şimdi Asker”

Sinemalarda bugüne kadar seyrettiğim en iyi yerli militarist bir film oynuyor. “O Şimdi Asker.” Yönetmenliğini Mustafa Altıoklar’ın yaptığı, başrollerini Özcan Deniz, Ali Poyrazoğlu, Yavuz Bingöl’ün paylaştığı ve  28 günlük kısa dönem askerlik yapanların başından geçenlerin anlatıldığı filmde duygusallık ön planda. Seyrederken askerlik anılarım gözlerimin önünden geçiyor. Askerliğin son derece sempatik gösterildiği filmin yapılmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri tüm desteğini vermiş.

Amerikan filmlerinde, ordunun desteğini görmek mümkün. Amerikan askeri sempatik gösterilmeye ve  askerliğin sevdirilmeye çalışıldığını izlediğimiz filmlerden biliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerinde bu değişikliğin olmuş olması beni sevindirdi. Savaşın tüm hızıyla sürdüğü Irak’ta, filmin  gösterime girmesinin zamanlaması da çok iyi seçilmiş.

Yeryüzünde savaşlar olmasın ve silahlanmaya harcanan paralar; sağlığa, eğitime, alt yapıya, sanata, kültüre, insanların daha insanca yaşayabileceği koşulların sağlanması için harcansın. Ancak şiddet ve terör egemen bir kültür olarak devam ederken; yeryüzünde Saddam gibiler pıtırak gibi her yerden çıkabilirken; ekonomisi ve ordusu kuvvetli olmayan ülkelerinde yaşama şansı olmadığını biliyorum.

Yine sinemalarda şuanda oynayan “Amerika Sokaklarda Doğdu” filmini seyrettiğimde, Amerika Devlet Başkanı Bush’un zihniyetini ve Amerikalılar’ı daha iyi anlayabiliyorum.

Son söz: Düzenli olarak sinemaya gidiyorsanız problem yok. ‘Son aylarda ve yıllarda hiç sinemaya gitmedim’ diyorsanız; hemen bu filmlerin oynadığı sinemaya gidin ve bu filmleri seyredin. İyi seyirler.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank