content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Oca

O Kültür Sevdalısı Bir Dostumuz

Onu Yozgat Sürmeli şiir Şölenlerinde tanıdık, kültüre sevdalı, şairlere dost bir arkadaşımız olarak bulduk. 24 saatini şiirle geçiren, şiir ruhunun derinliklerinde hisseden şiir sevdası ile Yozgat Sevdasını birleştirmiş olan bir arkadaşımızdır.

2006 yılında bir grup fedakar arkadaşımızla Yozgat şairler Yazarlar Birliğini kurma çalışmamız da bizimle birlikte oldu, derneğin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Ondan daha genç olduğum halde bütün çalışmalarda benden beş adım önde gidiyor, ona yetişmek için arkasından koşmak zorunda kalıyordum. Heyecan dolu çalışma azmiyle çırpınan kültüre sevdalı bu insanla birçok başarılı projeye birlikte imza attık. O çabasına, gayretine, sevdasına hayran kaldığım bir dostumuzdur.

Yozgat Şairler Yazarlar Birliğini kurduktan sonra hem Yozgat Sürmeli Festivali şiir şölenlerinde, hem de değişik illerde yapılan şiir şölenlerinde birlikte olduk, Yozgat'ı başarıyla temsil ettik. Hem davranış, hem ahlaki, hem de efendiliği ile benim yanımda oldu, sağ kolum olarak görev yaptı. Ona teşekkürü bir borç biliyorum. Gelen misafirlere hizmette bir çocuk gibi çalışarak konukları ağırlamakta seferber oluyordu. Kaynı Salim Gülbahçe ile sırt sırta verip birçok çalışmamı üstlenmiş başarıyla götürmüşlerdir.

Yozgat Şairler Yazarlar Birliğinde O benim dert ortağımdı. Kimden söz ettiğimi tahmin edebiliyorsunuzdur. Yozgatlı Şair Yükseli, Osman Yüksel abiden söz ediyorum. Şiirin hastası, kültürün sevdalısı, Yozgat'ın (sanat-kültür) delisi, Osman Yüksel'den söz ediyoruz.

Uzun yıllar Milli Eğitimde Memur olarak çalışmış. Milli Eğitim Bakanlığından Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tayin edilmiş, bir müddet de Yozgat'ta çalıştıktan sonra emekli olmuştur. Okuyamamış olmasına rağmen kültürlü, oturduğu kalktığı yeri bilen, seviyesini koruyan bir arkadaşımızdır. Onunla bu dönem içinde Şiir, Edebiyat alanında birçok anımız, hatıramız oldu. Biz onu Yozgat'ın Karacaoğlanı olarak adlandırıyoruz. Güzel koşmaları, hoş deyişleri ile halk şairi geleneğini yaşatan bir dostumuzdur.
Şiirlerin konusu, Aşk, Sevda, Sıla özlemi, Vatan sevgisi, Yozgat sevdası üzerinde yoğunlaştırırken gördüğü, yaşadığı her olay üzerine şiir yazıp konu alanını genişletmiştir. Hece ölçüsünü başarıyla kullanan yükseli, sade bir dil, akıcı bir anlatımda dikkatinizi çeker Karacaoğlan tarzı, Türk Halk şairi üslubuyla şiir severlere seslenir.

İlk şiir kitabı “Hoş Kokan Güller” dir. Eserin birinci baskısı bitti. İkinci şiir kitabı “Sevgi Kıvılcımlarını” çıkardıktan sonra onu yoğun bir çalışma içerisinde bulmuştum.
Sonradan öğrendim ki, üçüncü ve dördüncü kitabının dizgisini yapıyor. İki kitabını bir arada piyasaya sunmanın gayretinde olduğunu gördüm. Bildiğim kadarıyla elinde en az üç şiir kitabı daha oluşturacak eseri mevcut. Ancak ekonomik şartlarını bildiğim için onları da çıkar “Yükseli” diyemiyoruz.
Şiirle bu denli hemhal olan başka birisini tanımadım desem yalan olmaz. Ciltler dolusu, ajandalar dolusu şiirlerinin olduğunu çok iyi biliyorum. Şiir onun artık hayatı, arkadaşı, yaşam tarzı olmuş. Şiirin delisi dedik ya; Yozgat'ın da sevdalısı!.. Özellikle Kars Aşıklar Bayramında onun okuduğu şiir halen kulaklarımda. Kars'ta adeta Yozgat destanını yazdı arkadaşlarımız! Onların arasında Osman yüksel (Yükseli) de vardı.

Evet uzun lafın kısası şu; Benim sağ kolum, Yozgat Şairler Yazarlar Birliğinin en gayretli, en çalışkan kurucu üyesi Osman Yüksel şimdilerde iki güzel şiir kitabıyla okuyucusunun karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Şiirlerini beğeneceğinizi, zevkle okuyacağınızı biliyoruz. Kendisini kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz. Etkin çalışmaları ile bana destek veren Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği ayakta tutan bu güzel dostuma şükranlarımızı sunuyoruz.

Sağolsun Yükseli, var olsun Sayın Osman Yüksel ağabey!.. Kitapların biner biner satsın, satış rekorları kırsın, en çok satılan kitaplar arasında yer alsın inşallah!.. Bu güzel duygularla seni tebrik ediyor, çıkaracağın şiir kitaplarını okuyucularımıza, şiir dostlarına tavsiye ediyoruz. O hep bizim yanımızda oldu, bizde onun ve eserlerinin yanında olmaya söz veriyoruz...

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank