content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 May

Notlar – AKP’li Turhal Belediyesi’nin Kazıkları

"...İhaleyi; Sayacın tanesini 150 + KDV üzerinden teklif veren Baylan Su Sayaçları isimli firma aldı ve eğer firma on günlük itiraz süresi içinde itiraz etmez ise gerekli sözleşmenin yapılacağı öğrenildi. .." KAYNAK:http://www.sereflikochisarcengel.net/haber_detay.asp?haberID=367

Fakat Turhal'daki vatandaşlara 300 TL'den satıldı. Üstelik de "Tutanak tutarız......" gibi tehditlerle. "Tutanak tutulması " korkulacak bir şey değildir. Vatandaş bunu yanlış anlıyor. Aksine, o tutanağı tutacaklarını söyleyen zabıtalar-sucular filan o tutanakla kendilerini suçlu duruma bile düşürebilirler... Şimdi, Turhal'daki AKP oylarının daha da artmasını bekliyoruz. Tecavüzü bu kadar çok seven bir millet yoktur herhalde.

 *** 

"KEK" kelimesini seviyorum. Çocuklukta, pek çok güzel anı ile birleştiği için sanırım hala seviyorum bu kelimeyi. 

Kısa tutayım:

Biraz önce reklamların bol olduğu bir kanala rastladım. "Afrika Mangosu" diye bir ürün var; hap haline mi getirmişler, nedir. "Yiyen içen yutan zayıflıyormuş, fazla kilolarından kurtuluyormuş..."

Hemen tavsiyeye geçeyim: Afrikalılar mango mungo yedikleri için zayıf değiller. Çoğu çalışkan insanlar. Bunlar ayrı konu. Tavsiyeye geliyorum:

Zayıflamak için, kısaca "ZAyıf kalmak" için yemeklerden sonra taze sıkılımış yarım bardak LİMON suyu, ve birkaç kayısı kurusu YEtERLİ!  LİMON SUYU en İyi YAĞ Yakıcılardan önde gidendir. Kayısı kurusu sindirimi, gaz birikmesini, bağırsak sorunlarını vs'yi tertemiz eder... Bir kaç sen öncesine kadar bir reklam vardı. Reklamda, kadının biri gaz-sindirim sorunu yaşıyor ve hemen gidip yoğurda benzetilmiş bir şey yiyor, bir ürün, adını hatırlayamadım. Onun da sağlıksız olduğu ortaya çıktı....

JAPONLAR MESELA, afrika MOnGOSU yemiyorlar, içmiyorlar, yutmuyorlar. Çalışkan adamlar, okuyan adamlar. Mesela okumak da kalori yaktırır. 

ZAYIFLAMA KEKİ diye bir şey yok. Fakat bizim milletimize zayıflamak, yaz geliyor, kırk türlü zayıflama entrikası maddelerinden oluşan Keki güzel yediriyorlar.

EN SON GÜZEL Keki SAğlık bakanına, ve dolayısıyla bize yedirmişlerdi: DOMUZ GRibi diye diye. Sonra KEK olduğu ortaya çıkmıştı, Sağlık Bakanı ise  Rezil rüsvay olmuştu.

Bir de tuz hikayesi var. "TUZ Kilo aldırırMıŞ".

ürkiye'de belli başlı yerlerde TUZ REZERVLERi var. Özellikle, ÇANKIRI ilinin tuz madenleri. TUz gölü, Van gölü.  Toptan baktığımızda şöyle bir gerçek var: TÜRKİYE'deki tuz rezervleri azalma seyrinde...Yani, biz, az tuz yiyelim ki  elin oğluna çok tuz gönderebilelim. Her şeyin fazlası zarardır bilirim de, bizim millet artık hiç tuz yemiyor...

1900'lerden önce özellikle ÇANKIRI TUZ Madenlerini, Kapütülasyonlar bağlamında, FRANSA, ÇANKIRI tuz madenlerini sömürmüş de sömürmüş..

Himalaya tuzlarına bayılıyoruz ama!

TRT'nin MERCİMEK reklamlarını hatırlayalım."MERCİMEK fazlalığı vardı o yıllarda."  Stokları eritmek için MErcimeğin her derde deva olduğu pompalanıp duruyordu millete. TRT'den başka kanal da olmayınca millet inanıyordu. Mercimek o zamanlarda HaYAT İksiri gibi bir şeydi. MERCİMEKli keki yedik o zamanlar.

YUmurta d a öyle. 25 yaşıma kadar haftada bir kere yumurta yerdik. Fazlası zarar diye. Sonra, yumurtanın faydalı olduğu ortaya çıktı... Az yumurta yediğim için gerizekalı bile olmuş olabilirim.

Zayıflama konusuna geri dönelim: Yemeklerden hemen sonra limon suyu yarım bardak. Ve birkaç kayısı kurusu. Biraz kitap okumak.

Yeni bilinçlendim ben. Çok yumurta yemeye başladığım için artık zekalandım. Mercimeği de az yiyorum o yüzden. Bir de, bildiğim kadar tuz yiyorum. Domuz giribi aşısı olmadım. Kek miyim ben!

 LİMON SUYU ve KAYISI KURUSU. 

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank