content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

02 Ara

Nerdeee O Koca Memeli Teyzeler!

Epeydir, Bülent Arınç ağlamalarına hasrettik. O ne mutlu andı!; bir baktım ki TV’de yine ağlıyor. Hırsızlık yapmayan nesillerden bahsediyordu.  

Düşündüm, düşündüm… Bir köpek beni ısırsa, dedim, türünün ne önemi var? dedim. Bir köpek beni ısırırken bir boy aynasından kendime-olaya bakıyor olsam her şey köpek gibi görünür; bütünleşme vardır, da, dedim

***

Vahit bey'e kitabımı götürdüm. İçim rahat. Yürüyen bir alem külliyat Vahit abi. Abi, bey. Samimiyet ile külliyat ciddiyeti yüzünde ona hitap şeklimi abi ile bey arasında değiştiriyor. Olsun. Şiir kitaplarını getirecek bir dahaki gidişimde. Arayı uzatmayalım hocam, dedi. Peki, dedim.

***

Kürdistan kurulursa bu Sosyalist bir Kürdistan mı olur? Yoksa arapçı-şeriatçı bir Kürdistan mı olur? Bu da önemli bir soru bence. Bu soruyu sorarken aslında niyetim, Kürtçü sosyalistçi arkadaşlara, yaşadıkları bu toprakların kıymetini hatırlatmak.

***

Buradaki, Malatya kürdü bir arkadaşımla konuşurken şöyle dedi: "Kürdistan kurulursa, bunlar ilk önce Alevi Kürtleri, daha da bulurlarsa Türk Alevileri keserler..." ... Haklıydı... Çünkü, şafi yobazı-iktidarı sünni yobazdan daha tehlikelidir

***

Buradaki gözlemlerimde bir de şunu gördüm: eski komünistler ev araba ve mitos sahibi olmuşlar. Mitos nedir? Masal gibi bir şey. Gerçi "sağcı" dediğimiz her pozisyona gelir güruh da ezelden buna sahip. Topyekun bir mitoslar aleminde yaşıyoruz ya hayrolsun. " Öyle, uzakta bir şeyler var işte, cennet var, halkların kardeşliği de var, her zıkkım var."

***

Bir arkadaş dedi ki: Eğitim-Sen'e üyesin fakat Didim Şubeye neden hiç gelmiyorsun? Dedim ki ben de: Tokat şubesinin eylemlerine genelde giderdim fakat buradakine gitmiyorum çünkü burda bir sürü "kürtçü" kaynıyor, yanından yakınından bilerek bilmeyerek bir sürü de PKK'lLı kaynıyor; emek mücadelesinin PKK ile uzaktan yakından alakası yok; PKK, kadın ticareti yapan (pezevenk), eroin kaçıran bir mafyadır. Ve öyle görünüyor ki ben de burada bu sendikadan ayrılırım. Sırf diğer dönek arkadaşlarım gibi olmamak için bu sendikadan ayrılmıyordum, olaya şube bazlı yaklaşıyordum, fakat sanırım artık öyle bakamayacağım. Benim bir mafya ile işim olamaz. Söz diyorsak illaki, şiir de öykü de  en güçlü mücadele araçlarıdır.

***

Azgın kapitalizm iyi de aslında; ak koyun kara koyun ortaya çıkıyor; hem sistem bazında hem insanların yapıları bazında. Ak, daha bir ak; kara, daha bir kara görünüyor. Akıllı bir insan ise akı-karayı kendi nazarında görür her zaman.

***

TV kanallarının birinde bir üstün zekalı çocuk çıktı; 1 ayda paleontolojiyi yutmuş.. Daha nice üstün zekalı çocuklar var özel eğitim kurumlarında, geri zekalı zannettiğimiz... Peki, nere gidiyor bu çocuklar, ne iş yapıyorlar büyüyünce ; İdris Naim Şahin olmuyorlar herhalde, değil mi?..

***

Hacı, camileri sevmem; demin cemevine gittim, orada da ruhum sıkıldı. Geçenlerde bir kiliseye gittiydim, ora da kesmedi beni. Ben de, kendimi ibadethane ilan ettim. Seyyar seyyar, iyi böyle.

***

Bir insan, yazın sıcağının alnında bir buğday başağı olabilmeyi bir an isteyebildiği zaman gerçekten insandır ve özgürdür.

***

Eski; pos bıyıklı, göbekli, kayık yakalı gömlekli, Samsun Sigarası kokuşlu amcalar devri bitti; amca olma sırası bize geldi. Olduk mu Ümit amca! Şimdi amcalar tişört giyer. Devranın 76. dönüşü. Ve, teyzeler!.. Siz de teyze oldunuz. Ne güzeldi o eski koca memeli teyzeler.

***

Okulum, kız kısmını incelemek için de ideal bir mekan haliyle. Erkek öğrencilerimin de olması, insan ilişkilerinin mekanizmalarını incelemek için var olan gözlem ortamının ideal gözlem ortamı olmasını sağlıyor. Kurduğum hipotezlerden biri şu: Kızlar, kendilerine doğal-orman ortamlarını hatırlattığı için odun gibi erkeklere eğilim gösterirler. İlginçtir ki odun, odun olmakla birlikte, ormanı, saklanılan bir ortamı da çağrıştırır kız kısmına. Biz buna Ceyn sendromu da diyoruz.

***

Romanını tek bir cümleyle yazan birini duymuştum... 500 sayfa,tek bir cümle; gerçekten de doğruydu; fakat hiç okumadım. O kadar uzun bir cümleyi kimse hayal bile edemez, bir-iki kişi dışında, kendi hayatları olsa bile. Boğulunum hissi yaşarlar, o yüzden başka hayatlara vururlar,çıkarlar...veya şnorkel kullanırlar. Acı da bir durum; kendi hayatına şnorkelle dalmak...

***

Boşluğa düşer gibi...örneğin, belediyenin kapağını koymayı unuttuğu bir çukura bir gece vakti düşer gibi, insanlara da düşersiniz; zor çıkılır o boşluktan. Belediyeye minnet okursunuz, seversiniz belediyeleri, ölmek daha olası olduğu için.

***

Bir gün gelecek.. Facebook'ta ev bilem alınacak; musluk bile olacak, eğilip su içeceğiz. Abajur da olur.

***

Pragsadım. Bir de Kölnsedim. Gidip içem.

***

Tilki, sana sorana kadar kırk kuzuyu yemiştir, narin bünyesine rağmen.

ÜS(AT-sözü) (Daha ölmediğim için ata değilim; ancak at olurum.) 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank