content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Ağu

Neden Yalan Söylenir?

NEDEN YALAN SÖYLENİR?

Bugün günlerden Cuma. İslam inancına göre mübarek gün. Kamu kurumlarında haftanın son günü. Çalışanlara göre çalışmanın son günü. Her gün çalışanlar için, sıradan bir gün. Bazılarımız için bugün unutulmaz bir mutluluk yada hatırlamak istemediğimiz günlerden olacak.

Hep merak ederim. Neden günlerin bir adı, günlerin toplamının ay adı, ayların toplamının yıl adı vardır. Ne fark eder; günlerden herhangi bir günün adının Salı, Çarşamba yada Cuma olması? Yada ayların Aralık, Şubat adının olması, ne fark eder?

Önceki gün Tepecik Belediyesi Başkan Yardımcısı Soner Bengil, yazılarımın havaların etkisi ile çok karamsar olduğunu ifade etti. Doğru tespit etmişti.

Bazen karamsar, bazen umut dolu. Bazen sevgi, bazen aşk dolu. Bazen bir dağı devirecek kadar kendimizi güçlü hissederiz. Bazen ise hayatla bağımızın koptuğunu düşünürüz. İşte bu hayattır. Üzüntüsü ile, sevinci ile… Aşkın yıkıcılığı ve coşkusu ile…

Bugün günlerden Cuma, mübarek bir gün. Mecliste fezlekeyi çıkarmak için uğraşıyorlar. Neden insanlarımıza yalan söylüyorlar, neden? Şuanda onbirlerce askerimiz sınır ötesinde. Onbinlerce insan sınırda, Irak’a gitmek için bekliyor. Asker anneleri, babaları bunu biliyor. Neden kocaman bir yalan oyunu oynanıyor?

Bugün, İslam inancına göre mübarek bir gün, Cuma. İktidarda siyasal olarak islamı referans olarak kullananlar var. Neden kimse inanmadığı halde, ülkeyi kocaman bir tiyatroya çevirmişler ve oyun oynuyorlar?

Herkes biliyor. Bu savaş olacak. Ülke dibe vurmuş. Ekonomik olarak borç almadan yaşayamayacak olan bir devlet nasıl olurda, borç aldığı ülkeye hayır diyebilir? Ve neden mübarek bir günde insanlarımıza yalan söylenir, neden?

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank