content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Nis

Ne Güzel Lale Coşkusunda Kutlu Doğum’u Kutlamak.

YA KAL YA GİT!

İstanbul’un içi de dışı da cıvıl cıvıl, rengârenk, İstanbullu kıpır kıpır bir Nisan baharı yaşıyor. Mekânların içi güllerle, dışı ise lalelerle bezenmiş.

Biliyorsunuz Lale Allah'ı temsil ederken Gül Hz. Peygamberimizi temsil eder..

Tarihi kimi olaylar bazen üst üste çakışırmış. Bu sene tıpkı Peygamber Efendimizin doğum gününün Sevgililer Günü ile çakışması gibi, Kutlu Doğum Haftası da İstanbul Lale Etkinlikleri ile birleşti.

İçeride; Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde, camilerde ve konferans salonlarında Güllerin Efendisi anılırken, dışarıda; park ve bahçelerde İstanbul Belediyesinin düzenlediği lale etkinlikleri çerçevesinde muhteşem dinleti ve aktiviteler düzenleniyor.

Sultanahmet’te, Eyüp Sultanda, Feshane’ de daha birçok yerde Diyanetin yapmış olduğu organizasyonlarda halkımızın coşkulu katılımıyla kutlanıyor.

Konferans salonları gül suyu ile yıkanırken, koltuklar, maslara güllerle süsleniyor.
Topluca okunan Kur’anlar, düzenlenen hoş sohbetler, konferans ve seminerlerde hep Hz. Peygamber zikrediliyor. İnsanlar Peygamber sevgisiyle yoğruluyor, onun muhabbetiyle mest oluyor ve onları alıp götürüyor manevi hazzın taa derinliklerine..

İstanbul’da gerçekleştirilen resmi açılışın ardından hafta boyunca, terminal, otobüs durakları ve bilboardlara, ayet ve hadislerden oluşan afişler asılaması ne güzel bir görselliktir.
Hafta dolayısıyla ”Hz. Peygamber ve Kur’an” ile ”Kur’an ve Evrensel Mesajı” konularının ele alındığı iki sempozyumun düzenlenmesi insanların bilgi dağarcığını artıracak olması ne güzeldir..

Diğer taraftan baktığımızda Nisan ayının özellikle son haftalarında İstanbul’da görsel şölen yaşanıyor.
Evinizden çıkıpta işyerinize varana kadar gözünüzün baktığı her yer lale çiçekleriyle bezenmiş. Caddeler, parklar ne muhteşem bahçeler…
Sanki İstanbul cennet bahçelerinden bir köşe oluvermiş her sabah yıkanan Nisan yağmurlarıyla yeniden gülümsüyor laleler İstanbullunun yüzüne…

Bu ‘Lale Festivali’ sadece dışarıda gördüğümüz lalelerden ibaret değil tabi ki, İstanbul’a yakışır kültürel etkinliklerden oluşan dolu dolu bir festivaldir.

İstanbul ve İstanbullular lalesine kavuşurken, Emirgan Korusu, Taksim Meydanı, Hidiv Korusu, Göztepe Gül Bahçesi, Büyük Çamlıca Korusu, Sultanahmet Meydanı ve Gülhane Parkı festival süresince çeşitli etkinliklere sahne oluyor.
Ebrudan, heykele lale temalı pek çok ürünün satışının yanı sıra resim ve fotoğraf sergisi ile müzik dinletileri gerçekleştiriliyor.
Ebru sanatçıları yapacakları canlı performans gösterileriyle sanatseverlerle buluşurken, En Güzel 50 Lale Yarışması’nda en güzel lale fotoğrafını çeken 50 kişi ödüllendirilecek.

Benim bu paylaştığım Kutlu Doğum ve Lale Festivali etkinlikleri sadece İstanbul’dan. Buradan paylaşamadığım güzel ülkemin diğer tüm kentlerinde de daha birçok güzel etkinliklerin olması bizi mutlu kılıyor.

Sanırım bu etkinliklerin en güzel yanı da, devlet ile vatandaşın bu güzel organizasyonda buluşması olsa gerek...

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank