content
14 Ara

Mustafa Muğlalı Olayı…

Son zamanlarda yasadıgımız pek cok talihsizliğin üstüne herseye rağmen insanı gülümseten bir olay da oldu.Van da bunlunan Mustafa Muglalı kışlasının adı değiştirildi,ve adın yazılı olduğu tabela kaldırıldı.Bunun cok seneler önce yapılması lazımdı.Hatta böyle bir ismin asla bir askeri birliğe

verilmemesi lazımdı.Bu ismin hiçbir yere verilmemesi lazımdı.NE yapalım biz bu ülkede ne acayiplikler ne abukluklar gördük bu da onlardan biriydi.

Bu olay nedir diye sorabilirsiniz,size bunu kısaca bir örnekle açıklayayım.Van ın Özalp ilçesinde askeri birliğe Mustafa Muglalı ismi koymak İsraile Telavivin orta yerine Adolf Hitler anıtı dikmeye benzer.Örnek size biraz abartılı gelmiş olabilir ama bu olayı tamda yansıtıyor aslında.
Bu Adam Vanda 33 tane kürt vatandaşını yargısız sorgusuz sualsiz kursuna dizdirmiş bir katildir.Hak hukuk adalet bilmeyen bu insan müsfeddesi ordaki köylüleri resmen yargısız infaz etmiştir.Bu sucundan dolayı yargılanmış mahkum olmuş bu cezasını çekerken hapisanede ölmüştür.Her ne kadar bugünde cok sayıda garabete imza atan askeri yargı bu katilide dışarı çıkarmak için kararı bozmuşsa da muhaffak olamamış ialhi adalet tecelli etmiştir.

Gercekten Van da askeri bir yere böyle bir isim koymak akıl izan işi değildir. Bu orda yasayan kürt kardeşlerimize sizin hakkınız hukukunuz yok ben bunu tanımıyorum demekti bu ayıptan dönüldü.bu cok ama cok önemli.Sembolikte olsa bu insanların psikolojisini iyi yönde etkileyecek bir olay.

Bu işin yapılmasın emeği olanları tebrik ediyorum;özelliklede yeni Genelkurmay Baskanını.O bu işi büyük bir cesaretle yaptı buda ona artı bir puandır.Bunca güzel seyden sonra birde elestirim var. Göreve geldikten sonra son derece demekratik bir durus sağlayan ve sivilleşme sürecinde olumlu adımlar atan genelkurmay;bu aralar ne hikmetse boyuna Hasdal ziyareti yapmaya başladı.Bunu anlamak ve hos karşılamak mümkün değil.Hernekadar bu mesleki dayanışma olarak falan anlatılsada bence olmasa daha iyi olacak birseydi.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank