content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

04 Tem

Müslüman Olmak Kolay Ya İNSAN Olmak!..

 Değerli okurlarım! “Din” insanlık için gönderildiğine göre, “İNSAN”lığın önce geldiğini söylemek doğruyu ifade etmek olur diye düşünüyorum.

“İSLAM”  toplumsal hayatla bütünleşmek demektir. (tevhit) “İSLAM” medeniliktir, aydınlıktır, aydınlığın yoludur.  Huzurun, barışın, evrensel birliğin çağrısıdır.

“İSLAM” Allah’a ve insanlığa adanmış bir birey ve toplumdur.

İSLAM” Allah adına uğraş vermektir. Dayanışmayı, paylaşmayı, birliği, dirliği, gelişmeyi, kalkınmayı sağlayacak fikri önderdir, tıkanan ve kirlenen beyin, kalp damarlarını açacak tek şeydir.

“İSLAM”da dinin kaynağına “KURAN”, Bilginin kaynağına da tereddütsüz “AKIL” diye cevap verilmelidir.

“İSLAM”da bilginin, doğru, gerçek ve güvenilir bilgilenmenin tek kaynağı vardır o da “AKIL”dır, aklı kullanmaktır..Bunun Kur’ani kesin dayanağı, “AKLETME” ile “İMAN”(güven)in, akılsızlıkla,”KÜFÜRÜN”(nankörlük) eş anlamlı olarak kullanılmış olmasıdır.

“İSLAM”da “AKIL”, “DİN”le çelişmez. Aksine “AKIL” ile “DİN” varlıklarını paralel olarak sürdürürler.

Dinin “TEK” güvenilir “KAYNAĞI” olan “KURAN”, sayısız kereler “AKL”a “DÜŞÜNMEYE”, ve “AKLI KULLANMAYA” temas etmiştir.

Allah (cc) “Aklını kullanmayanların üzerine her türlü pisliği ve olumsuzluğu yağdıracağı”(10/100)nı ifade etmiştir.

“İSLAM”, Allah’tan başka varlıklara güçler atfetmemek ve kutsallaştırmamaktır…”

Bazı insanlar, “biz doğruyu ve gerçeği ancak manevi olgunluğa erişmiş şahsiyetlere, kendilerine özel bilgiler verilmiş kişilere danışarak bulabiliriz… Biz kimiz ki düşünelim? Biz neyiz ki aklımızı kullanalım?” derler. Örneğin “KURAN”ı anlamak için okumalıyız dediğinizde, “biz kimiz ki KURA N’ı anlayalım?”diye bir itiraz gelir. Oysaki bir surede tam dört ayrı yerde, “Biz bu KUR’AN’ı öğüt alasınız ve anlayasınız iye kolaylaştırdık, akılda tutulur kıldık yok mudur ondan ders almak isteyen?(54/17,22,32,40) bir başka bölümde “Biz ayetlerimizi böyle tebliğ ediyoruz umulur ki düşünürsünüz.(2/219)

KURAN”ın bu apaçık tebliğine karşı “Biz kimiz ki?” diyerek gerçekten kendimize yazık ettiğimizin farkında değiliz..Kur’an-ı okumak, anlamak ve yaşamak aslında gerçek İslam’ın ne olduğunu ve ne olmadığını anlamaktır.

“İSLAM”ı;  belli bir coğrafyanın, belirli bir kültürün, belirli bir medeniyetin ve tarihi dönemin özeline indirgememek, aksine evrensel bir dava olduğunu kavramak; geri kalmışlık, irtica ve ölü tapıcılık, tarih perestlik, kaderciliğin, dünyadan kopuşun adı da değildir

 “İSLAM” cehalet, savaş ve terörü değil, birilerinin geçim, servet ve iktidar kaynağı insanların mesleki dalı da değil, hele hele “milli” ve “resmi” hurafelerimizin kılıfı hiç değil.

Hele hele “İSLAM” ruhbaniyetin halkı aldatmanın aracı asla değildir….

Sonuç olarak “İSLAM” anadan doğduğun gibi kalmanın ve doğallığını korumanın bir diğer adıdır.

“İSAM” insanın kendisine, ALLAH’a yabancılaşmasına, parçalanmasına, bölünmesine engeldir.

Ne diyelim , ALLAH ile aranıza giren tüm engelleri “salim” bir “AKIL” ve “MANTIK”lı bir düşünce ile kaldırın ve sizi yaratan Rahman ve Rahim olan Allah’ a gereği gibi bir kul, “İNSAN” olun..

Onlar ki, sözü(HADİSİ)  dinlerler, sonra en güzeline tabi olurlar.” (39/18)

ATATÜRK KÖŞESİ

Çocukluğumda elime geçen iki kuruştan birini kitaplara vermeseydim; bugün yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım.

DÜŞÜN-TAŞIN

 

GÖNDERMELER

-Recep Tayyip ERDOĞAN ve Ak Partinin doğu insanının gönüllerinde taht kurduğuna bizzat gezerek ve gözlemleyerek şahit olduğumdan haberiniz var mı?

-Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un, ‘Sevgiye Uzanan Eller Projesi’nin sadece Adana’nın değil Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olduğunu, çocuklarımızın geleceğinin hepimizin geleceğinin de teminatı olduğunu söyleyerek SEVGİ ve UZLAŞI yolculuğuna arkasına bakmadan devam ettiğini bilmeyen var mı?     

-HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun AK Parti'ye geçişiyle ilgili haberler doğru mu?

-Hayırlı bir iş vesilesiyle gittiğim Güneydoğunun kent merkezlerinin ve yollarının Adana’dan daha ileri düzeyde olduğunu biliyor musunuz?

-İslami Fikir dünyamızın banilerinden Dr. Ali ŞERİATİ’nin hakka yürüyüşünün 35.nci yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldığını biliyor musunuz? 

-Adanalı Ünlü İnternet Gazetecisi Hüseyin BAYRAK’ın Hangi İlçe’nin Belediye Başkan Aday adaylığı için hummalı bir hazırlık aşamasında olduğundan haberiniz var mı?

-“Suriye ile savaşa iktidarın besleyip büyüttüğü müteahhitler gitsin, belki o zaman mücahitliğe dönmüş olurlar’ diye Tweet atan araştırmacı yazarın kim olduğunu merak ediyor musunuz? 

- Adana’da bir polisi bıçakla yaraladığı iddiasıyla yakalanıp gözaltına alınan şüpheli, adliyeye götürülürken elleri kelepçeli olduğu halde, tıpkı aksiyon filmlerindeki gibi dört metre yükseklikten D 400 Karayoluna atlayarak kendisini bekleyen bir motorla kayıplara karıştığını duydunuz mu?  

-“Oldum olası sevdiklerimin beğendiklerimin hicretinde olmayı önemsedim ben muhabbetimi hep ‘’sadrımda’’  muhalefetimi ise hep ‘’ sadağımda’’ taşıdım” diyen Adanalıyı merak ediyor musunuz? 

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank