content
05 Kas

Muhtarlıkların Veri Tabanı Oluşturma Gereği

Önce vatandaş, önce hizmet

Son günlerde gündemde olan Muhtarların şartlarının iyileştirilmesi konusu gerçekten çok büyük önem taşımaktadır. Özellikle köy muhtarlarının şartları olarak konuyu ele aldığımızda muhtarlık yapmanın ne kadar külfetinin olduğu aşikardır.

İl ve ilçe merkezlerinde görev yapan muhtarlarımız mühür ücreti adı altında bir gelire sahip olmalarına karşın özellikle kırsal alandaki muhtarların böyle bir imkanı da bulunmamaktadır.

Köyün her türlü problemi ile ilgili olarak öncelikle muhatap alınan köy muhtarlarının çoğunda günümüz koşullarında hizmet verebilecek ne bir büroya ne de bilgisayar ortamına sahiptir. Hal böyle olunca basit bazı işlemlerini yapmak isteyen bir vatandaşımız sadece bu işini çözüme kavuşturmak için il veya ilçe merkezlerine gidip gelmektedir. Bu durum ise hem vatandaşımızın zaman ve maddi kaybına sebep olmakta, zaman kavramının önem arz ettiği günümüz koşullarında ayrı bir önem ifade etmektedir.

E-devlet uygulamasını yaygınlaştırmaya çalıştığımız şu günlerde muhtarlarımız ile ilgili bir veri tabanı oluşturulup hiç kamu kurumuna gitmeye gerek kalmadan muhtarlıktan kurulan bir sistemle vatandaşımız istediği kuruma bir takım başvurularını yapabilmeli, kurumların  bir takım bürokratik işlemlerine gerek kalmadan  vatandaşın  bizzat  kuruma  gitmesi zorunlu hallede  kendisi gitmelidir. Bu uygulama devlet kademesindeki iş yükünü azaltacak vatandaşımızı da eziyet etmeden resmi işlemlerini yapabilmesine olanak sağlayacaktır.

Unutmayalım devlet vatandaşın refahı için vardır. Vatandaşımızın memnuniyet derecesi hizmetlerin kalitesine ve sunum şekline bağlıdır.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank