content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Ağu

Millet Konuşuyor ve Benim Yüreğim Daralıyor!

HHerkes birbirine soruyor: Ne olacak bu memleketin hali? Kaolisyon olacak mı? Erken seçim yapılacak mı? Tablo değişecek mi? AK Parti tek başına iktidar olur mu?

Ve herkes bildiği kadarıyla, anladığı kadarıyla, aklı kadarıyla, çapı kadarıyla, televizyonlarda, gazetelerde yazanlardan edindikleri fikir kadar düşüncesini ifade ediyor.
- Millet 7 Haziran sonrası hatasını anladı, AK Parti’ye oy verecek?
- MHP’den gelecek yüzde 1 ile 2, HDP’den gelecek yüzde 2 oy, Saadet Partisi’nden gelecek yüzde 1 oy ile AK Parti yüzde 45′i bulacak ve tek başına iktidar olacak.
- MHP’nin ne yaptığını millet anlamıyor.
- “Koalisyon ortağı olmayacaksın, tek başına iktidar olma şansın da yok neden koalisyondan kaçıyorsun” denilerek, MHP’ye tepki duyan vatandaş da var.
- CHP koalisyon kurmak için samimiydi ancak AK Parti ülkeyi erken seçime götürmek için kararını 7 Haziran sabahı verdiğinden dolayı uzatılan eli tersiyle itti.
- Millete, “Biz bütün koalisyon girişimlerini yapmamıza rağmen, muhalefet yanaşmadı” diyebilmek için, koalisyon görüşmelerini formalite icabı yaptı.
- Son terör olaylarından dolayı Kürt seçmen HDP’den desteğini çekecek ve yeniden AK Parti’ye dönecek.
- AK Parti Güneydoğu’yu ve Kürtleri kaybetti. Sadece alan hakimiyeti değil, Kürtler üzerindeki psikolojik üstünlüğünü, güvenirliliğini de yitirdi. Bırakın HDP’nin oy kaybetmesini aksine oyunu artıracak.
- Görülen o ki, AK Parti tek başına iktidar oluncaya kadar seçim yapacak! Ve iktidar olursa da, Türkiye tam ortadan ikiye bölünecek ve ülke yangın yerine dönecek. Çünkü seçim sonuçlarına milletin yarısından fazlası asla inanmayacak. 
- Türkiye daha da kötüye gidecek.

Milletin tercihinde yüzde 10 geçişler yaşanır!
Ve okuyucularımla, vatandaşlarla görüşürken oldukça farklı konuşmalara, tavırlara şahit oluyorum.
- MHP’ye oy vermiş ancak koalisyon konusundaki tutumundan dolayı, AK Parti’ye oy verecek seçmen de gördüm.
- Kibirli dilinin devam etmesinden dolayı, oy veren ve vermeyen Kürtleri hain olarak konuşulduğu için, AK Parti’ye oy vermiş yeni bir seçimde oy vermeyeceğini söyleyen Kürt vatandaş da gördüm.
- “Yeter be”, diyerek geçersiz oy kullanacağını söyleyen seçmen de gördüm.
- AK Parti’ye oy vermiş, bu seçimlerde CHP’ye oy vereceğini söyleyen vatandaş da gördüm.
- AK Parti’ye oy vermiş, bu seçimde geçersiz oy kullanacağını söyleyen, hatta sandık başına gitmeyeceğini söyleyen seçmen de gördüm.
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim döneminde meydanlarda yaptığı sert konuşmalardan dolayı AK Parti’nin oyunun düştüğünü söyleyen eski yeni ilçe yöneticileri de gördüm.
- Aynı zamanda terörün bugünkü geldiği noktada AK Parti iktidarının suçu olduğunu söyleyen AK Partilileri de gördüm.
- 7 Haziran sonrasında ve son terör olayları sonrasında sosyal paylaşımda Kürtlere yönelik nefret söyleminden dolayı, AK Parti’ye oy vermiş olanların bu sefer oy vermeyeceklerini ve çok rahatsız olduklarını da gördüm.
- Ve en önemlisi erken seçim söylemlerine rağmen sokakta heyacan olmadığını da gördüm.
****
Görüşmelerimden çıkardığım sonuç ise şu: Millet olası bir erken seçimde tercihlerinde yüzde 10′luk bir iç geçişler yaşanır.
Bu AK Parti’yi iktidar yapar mı? Bence hayır, aksine AK Parti’ye biraz daha puan kaybettirir. Çünkü, seçimlerden önce muhalefetin AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandığı tüm olumsuz argümanlar, dünkünden daha güçlü olarak devam ediyor. 7 Haziran öncesinden farklı bir durum yoktur, aksine daha olumsuz bir durum söz konusudur. Ve bu gerçeği aynen 7 Haziran öncesinde görmeyen AK Parti üst aklı var.
****
Millet umudunu yitiriyor.
Umutsuzluk üzerinde seçim yapsanız ne olur?
Kötü gidişatın süreceğine inanılan bir yerde, varolan siyasetin umudu artırması zordur.
Çünkü 7 Haziran millete söylenecek sözler ve verilecek vaatler söylenmiştir.
Olası bir erken seçimde söylenecek olanlar ise bugünden bellidir.
“Koalisyon yapmak istedik, onlar istemedi” millete bunun gerekçeleri anlatılacak.
Terörün sorumlusu şunlardır, ekonominin kötü gitmesinin sorumlu şunlardır…
Ve inanın milletin büyük bir bölümü kararını çoktan verdi.
Türkiye’de rasyonel akıl devreye girmez ve devlete sahip olduklarını düşünenlerin kibirli dili devam ederse, yüzde 10′luk geçiş yapacak olan seçmen tercihini oldukça radikal yapabilir.
Ve özellikle, bugün kaolisyon görüşmelerinin arka planları konuşulmuyor ya, bekleyin seçim döneminde konuşulan ve konuşulmayan o kadar çok şey ortaya dökülür ki, bu seçmenin radikalleşmesini ve kutuplaşmayı daha çok artırabilir. 
Ve bilin ki, her siyasi parti arka planı işine geldiği gibi anlatacağı ve zararına olabilecek şeyleri yalanlayacağı için, tam bir manipülasyon bombardımına tutulacağız.
Son söz: Beceriksizliğini ve hatalarını aramak yerine tüm olumsuzlukların sorumlusu olarak üst akılı, yabancıları ve işbirlikçileri adres olarak gösterenlerin vay haline… Ben mi, ne düşünüyorum? Umutsuzum… Çünkü siyasiler burnundan kıl aldırmıyor… Herkes haklı… Haksız olan ise, bedel ödeyen millet…

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank