content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 Eki

Mevla Mazlumların Yar ve Yardımcısı Olsun

İnsanların dini, ırkı cinsi farklı olabilir. Bu farklılık kimseye üstünlük getirmez. İnsan olarak bu zulümden utanmamız gerekir.  Vicdan ve insaf sahibi insanların utanması, uyanması

bir mecburiyettir.. Uyanık olmak, zulümleri kınamak ve  mazlumlar için dua etmek zorundayız. Hatta bu da yetmez yeryüzünde zalimlerin zulmüne karşı baş kaldırmak durumundayız!..Zalimlerle bu insanları baş başa bırakmak ve zulümlerine seyirci kalmak bizi sorumluluktan kurtarmaz.

Dünyada yalnız yaşamıyoruz toplum halinde yaşıyoruz. Bugün dünya küçüldü nerde bir olay olsa anında haberimiz oluyor üzülüyoruz, onların dertleriyle de dertleniyoruz. İnsanlık adına söylenecek çok sözümüz var. Bu zulümler, katliamlar devam ederse  mazlum insanların dökülen kanları bizleri de boğar bir gün…Kimse bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın demesin çünkü bunun bir ucu herkese değecektir.

Suriye den, Filistin’den Irak tan Doğu Türkistan’dan gelen öylesine kötü haberler var ki: İnsan olan insanlığından utanıyor. Masum vatandaşlara uygulanan vahşet  zulme dönüşmüş. Bunları hayvan bile yapmaz diyorsunuz!...Vahşet, vahşet görüntüleri!..Allah sizin belanızı versin insan kılıklı mahluklar! Diyesiniz geliyor.

Suriye ve Filistin de yaşanan olaylar insanları çileden çıkarıyor. Ne derler;   dinin titriyor, vicdanlar taşlaşmış insanlar Canavarlaşmış. Devlet eliyle katliam devam ediyor. Devlet kendi insanına savaş açar mı? Açıyor işte yıllardır kardeşçe yaşayan Suriye  halkı kendi yöneticileriyle savaşıyor. Zulüm, iç savaş devam eder mi, asla devam etmez. Rabbim buna müsaade etmez.

Suriye’de  akan kan ne zaman diner. Dinecektir elbet, dua etmek , komşu olarak ve Müslüman kardeşlerimiz olarak yardımcı olmak durumundayız. Biz de onu yapıyoruz zaten..Ama  Suriye’ nin bölünmesine ve kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmasına  asla müsamaha edemeyiz. Çünkü yeni bir çıban başı açılmış olur ki, Türkiye için bu tehlikeli bir gelişmedir.

ABD BOP projesi kapsamında bu bölgenin ekonomisine, doğal kaynaklarına göz dikmiş durumda  buraların karışmasını ve Müslüman kanının akmasını  özellikle istiyorlar!… Ey Rusya senin işin ne orada?.. Ortadoğu gelecek için çok büyük  gelişmelere gebe durumunda, Türkiye olarak uyanık olmak ve aktif bir dış politika takip etmek zorundayız.

Doğu Türkistan da katliam hiç bitmedi. Ezeli düşmanımız Çin bu kardeşlerimizi her dönemde sindirmek baskı altında tutmak için akıl almaz işkencelere, baskılara maruz bıraktılar... Zalimlerin zumlu devam edemez  buna inanıyoruz amma, bunu seyreden hür dünyanın  duyarsızlığını kınıyoruz. Bu zalimleri seyreden  devlet adamlarına sitem ediyoruz. Irak da akan kan Türkmen kardeşlerimizin kanıdır. Irak da zalimler bir mezhep kavgasını körüklemek istiyorlar. Bu oyun da Yahudi oyunu ve Türk   ve Müslüman düşmanlarının oyunudur.

Filistin de dökülen kan Müslüman kardeşlerimizin kanıdır. Zalimler kin kusuyorlar. Ortadoğu çemberinde fitne ve fesadın peşindedirler. Firavunların kol gezdiği, zalimlerin zulümlerini devam ettirdiği ve mazlumların: Allah Allah diye feryat ettikleri bir dönemde yaşıyoruz. Bu dönemde zulmün bitmesi için çalışmak dini, insani ve vicdani bir sorumluluktur.

Gün gelecek zulmünüz de, saltanatınız da yerle bir edilecek inşallah. Sonunuz aynen Firavunların sonu gibi olacaktır…”  Ey İnsanoğlu, Ey Müslüman Kardeşim uyanık ol, duyarlı ol, mazlumlara dualarınla  destek ol… Allah mazlumların yar ve yardımcısı olsun!..Artık Türk ve Müslüman Dünyasının uyanışına tanıklık etmek istiyoruz!...Rabbim nasip eylesin.

Etiketler : , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank