content

03 Mar

Mestane Nigah Şuh Duruşun Cana Can Katar

Bu şarkıyı Alaeddin Yavaşça’ nın doğum günü dolayısıyla TRT tarafından İstanbul Radyosu Mesut Cemil Stüdyosunda düzenlenen özel gecede Güler Basu Şen’ in sesinden dinledik. Kürdilihicazkar makamındaki eseri hemen herkesin ilk defa duyduğunu ve herkesin çok beğendiğini sanıyorum. Şarkının güftekarı Hoca’ nın bir çok şiirini bestelediği yakın arkadaşı Dr. Rahmi Duman.

Konserden hemen sonra www.alaeddinyavasca.com sitesinden şarkının notasına ulaştım. Kürdilihicazkar makamında ve Türk aksağı usülündeki eser 26 Haziran 1967 tarihinde Şişli Hastanesinde bestelenmiş. İşin ilginç tarafı Hoca aynı güfteyi bir hafta sonra bu sefer hüzzam makamında bestelemiş. Sunucu Hanım’ ın ifadesine göre kürdilihicazkar olanı daha çok beğenirmiş.

Şarkının güftesi şöyle:

Mestane nigah şuh duruşun cana can katar
Dinler o ilahi sesi gökte melekler
Hiçbir güzele bakmadı bağlanmadı gönlüm
Ancak sana vurgun, sana hayran, seni bekler

Güler Basu Şen, Aleddin Yavaşça’ nın eserlerini en iyi yorumlayan sanatçıların başında geliyor. Ankara Radyosunun bu çok değerli sanatkarının Güney-Doğu Anadolu lirizmini taşıyan, stüdyoya sığmayan çağlayan gibi sesi var.  Bu eseri de hakkıyla okudu. Güler Hanım ile iftihar ettik.

Yazanın da besteleyenin de yorumlayanın da gönlüne sağlık. 

Eserin notasına ulaşmak için

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank