content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Şub

Memleketimizin İnsan Değerleri (I)

Memleketimizin Alnı Ak, Başı Dik Değerleri (I)

Saygıdeğer okurlar, bu hafta ve gelecek birkaç hafta boyunca yaklaşan genel seçimde ülkesi ve milleti adına, kendisinde ülkesi ve milletine Allah rızası için hizmet etmek adına gönüllerinde yatan siyasi partilerden aday olmayı düşünenleri irdeleyeceğim.

Kendinden emin, ne yaptığını, nasıl yaptığını bilerek yapan ve yapmaya devam eden, memleketimizin medarı iftiharlarını dilimizin döndüğü kadar saygıdeğer kamuoyu ile paylaşarak, cennet vatan ülkemiz ve aziz milletimize hizmet etmek için adaylıkta birbirleriyle yarışacak değerlerini ve bu değerlerde olması gereken vasıfları birer birer sıralayarak seçme hakkını elde etmiş insanlarımıza adaylar arasında kötünün iyisi yerine, iyinin en iyisini teşhis etmelerine katkıda bulunarak, ülkemizin ve insanlarımızın güvenli gelecekleri çorbada tuzu benim tuzum olsun istiyorum.

Bu hafta, kendisini çocukluğundan bu yana oldukça iyi tanıdığıma inandığım Bayındırlık ve İskân Bakanlığının yüzü ak, başı dik Baş Müfettişlerinden biri olan devlet adına milletine hizmet için göreve başladığı günden buyana ve halen bu kutsal görevini iş ciddiyeti ve disiplininden zerre kadar taviz vermeden başarıyla yürüten memleketimizin Alnı Ak, Başı Dik değerlerini siz saygıdeğer okurlarımızla paylaşmak istedik.

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Başmüfettişi Nevzat Ustaoğlu kimdir?

Nevzat Ustaoğlu Ordu İli, Ünye İlçesi merkez Taflancık Köyü’ndendir. Ailesi Ustaoğlu’ları diye tanınır. Rahmetli Dedesi Salim Ustaoğlu(Efendi), Karadeniz’in Ruslar tarafından işgali sırasında Osmanlı ordusunda askerlik yapmış ve Rus Ordusu’na karşı Giresun’un Harşit Çayı’nın karşı yakasında uzun süre nöbet beklemiştir. Salim Ustaoğlu(Efendi) ailenin tek evladıdır; Babası Ünye’nin tanınmış âlimlerinden Hacı Yusuf hocanın öğrencisi Müderris Abdurrahman Hoca’dır. Salim Ustaoğlu(Efendi) Babasının erken ölümü nedeniyle Küçük yaşta yetim kaldığından ve seferberliğe iştirak etmesinden dolayı okuyamamıştır. Salim Ustaoğlu(Efendi) seferberlik ile Milli Mücadele’ye aktif olarak iştirak etmiş, uzun askerlik neticesinde memleketine dönerek tarım ile uğraşmıştır. Salim Ustaoğlu(Efendi) askerlik görevi sularında yörenin önemli (hatırlı) ailelerinden Ocaktanoğlu Mehmet Bey’in kızı Ayşe Hanım’la evlenmiştir, bu evlilikten Abdullah ve Abdurrahman isimli iki çocuğu olmuştur.

(Devamı Haftaya)

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Memleketimizin İnsan Değerleri (I)”

  1. 1
    Kadir Pehlivan Says:

    Nevzat Bey'in aday adaylığını tebrik eder, kendisi hakkında ve memleket için hayırlısının olmasını temenni ederiz.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank