content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Mar

Memleketimizin Değerleri (III)

Memleketimizin Alnı Ak, Başı Dik Değerleri(III)

Saygıdeğer okurlar, bu hafta ve gelecek birkaç hafta boyunca yaklaşan genel seçimde ülkesi ve milleti adına, kendisinde ülkesi ve milletine Allah rızası için hizmet etmek adına gönüllerinde yatan siyasi partilerden aday olmayı düşünen kendinden emin, ne yaptığını, nasıl yaptığını bilerek yapan ve yapmaya devam eden Memleketimizin medarı iftiharlarını dilimizin döndüğü kadar saygıdeğer kamuoyu ile paylaşarak cennet vatan ülkemiz ve aziz milletimize hizmet etmek için adaylıkta birbirleriyle yarışacak memleketimizin kendinden emin değerlerini ve bu değerlerde olması gereken vasıfları birer birer sıralayarak seçme hakkını elde etmiş insanlarımıza adaylar arasında kötünün iyisini teşhis yerine,iyinin en iyisini teşhis etmelerine katkıda bulunarak, ülkemizin ve insanlarımızın güvenli geleceklerine önemli katkıda bulunmak adına çorbada bizimde bir miktar tuzumuz olsun istiyoruz.
Bu hafta, kendisini çocukluğundan buyana oldukça iyi tanıdığıma inandığım Bayındırlık ve İskân Bakanlığının yüzü ak, başı dik Baş Müfettişlerinden biri olan devlet adına milletine hizmet için göreve başladığı günden buyana ve halen bu kutsal görevini iş ciddiyeti ve disiplininden zerre kadar taviz vermeden başarıyla yürüten memleketimizin Alnı Ak, Başı Dik değerlerini siz saygıdeğer okurlarımızla paylaşmak istedik.İşte bu ve gelecek birkaç hafta boyunca siz saygıdeğer okurlarımızın görüşlerine sunacağımız memleketimizin alnı ak başı dik değerli insanlarından biri olan Bayındırlık ve İskan bakanlığı Baş Müfettişi Nevzat Ustaoğlu.
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Başmüfettişi Nevzat Ustaoğlu kimdir?

Lisede ve üniversitede okurken öğrenci olaylarında aktif rol oynadı. Ankara İlahiyat Fakültesi’nde baş gösteren başörtüsü meselelisine kayıtsız kalmadı, o yıllarda yapılan tepkilere katıldı, Kıbrıs hakkında yapılan etkinliklere iştirak etti. İsrail’in Filistin’in işgaline ve Müslüman halka karşı yapılan mezalimler karşısında ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler (Rusya’nın) Birliği’nin Ortaasya’da Müslüman Türklere ve diğer mazlum milletlere yaptığı asimilasyon ve zulümlere karşı çıkarak meşru her türlü eylemin içinde oldu ve destekledi. Adil bir eğitim sisteminin, kalkınmış bir Türkiye’nin, hakça bir gelir bölüşümünün, temel hakların ve özgürlüklerin, bütün boyutlarıyla, eksiksiz tam ve kâmil manada her alanda tam uygulanmasının mücadelesini her ortamda verdi. Daha ileri ve çağdaş, milli ve manevi değerlerleri içselleştirmiş, özgüveni tam, hür düşünen, sorgulayan, eleştiren, eleştirdiğini bulan, bilimsel düşünen, tarihi ile gurur duyan kökü mazi olan gelecek peşinde etkili olmanın öğrencilik yıllarında başladığını bilmenin bilinciyle MNP ve MSP’de Parti Gençlik Kolları’nda idarecik ve genel başkan vekilliklerinde bulundu. M.T.T.B (Milli Türk Talebe Birliği)’de yöneticilik ve Kültür Müdürlüğü yaptı.

Bu yıllarda Anadolu Fikir Derneği ile Esam’ın her türlü etkinliğini takip edip Mehmet Akif, Nurettin Topçu, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Said-i Nursi, İsmet Özel, Kemal Tahir, İdris Küçükömer, Cemil Meriç, Tarık Buğra, Peyami Safa, Nazım Hikmet, Orhan Kemal, Sabahattin Ali, Yahya Kemal, Mehmet Kaplan, Ahmet Hamdi Tanpınar, Hamidullah, İkbal, Mevdudi, Seyit Kutup, Malik bin Nebi, Hüseyin Hatemi, Hüsrev Hatemi, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Erdem Beyazıt, Alâeddin Özdenören, Seyit Hüseyin NASR, Ali Şeriati, Atilla İlhan, Doğan Avcıoğlu, Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Semiha Ayverdi ile Tüm Batı ve Rus Klasikleri ve 1968 ile 1980 yılları arası yayınlanan, Fikir ve Sanat’a HAREKET, BÜYÜK DOĞU, DİRİLİŞ, KUBBEALTI, TÖRE, SOSYALİST ÜRÜN, YAZKO, TÜRKİYE DEFTERİ dergilerinin ve daha birçok yazar, düşünce ve siyaset adamının, Nevzat Ustaoğlu’nun fikir dünyasının varlığında ve oluşmasında önemli katkıları olmuştur, halen bütün yayınları her ortamda takip ederek tüm gelişmeleri ve oluşumları izlemektedir.
M.T. T.B (Milli Türk Talebe Birliği)de yöneticiliği ve kültür müdürlüğü sularında birçok yazar, şair, düşün adamı ve siyasetçilere konferanslar, seminerler, sohbetler ve paneller düzenleyerek halkımızın fikir hayatına katkı’da bulunulmuştur.
M.T. T.B orta öğretim komitesinin Türkiye çapında örgütlenmesinde etkili olmuştur.

YENİ DEVİR Gazetesinde rahmetli Şair Yazar Fikir adamı Alâeddin ÖZDENÖREN ile birlikte İktisat, Maliye, Bütçe ve Vergi Politikaları Hakkında yazılar yazdı ve söyleşiler yaptı.

(Devamı Haftaya)

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank