content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Mar

Memleketimizin Alnı Ak, Başı Dik Değerleri (IV)

Saygıdeğer okurlar, bu hafta ve gelecek birkaç hafta boyunca yaklaşan genel seçimde ülkesi ve milleti adına, kendisinde ülkesi ve milletine Allah rızası için hizmet etmek adına gönüllerinde yatan siyasi partilerden aday olmayı düşünen kendinden emin, ne yaptığını, nasıl yaptığını bilerek yapan ve yapmaya devam eden Memleketimizin medarı iftiharlarını dilimizin döndüğü kadar saygıdeğer kamuoyu ile paylaşarak cennet vatan ülkemiz ve aziz milletimize hizmet etmek için adaylıkta birbirleriyle yarışacak memleketimizin kendinden emin değerlerini ve bu değerlerde olması gereken vasıfları birer birer sıralayarak seçme hakkını elde etmiş insanlarımıza adaylar arasında kötünün iyisini teşhis yerine,iyinin en iyisini teşhis etmelerine katkıda bulunarak, ülkemizin ve insanlarımızın güvenli geleceklerine önemli katkıda bulunmak adına çorbada bizimde bir miktar tuzumuz olsun istiyoruz.

Bu hafta, kendisini çocukluğundan buyana oldukça iyi tanıdığıma inandığım Bayındırlık ve İskân Bakanlığının yüzü ak, başı dik Baş Müfettişlerinden biri olan devlet adına milletine hizmet için göreve başladığı günden buyana ve halen bu kutsal görevini iş ciddiyeti ve disiplininden zerre kadar taviz vermeden başarıyla yürüten memleketimizin Alnı Ak, Başı Dik değerlerini siz saygıdeğer okurlarımızla paylaşmak istedik.İşte bu ve gelecek birkaç hafta boyunca siz saygıdeğer okurlarımızın görüşlerine sunacağımız memleketimizin alnı ak başı dik değerli insanlarından biri olan Bayındırlık ve İskan bakanlığı Baş Müfettişi Nevzat Ustaoğlu.

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Başmüfettişi Nevzat Ustaoğlu kimdir?
Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurulmasında yakın arkadaşı D. Mehmet Doğan, Muhsin Mete, Alpaslan Yasa(Yesevizade),Ahmet Günbay Yıldız, İsmail Hacıfettahoğlu, Ali Birinci ve diğer kıymetli yazar, şair ve fikir insanları beraber fahri olarak çalıştı.

Öğrenciliği bitince A.İ.T.İ.A’nin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden kalkınma iktisadı derslerine devam etti, burada iktisat, maliye, işletme, finansman ve yüksek matematik derslerine katıldı.
1980 yılında İmar ve İskân Bakanlığının açtığı Müfettiş Yardımcığı Sınavına girerek kazandı ve daha sonra yeterliliği başararak Müfettişliğe atandı.

Nevzat Ustaoğlu, Ordu ili, Korgan ilçesinin tanınmış ve ileri gelen ailelerinden Hacıkadılar’dan Mehmet Korgan Bey’in Kızı Canan Hanım’la evlenmiştir. Bu evlilikten çocukları; Yusuf Olgun Ustaoğlu Makine Mühendisi ve Çalışma Bakanlığı İş Müfettiş Yardımcısı, Abdullah Onur Ustaoğlu, ODTÜ İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisi, Alperen Ahmet Can Ustaoğlu Y.S.Selim Anadolu Lisesi ikinci sınıfta öğrenimine devam etmektedirler. Canan Ustaoğlu Hanımefendi, ev hanımı olup, birçok sosyal meseleyle ilgilenmektedir.

1985 yılında İmar ve İskân ile Bayındırlık birleşerek Bayındırlık ve İskân Bakanlığı adı altında yeni bir örgütlendirme oluşturulmuştur. Bayındırlık ve İskân Bakanlığında müfettişlik süresini başarı ile tamamlayıp başmüfettiş olma hakkını elde etmiş ve bu göreve atanmıştır. 1990 yıllarında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nün Sınavlarını kazanarak derslerini başarıyla tamamladı. Yasaların müsaadesi doğrultusunda toplumsal hayatı devam etti, bununla ilgi olarak B.M İnsan Hakları MAZLUM-DER’e üye oldu. BİRLİK VAKFI, SERVER VAKFI Kültür işleri Başkan Yardımcılığı, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müfettişler Derneği Kurucusu ilk Genel Başkanlığı’nı yaptı.

Müfettişlik hayatında birçok seminer, sohbet ve konuşmalar yaparak iş ile ilgili bilgileri muhataplarıyla paylaşarak mevzuat’ın anlaşılması, yeni politikaların oluşması, hayat standartlarının yükseltilmesi, sağlıklı şehirlerin kurulması, şehir sorunlarına çözüm önerinin sunulması ile ekonomik ve mali konularda yeni yapılandırmaları ortaya konulmuştur.

2007 Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti(Adalet ve Kalkınma Partisi’nden) ORDU Milletvekili aday adayı olup sıralamada yer alamaya, Şehircilik, Yapı İşleri Ekonomisi ve Hukuku, Ekonomi, Maliye, Yönetim Hukuku ve Anayasa hukuku alanlarında uzman,iyi derecede Fransızca, orta derecede İngilizce ve Arapça dillerini konuşmasının yanında,iyi derecede Microsoft Office bilgisiyle donanımlı olup12 Haziran 2011 Genel seçiminde AK Partiden Ordu Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden Memleketimizin Alnı Ak Başı Dik Değerlerinden Nevzat Ustaoğlu gibi alanında uzman,
Eğitimi, öğretimi, kültürü, bilgisi becerisi, hitabeti, medeni cesareti yüksek iş ve hayat tecrübesiyle Allah’ın rızasını kazanmak için kendisini ülkesine ve milletine karşılıksız hizmete adamış ve Cennet vatan ülkemizin hizmetinde olmayı ibadet kabul etmiş, memleketimizin değerlerine sahip çıkmak, kişinin kendisine ülkesine ve milletine sahip çıkmasıdır diyor, saygılar sunuyorum.

Ahmet Yenin
Memleketimizin Alnı Ak, Başı Dik Değerleri (IV)

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank