content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Nis

Mekânın Cennet Olsun

Aklına uygun olanın gerçek olduğunu kabul ederek büyük bir onur ve gururla icra ettiği gazetecilik mesleğini Para için değil, insana ve insanlığa fayda için yapan kendinden emin, görgülü, kültürlü medeni cesareti yüksek şair yazar cesur gazeteci kardeşim Ragıp Zeki Cevabi Sönmez, senin çok sevdiğin mesleğini icra ettiğin ofisinde hakkın rahmetine kavuştuğun haberini sevgili meslektaşımız Turgay Bozkurt kardeşimizin açtığı telefonla öğrendiğimde ne yaşadığımı bir Allah birde ben bilirim.

Ölüm gerçeğini bilerek yaşamını idame ettiren, ulvi gazetecilik mesleğini gözünü budaktan esirgemeden icra etmeye çalışan meslektaşlarından biri olarak vefatını haber veren Turgay’ın telefonu karşısında bir anda neye uğradığımı şaşırdım, nutkum tutuldu, ne diyeceğimi bilemedim. Ama Mevlana’nın Ölüm Hakkında Söylediği Kur-ân-ı Kerîm-de "Her canlı (nefis) ölümü tada-caktır. "Biz Allah’a aidiz ve yine O’na döneceğiz sözünü hatırlayınca. Nefsini öldürüp, Hak ile bakî olduğunu kabul ettim. Sevgili kardeşim Cevabi Allah ailen başta olmak üzere sevenlerine peygamber sabrı versin. Allah gani gani rahmet eylesin. Ruhun şad, mekânın cennet olsun sevgili kardeşim Ragıp Zeki Cevabi sönmez.
Allah yarattığı bütün kullarına yaşamları boyunca rızıklarını temin edecekleri iş ve güç sevdası verir. Senin sevdan yazarak ve çizerek ülkesine ve insanlarına faydalı olmaktı.

Devletinin ve milletinin yararına olan, kendi zararına bile olsa yapmaktan geri durmayan sevgili kardeşim Cevabi, biliyor ve inanıyorum ki senin ve senin gibi düşünerek yaşamını sürdüren ve mesleğini icra ettirenler için insan çok önemlidir. Bu düşünceden hareketle çevrendeki her türlü çarpıklığın üstüne cesaretle gidip, düzeltmek için yazarçizerken, aynı kulvarda koşan meslektaşların gibi hep yalnız kalıp yılmadan yorulmadan mücadeleni tek başına da olsa onur ve gururla sürdürdün. Sonuçta Allah’ın senin ve ailenin rızkını temin etmek için sana biçtiği hayata çok severek icra etmeye çalıştığın gazetenin ofisinde veda ettin.

Sevgili kardeşim Cevabi Sönmez seni, senin şahsında senin gibi vatan ve millet sevdasıyla yanıp tutuştan cesur kalemleri bilenler zaten biliyor da bilmeyenlere nasıl anlatmalıyız onu bilemiyoruz. Ama iki günlük şu fani dünyaya sevgi için geldiğin ve sevgi insanı olduğun, vatanını, milletini, aileni, arkadaşlarını, komşularını ve Allahın yarattığı canlılar içersinde insanlar başta olmak üzere bütün canlıları karşılıksız sevdiğini, yazdığın haber ve yorumlarının yanında bütün şiirlerinde de dile getirdiğin bildiğimiz ve inandığımız tek gerçektir. Şair, yazar cesur kalem gazeteci Ragıp Zeki Cevabi Sönmez seni haberlerini, yorumlarını ve şiirlerini çok özleyeceğiz. İnsanın kolay yetişmediği, ancak her türlü olumsuzluğa rağmen kendini yetişenlerinde hayata gerek eceliyle,gerekse bir şekilde erken veda ettiği şu iki günlük fani dünyada kendini yetiştirerek alanında söz sahibi olup memleketi ve milleti için faydalı işlere imza koyduğuna inandığımız Ragıp Zeki Cevabi Sönmez kardeşimize yüce Allahtan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine peygamber sabrı dileriz.
Ahmet Yenin
Mekânın Cennet Olsun

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank