content
04 Şub

Meclis’teki Durmuş Troller

MHP’li Osman Durmuş, Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 2007 senesinde GATA ’da yatmakta olan Nejat Uygur’u ziyaret etmek istemesi ancak başörtüsüyle hastaneye kabul edilmemesi hususunda abesle iştigal ederek aklı sıra komiklik yapmak istemiş olacak ki, "Nejat Uygur’u ziyaret etmek isteyen Hanımefendiye, ’Gülhane’ye gelmeyin’ demişler; Sizi beyaz önlüklüler sizi, 3-5 kuruşu görünce kendinizi ne sanıyorsunuz? Peygamber olarak anılan bir Başbakan’ın eşini nasıl kabul etmezsiniz. 3-5 kuruş paranıza mı güveniyorsunuz? Sizin muayenehanelerinizi kapatsın da bir görün’’ şeklindeki sözleriyle Genel Kurul’u hareketlendirdi.

Ziyaret ettiği bir hastanede kaloriferlerin fazla yanması nedeniyle başhekime ceza vererek elini beş dakika kaloriferin üstünde tutturmuş eski sağlık bakmayanı, pardon bakanı zaten komik bir adamdır haddi zatında(!).

Durmuş’ un bu lüzumsuz sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, ’’Ne AK Parti’nin içerisinden, ne AK Parti’ye gönül verenler içerisinden bugüne kadar ’peygamber’ diyen çıkmıştır. Burada kınanması gerekenler kim biliyor musunuz? Başı örtülü diye bu ülkenin Başbakanı’nın eşini GATA’ ya almayan zihniyeti kınamayanlardır. Biz bu zihniyete alışığız. Meclisin kapısında Nesrin Ünal’ın başını açtıran anlayışı da biz biliyoruz’’ şeklinde yanıt verdi.

Bozdağ’ın sözlerine yanıt veren MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, internet sitesine girildiğinde, AK Parti eski il başkanı, İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Hakkı Eser’in, 14 Kasım 2008’deki konuşmasında, Başbakan’a bağlılığını belirttikten sonra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ’’Bizim için adeta ikinci peygamber’’ dediğini öne sürdü.

Peygamber gibi anılmanın, bir hakaret gibi düşünülmemesi gerektiğini belirten Durmuş tam tersine Erdoğan’dan, peygamberlik benzetmesinden dolayı, hicap duyup, milletten, Müslümanlardan ’’Estağfurullah ben peygamber değilim’’ demesini beklediğini sözlerine ekledi.

Durmuş’ un sözleri üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı.

Kürsüde, bu tür iftiraya yönelik cevap için bulunmak istemediğini dile getiren Erdoğan, ’’Her şeyden önce arkadaşımız peygamberlik zincirinin bittiğini bilmiyor. Son peygamberin, peygamberimizle beraber son bulduğunu bilmiyor ve şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. Önce izan sahibi olacaksın’’ dedi.

Erdoğan, internet sitelerinde nelerin dolaştığını, ne tür belden aşağı vurmaların olduğunu çok iyi bildiklerini belirterek, partisinde, bu şekilde bir yakıştırmayı yapanın barınamayacağını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın elindeki CD’yi göstermesi ve MHP’lilerin laf atması üzerine Erdoğan, "Susmayı öğren, önce susmayı öğren, dinlemeyi öğren. Kaldı ki benimle ilgili bu tür yakıştırmayı yapan siz, ayrıca eşime laf atamazsınız. Bu edepsizliktir, izansızlıktır, ahlaksızlıktır. Sen başörtülüler üzerinden oy toplamak isteyeceksin; eşimin başörtüsü sebebiyle... Eşimi başörtüsü sebebiyle GATA’ ya sokmayanları müdafaa edecek kadar da izansızsın’’ diye karşılık verdi.

Her siyasi partide genel başkanın arkasında duran kraldan çok kralcılar elbette vardır. Bu AKP’ye has bir durum değildir. Zira iğneleme Emine Erdoğan’ın şahsı üzerinden bütün başörtülülere yapılmıştır.

Hele hele bütün Müslümanların en kutsalı olan Peygamber’i tahrik unsuru olarak kullanması tamamen çirkinliktir ve mesnetsiz birçok iftiraya sabır gösteren insanlar burada patlama noktasına gelmişlerdir. Ortaya çıkan kavga görüntüleri ise tüm dünya kamuoyuna sunulmuş, ülkemizin acı gerçeğidir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in gensoru önergesi konuşulurken kim bu milletvekilini dürtmüştür de birden aklına laf arasında böyle bir şey söylemek gelmiştir, bilinmez. Siyasi rantı önüne gelene laf atıp azarlayarak sağlamaya çalışan eski bakan, sanırım bu sefer sert kayaya çarptı ki, Başbakan’dan bir sürü laf yedi. Koskoca adamın millet karşısında böyle küçük düşmesi üzücü tabi.

AKP'ye din üzerinden ayar vermek sadece gerginlik yaratmak, ortalığı karıştırmak içindir. Buna günümüzde trollük deniyor halk arasında. Trollük denen şey, başkasının haklarını ihlal etmediği sürece kişinin istediği şeyi, istediği zaman, istediği şekilde yapabilme özgürlüğü/haddi olsa da düşünce özgürlüğü başkalarının hassasiyetlerine, kutsallarına dil uzatma hakkı vermez. Hele ki kurumlar ya da cemiyetler hakkında cüretkarlık fikir özgürlüğü olarak kabul görmez ve her zaman tahammül götürmez. Trollerin trollük yapabilmesini savunduğu ölçüde insan kendi özgürlüğünü de savunmuş olmaz. (Burada lafım Durmuş’un sözlerine fikir özgürlüğü diyenlere) Zaten bu tür durumlarda niyet ideolojileri veya troll'ün inandığı karşıt ideolojileri tartışmak değildir. Amaç ego tatminidir, bir anda bütün gözlerin öfkeyle bile olsa trolle çevrilmesi ve troll'ün insanların duygularının incindiğini görüp tatmin olmasıdır.

Hatırlayacak olursak Osman Durmuş bakanlığı süresince birçok habere konu olmuş, dünyadaki şarbonlu mektup vakaları artınca, tv'de "aha böyle açın, hiçbir şey olmaz" diye zarf açmayı göstermiş, kardeşim mektubu alınca bi bakın, inceleyin, yoklayın şöyle uzaktan açın. (elindeki zarfı burnuna değdirerek) getirip de burnunuzun dibinde açmayın. burnunuzun dibinde açarsanız n’olur şarbon bulaşır diyerek olayı fevkalade tasfir etmiş, Bolu'da açılışını yaptığı hastanede hasta muayene ederek, 'senin bir şeyin yok.' dediği hastaya bağırsak kanseri teşhisi konularak ameliyat edilmiş ama bağırsaktaki urun büyüklüğü sebebiyle alınamamış olmasına rağmen, sonrasında tekrar gittiği hastanede ameliyat olan o kişiye ‘al eline serumunu dolaş, bir şeyin yok senin’ tanısını koymuş, teftişe gittiği hastanede ameliyatta olduğu için kendisini karşılamaya çıkmayan başhekimi bütün kameralar önünde azarlamış, deprem zamanında yurt dışından gelen yardımları tamamen milliyetçi ruhuyla reddetmiştir. Son golü de dün mecliste yaptığı son konuşmayla peygamberliği alaya alarak, başörtüyü malzeme olarak kullanıp başbakanın eşini hiç gereği yokken gündeme getirerek atmıştır. Ve MHP’nin neden muhafazakar bölgelerden oy alamadığının son örneği olmuştur. Belden aşağı vurmak sadece kendisine ve partisine oy kaybettirecektir.

Osman Durmuş dünkü hadiseyle kaba üslubunun yanına provokatörlüğünü de eklemiştir böylelikle. İnsanların hassas karınlarından prim elde etmeye çalışmak bazen böyle beklenmedik tepkilere sebep olabiliyor işte.

Erdoğan’ın konuşma esnasında Koca Mehmet Ragıp Paşa’nın "Çingene erkeği yiğitliğini anlatırken hırsızlığını söyler " manasına gelen aslı "merd-i kıpti şecaatin arz ederken sirkatin söyler" sözünü sarf etmesi de yapılan bu terbiyesizliği özetlemektedir kanımca.

Yalnız bu kavgalar olup biterken olaylara hiç müdahale etmeyen ve sessizliğini muhafaza eden Devlet Bahçeli çok dikkatimi çekmiş ve susup en azından parti mensuplarının saçmalamasına ortak olmayarak ilerideki oy potansiyelini az da olsa korumuştur.

 Vel hasılı kelam, milletin vekili olarak herkes o kürsüde istediğini söylemekte serbesttir ama insanların kutsal değerlerine hakaret vari atıflarda bulunmak demokrasi değildir.

Etiketler : , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

4 Kere Cevaplanmış to “Meclis’teki Durmuş Troller”

  1. 1
    AHMET Says:

    ah be evladım konuları çarpıtmakta üstünüze yok maşallah. osman durmuş için yazmışsın yukarda :AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, ’’Ne AK Parti’nin içerisinden, ne AK Parti’ye gönül verenler içerisinden bugüne kadar ’peygamber’ diyen çıkmıştır ’’ şeklinde yanıt verdi. bunu dedikten sonra adamı partiden atanlar kimdi. ne diye attılar partiden . haberleri yokmuş açıklamasıda yapıldı ama ne ilginçtir o tarihli gazetelerde çıktı o haber. hatta oktay vural meclisede getirmişti o tarihlerde.

    yapacaklarını yapıp, ortaya çıkıncada kıvır kıvır kıvıranlar, suçlarını bastıranlar kim?

    bak bugün sayın başbakan ne dedi ; herkes ağzından çıkanı duyacak. dedi dedide kendileri duyuyormu? gazete patronları köşe yazarlarınızın ne yazdığına bakın maaşını siz veriyorsunuz yazılanlara dikkat etmezseniz tepenize tüm devlet imkanlarıyla çökerim o zaman bana ağlamayın dediğini ( mealen) duymadın galiba. sözde basın özürlüğü var dimi bu ülkede. bunuda savunacakmısın?
    yazıktır, günahtır. yazdıklarınızı okuyup inananlar var.

    buradan yazsana şu işin gerçeğini. Sayın Emine Erdoğan hastaneye gitmek istediğinde kim demiş gelme diye? sen inanıyormusun başbakan eşinin bir hastaneye giremeyeceğine? ya gazetede haber yapanı işten at yoksa senle ilgilenirim diyenler böyle bir olaya susup otururmu allahın aşkına. sen inanıyormusun? bu ülkenin gerçek müslümanları yapıştıklarında yakanıza ahiret günü hesabını nasıl vereceğinizi bilemiyorum. Allah ıslah etsin .

  2. 2
    admin Says:

    Yazar olmak için bir seviye veya standart gerekmektedir. Belli tecrübe, gözlem gücü, kelime hazinesi, özgünlük ve yaratıcılık gerekmektedir.
    Bunlar bellidir. Biz de Zehra Hanım'ı bu standartlarda görerek yazarlarımız arasına almışız.

    Yazar olmanın bir gerekliliği olduğu gibi yorumcu olmanın da belli bir seviyesi veya standardı bulunmaktadır.

    Aciz insanlar, konuya muhalif olmaktansa kişiye saldırmayı tercih eder. Ya hakaret eder, ya hakir görür, ya (kendine göre) küçümser.

    Yorum içeriğinin bir iki cümlesine katılsak bile yorumu ele alış tarzınız bir yorumcu standardını taşımadığınızı göstermekte.

    Her şey bir tarafa, bir yazara, (yazarı kasdederek) "Ah be evladım diye başlanmaz. Yazarımız adına teessüf ederiz.

  3. 3
    ahmet Says:

    "Yazar olmanın bir gerekliliği olduğu gibi yorumcu olmanın da belli bir seviyesi veya standardı bulunmaktadır.

    Aciz insanlar, konuya muhalif olmaktansa kişiye saldırmayı tercih eder. Ya hakaret eder, ya hakir görür, ya (kendine göre) küçümser.

    Yorum içeriğinin bir iki cümlesine katılsak bile yorumu ele alış tarzınız bir yorumcu standardını taşımadığınızı göstermekte.

    Her şey bir tarafa, bir yazara, (yazarı kasdederek) “Ah be evladım diye başlanmaz. Yazarımız adına teessüf ederiz."

    "MHP’li Osman Durmuş, Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 2007 senesinde GATA ’da yatmakta olan Nejat Uygur’u ziyaret etmek istemesi ancak başörtüsüyle hastaneye kabul edilmemesi hususunda abesle iştigal ederek aklı sıra komiklik yapmak istemiş olacak ki, "

    seviyeyi yada seviyeli olmayı sizden öğrenecek değilim, siz hangi bilgi düzeyinizle beni acizlikle itham ediyorsunuz?

    evladım dedim evet eğitimine katkısı olanlardanım kendisinin pırıl pırıl bir çocuk olduğu günlerden tanırım. evladım diyecek hakkıda görürüm kendisinde zaten o yaşlardada kendisi. orada ki ah be evladım yazarı küçük görme değil , yazarınızın değişimi karşısında verilmiş bir serzeniştir. sanırım kapasite ve ezilmişlik duygusu size yukarıdaki yorumunuzu yaptırdı. seviye, birikim ve eleştiri hakkı varsa bakanlık yapmış, seçilmiş bir kişiye "abesle iştigal ederek aklı sıra komiklik yapmak istemiş olacak ki," denebiliyorsa eğer ve bu seviye ile ilgili sorun çıkarmıyorsa burada bir sorun var. ya eleştirilere açık değilsiniz yada fikirlere saygınız yok.

  4. 4
    zehra Says:

    Sayın Hocam,
    Soyadınızı yazmadığınız için haliyle hangi sıfatla bana evladım dediğinizi bilemedik. Kim olduğunuzu hatırlayamamakla beraber, sözünüze istinaden, bende emeği olan biri olarak bu şekilde hitap edebilirsiniz ama bir başkası edemez. Editörümün kasteddiği budur.

    Beni öğrencilik yıllarımdan bilen birisi olarak, üslubumun nasıl olduğunu da hatırlıyor olmalısınız.
    Aradan geçen yıllar, haddimi bilme ve saygı çerçevesinden çıkmama hususunda bende hiç birşey değiştirmedi.

    Bir Gensoru önergesinin tartışıldığı sırada konuyu T.C.'nin Başbakanı'nın eşine getirip, din üzerinden muhalefet yapma haddini kendinde bulan birisinin sözleri, benim nazarımda sadece komikliktir.

    Buradaki 'komik' ifadesi orada kullanabilecek başka bir kelime bulamadığımdan yahut seviyesizliğimden değil tamamen kastidir.
    Bu Vekil'in bakanlığı da dahil olmak üzere Mecliste bulunduğu süre zarfında bulunduğu makamı kullanarak insanlara küçük düşürücü bir üslupla hitap etmesinin yanında kendini komik duruma düşürecek bir çok hadisesi olduğunu kamuoyu olarak hepimiz biliyoruz.

    Sizin söylediğiniz gibi; bakanlık yapmış, T.B.M.M.'de Vekillik yapabilme liyakatine sahip olan birisi eğer başörtüsü veya Peygamberlik makamı üzerinden muhalefet yapabilme cüretinde bulunuyorsa ben de onun bu yaptığını komik(!) bulma cüretini kendimde bulurum.
    İnsan saygı gösterdiği kadar saygı görür...

    Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım hiçbirimizin bir diğerini küçümseme, kapasitesi hakkında yorum yapma hakkı yoktur.

    Bu gazete her çeşit fikir yapısına saygılı, her türlü zihniyetten insanın belli bir saygı çerçevesinde birbirini eleştirebildiği bir sitedir. Zira Editörlerim eleştiriye kapalı olan yapıda olsalardı baştan yorumunuz burada yayınlanmazdı.

    Son olarak ezilmişlik psikolojisi ifadenizle neyi kastedmiş olduğunuzu irdelememekle beraber bu gazetin editörü olabilecek liyakattaki biri için söylenebilecek son şeylerden biri olduğunu düşünüyorum. (Zira asıl siz, size o yorumu yazan kişinin statüsünü bilseydiniz inanın ne kapasitesi ne de psikolojisi hakkında bu tür bir ifade kullanmazdınız.)

    Herşey bir yana,
    Saygı ve hürmet arz ederim Hoca'm



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank