content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Haz

Marketi İstemiş..!

Seçimle işbaşına gelerek 10 yılı aşkın bir süre Ünye Ziraat Odası başkanlığı görevini başarıyla idame ettiren Ünye Kaymakamlığı Veri Hazırlama Memurluğundan emekli İsmail Şirin’in yedi kişiden oluşan yönetim kurulu arasında 2 yılda bir kanunen yapılan oylamada 7 yöneticiden 3’nün oyunu alarak başkanlıktan olup, yerine seçilen Ünye Ziraat Odası eski yöneticisi ve yeni başkanı Saca Mahallesi muhtarı ve Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Osman Sarıkahraman’ın göreve gelir gelmez emekliliğine 18 ayı kalan Genel Sekreter İsmail Demirci’yi haksız aldığı ve daha sonra geri ödettirildiği öğrenilen kasa tazminatı nedeniyle istifa ettirerek yerine aynı suçtan muzdarip olduğu ileri sürülen kurumda görevli Cengiz Çalık’ı getirmesi, kurum içinde olduğu gibi kurum delegeleri arasında ve Ünye kamuoyunda dilden dile farklı şekilde yayılarak, akıllara acaba sorusunu getirmektedir.

Yapılan oylamadan sonra kazanılan oda başkanlığından ziyade Genel sekreter İsmail Demirci’nin alınıp aynı suçtan muzdarip Cengiz Çalık’ın genel sekreterlik görevine getirilmesi ne kadar etik ve doğrudur diyerek cevap bulmaya çalışalım.
Emekliliğine 18 ayı kaldığı öğrenilen Genel Sekreter İsmail Demirci’nin gerekçesiz olarak ve zorla istifa ettirilerek Genel Sekreterlikten alınması üzerine boşalan genel sekreterlik görevine getirilen ve aynı zamanda Ünye Ziraat odasında işe başladıktan sonra bilinçli olarak

İstanbul'da bir iş yerine İlaç Ruhsatı için belgesini kiraya vererek
sigortalı çalıştığı görülen Cengiz Çalık’ın bu tutumu nasıl değerlendirilmelidir.
Osman Sarıkahraman Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şubesi başkanı iken ziraat odası başkanlığını devam ettirmesi etik midir.

İsmail Demirci suçluysa neden savcılığa verilerek gereken yasal yoldan yaptırılmamıştır. İddia edilen suç, ilgili müfettişler tarafından sabit görülmüş mü dür.
İddia edilen İsmail Demirci’nin suçu usulsüz kıdem tazminatı ise yönetimin takdiriyle olmamış mıdır? Ödenen para geri alınmamış mıdır? Usulsüz ödeme yapılmışsa genel sekreterliğe atanmış Cengiz Çalık’ın da aynı dönemde çalışmış olması hasebiyle ona da bu ödeme yapılmamış mıdır? Aynı kişi borcu ona da atfedilip geri alınmış mıdır? Bütün bu sorulara konuyla yakından ilgisi olanlardan cevap beklenirken kamuoyunda dillendirilen İsmail Demirci olayını sorduğumuz İsmail Şirin şunları söyledi.

Odamız Genel Sekreteri İsmail Demirci biz göreve geldiğimiz güne kadar yıllık iznini hiç kullanmamış. Kanun yıllık iznini kullanmayan görevliye tazminatına ilaveten izin parası ödenir dediği için biz kendisini izine çıkardık. İzine gittiğinde yerine Adı geçen kişiyi çalıştırdık. Kanun genel sekretere kasa tazminatı ödemeyi öngördüğü için, izinde olduğu halde yerine görev yapan elemana kasa tazminatı ödenecek iken izindeki İsmail Demirci’ye ödeme yapılmış. Öğrenildiğinde para geri ödettirildi. Bu konu meclisin elindedir. Meclis kararıyla genel sekreter görevden alınabilir.Buna ben dahil kimsenin bir diyeceği yok.Ancak ben rahatsız eden asıl konu;Osman Sarıkahraman geride bıraktığımız on yıl boyunca başkanlık görevini ikinci dönemde bana bırak diye diye başımın etini yedi.Bende kendisine her seferinde aday ol kazan dedim diyen İsmail Şirin, kuruma ait marketin piyasa ile eşdeğerde mal sattığı için kurumun buradan fazla bir karı olmadığını ve bu yüzedn marketi kiraya vermemiz halinde kumrumuz daha karlı çıkar teklifinde bulundu.

Kurumun marketini kiraya vererek kurumu riskten kurtarmayı öneren Osman Sarı kahraman’ın teklifini doğru ve yerinde bulduğum için bu konuda gelecek teklifi değerlendirmeye hazır olduğumu söylediğimde, ağzındaki baklayı çıkararak marketi ben kiralamak istiyorum deyince, Ünye’nin ve Çiftçinin öz malı olan kurumun marketini sana kiralayarak, kurumun marketini yönetici arkadaşına peşkeş çekti dedirtmem diyerek teklifini ret ettim.

Ama göreve geldiğimiz günden buyana beni kuruma ait marketin kendisine kiraya verilmesi konusunda rahatsız etmesinin yanında yapılan oylamada yedi üyeden 4’nün oyunu alarak geldiği başkanlık görevinde odada yaptığı ilk icraatı İsmail Demirci’yi genel sekreterlikten bir şekilde istifa ettirerek yerine Cengiz Çalık’ı getirmesidir” dedi.

Bizde Eski başkan yeni yönetim kurulu üyesi İsmail Şirin’in odada yaşanan olumsuzlukla ilgili verdiği bilgiler ışığında kamuoyuna seslenerek bir şekilde güç sahibi olanların Oda örneğinde olduğu gibi kendi çıkarları uğruna çalışanların ekmeğiyle nasıl oynandığını gözler önüne serenlere ve destekçilerine, ekmekle oynayanın gün gelir ekmeği ile oynarlar diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Marketi İstemiş..!

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank