content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

28 Mar

Markalaşan İlçe Kozan!

Değerli okurlarım!

Marka şehir olmanın kriterlerini hangi dinamikler, temel prensipler yada hangi güçler belirliyor?…

Ben literatürü miteratürü bilmem ağam!.

Bana göre içinde yaşadığım, elli küsur yılımı sokaklarında tükettiğim “Adana” dünya ölçeğinde marka bir kentken, ona bağlı olan “KOZAN” da başlı başına “markalar üstü” bir ilçemizdir.

Değerli dostlar!

Bir şehirde bulunan otantik eserler yani kaleler, medreseler, camiiler, köprüler; o kentin tarihi değerini ve kıymetini ifade ederler. Eğer bu konuda bir erozyon, ihmal, yok oluş, yıpranma kayıp söz konusu ise bu durumdan başta yöneticiler olmak üzere tüm insanlar sorumludur.

 

Bu bağlamda eskiden vilayet olmak gibi bir misyona sahip olan, ancak yanlı ve yanlış idareciler tarafından adeta çürümüş, mezbelelik haline gelmiş, erozyona uğramış bir şehri, bir mimar duyarlılığıyla ele alan, otantik değerlerini yeniden keşfeden, “KOZAN ŞEHEREMİNİ’ ni kutlamamak akla ziyan olur.

Doğa adına, şanlı tarihimiz adına ve gelecek yavrularımız adına Teşekkürler Kazım ÖZGAN.

Hani şair demiş ya: “Cahil kalıpta kitap okumak gibi/Bekar kalıp ta sevişmek gibi/Acıkıp acıkıp ta yemek yemek gibi/Vay anam vay/ Sıkışıp sıkışıp da tuvalete gitmek gibi tatlı bir şey var mı?..”

Bana göre, bir ülkenin, bir kentin, bir ailenin en önemli ölçütlerinden biri de, çeşmeler ve tuvaletler ve bunların temizliği! Kullanılmaya uygunluğu! Ve de rahatlığının insan sinirlerini yatıştırıp insanı mutlu etmesidir.(tabi bunu sıkışanlar anlar) bu bağlamda da “KOZAN” ı bütün Türkiye’ye örnek gösterebiliriz.

İlçe’de kendisini ispat etmiş A Kalite sanatçılarımızın, Köşe yazarlarının, tanınmış yıldızlarımızın zaman zaman arz-ı endam etmeleri, kıymetli zamanlarını birkaç gün burada geçirmeleri markalaşan bir şehir olduğunun apaçık göstergesidir.

 

Dünya insanlık ailesine Mevlana misali kucağını açan bu kent, pamuğuyla, tahılıyla, verimli toprakları ve narenciyesiyle, sıcak iklimi, sımsıcak insanlarıyla, bu sıcaklık iklimle de birleştiği için, eskiden beri sürüp gelen özel bir kültürü ortaya çıkıyor.

Nedir?

Dışarıdan gelen insanlara hemen kucak açmak, onlarla yakınlaşmak, kaynaşmak, onları bağrına basmak; bu da KOZAN(lın)ın insani markalaşması…

Bütün bunlardan sonra Pırıl pırıl sokakları, kente doğal güzellik katan otantik Tarihi Kalesi, ve dahi masmavi, tertemiz barajıyla, gelişmiş batı kentlerini aratmayan “KOZAN” doğal, tarihi, kültürel zenginlikleri ve de “Türkleşme Hareketinin Merkez Noktası” olmasını da buna eklersek, bu şehir marka şehir değil de nedir?…

 

ATATÜRK KÖŞESİ

Tarihi Olmayanın Talihi Olmaz…

 

DÜŞÜN-TAŞIN

Ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın.(Aşık VEYSEL)

 

GÖNDERMELER

-Ceyhan Şehremini Hüseyin SÖZLÜ’ nün Siyah-Beyaz Programındaki muhteşem mesajları hangi siyasileri kara kara düşündürüyor? 

-Devletimizin vaat ettiği projeler gerçekleşirse (inşallah) 2012 yılında Adanamızın dünyanın en büyük şantiye kenti olacağını biliyor musunuz?

-Sevgili Taner TALAŞ’ın; “Gafletimiz olur, ama ihanetimiz olmaz. Kusurumuz olur, ama niyetimizin halisaneliğinden şüphe yoktur. Geleneğimizde büyükler küçükleri idare eder, ettiğimiz kusurlar nedeniyle Naim Ağabeyden özür diliyor ve idare bekliyorum.”tarzındaki samimi itiraflarına Yalçınel’in cevabını merak ettiğimi biliyor musunuz? 

-Şehremini Zihni Aldırmaz’In ‘Dünya Tiyatro Günü’ vesilesiyle tiyatro Oyuncularına karanfil vermesinin sanat adına ince bir duyarlılık olduğunu biliyor musunuz?.

-Hüseyin Sözlü’nün 100 adet kitapla Adana E Tipi Cezaevine kültür adına katkıda bulunduğunu biliyor musunuz?

-Seyhan Kaymakamlığı görevini yıllarca başarıyla yürüten İsmail Hakkı Develi’nin “Bismillah” diyerek yeni görevine başladığını bilmeyen var mı?

-Son zamanlarda bölgemizde intihar olaylarının artmasının hikmeti sebebini bilen var mı?

-Akdeniz Tv’deki http://www.akdeniztelevizyonu.com/SİYAH-BEYAZ Programının her gün sabah saat 0900’dan saat 1100’e kadar bütün güzelliğiyle devam ettiğini biliyor musunuz?

-D&R Satış mağazalarının Yuksel EVSEN’in MY Kitaptan çıkan “Zenci Bir Türk” kitabına amabargo uyguladığı dedikoduları doğru mu?

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank