content
01 Kas

Malatya’nın ‘Kristal Kayısı’ Sembollü Festivali!

Bu yıl birincisi gerçekleştirilecek olan ‘Malatya Uluslararası Film Festivali’nin basın tanıtımı, Malatya Valisi Doç. Dr.

Ulvi Saran’la Malatya Belediye Başkanı ve Festival Yürütme Kurulu Üyesi Ahmet Çakır’ın da katılımıyla Point Hotel’de yapıldı. Batının doğusu, doğunun batısı olarak nitelendirilen ve kavşak noktası olarak görülen Malatya, bundan böyle kayısısının yanı sıra film festivaliyle de adını dünyaya duyuracak! Pek çok devlet adamı ve sinemacı yetiştiren Malatya, Valilik desteğiyle hayata geçirilen festivalinde, ‘Kayısı Araştırma ve Geliştirme Vakfı’nın da katkılarıyla çoğu henüz gösterime girmemiş seçme filmleri sinemaseverlerle buluşturacak.

Filmlerin en ucuz biletle seyredileceği festivalde 100’ü aşkın yapım ve 300’ü aşkın konuk, terörün giremediği, suç oranının düşük olduğu Malatya’ya gelecek. ‘Altın Portakal’ı aşıp adını, sinema dünyasına ‘kayısı tadında’ kazıtma hedefindeki, ‘komedi’ ağırlıklı festivalin açılış filmi, ‘Badem Şekeri’ni Festival Danışma Kurulu üyesi İzzet Günay tanıttı.

Türkan Şoray’la Fatma Girik’i ilk kez buluşturan bu filmin özelliği, karakterlerin gerçek adlarıyla filmde rol almaları! Konularını mizahın türlerinden alan 10 filmin yarışacağı uluslararası uzun metraj dalındaki yapımların, 2010 yılına ait olmasına özen gösterildiğinin vurgulandığı konuşmalarda alışılmışın aksine, Türkiye’nin ‘Çakallarla Dans’ adlı tek bir filmle yarışacağı belirtildi.

Benzerlerinden farkı daha başlamadan hissedilen ‘Malatya Uluslararası Film Festivali’nin bir başka özelliği de, ‘Mişmiş’ bölümüyle çocuklara seslenecek olması! 46 Fotoğraf sergisinin ve pek çok yan etkinliğin yer aldığı MUFF, para ödülleriyle de göz doldurmakta. Dünya sinemasının son örnekleri ve dopdolu bir programla festival kavramının ufkunu genişletecek olan Malatya’ya Woody Allen’ın da katılımıni sağlamak için çalışmalar sürdürülmekte. Allen’ın son filmi olan ‘Uzun Boylu Esmer Adam’ın Türkiye galasıysa ‘Kristal Kayısı’ sembollü Malatya Festivali’nde yapılacak! Yepyeni bir formatla sinemaseverleri buluşturacak olan festivalde, Asya film kültürünü geliştiren NETPAC da ödül verecek. Kemal Sunal’ın üç filminin restore edilip sinema arşivine kazandırma hedefindeki MUFF’un etkinliklerine ve en iyiyi yapma heyecanına bakınca, Malatya’nın sinemaya yeni bir soluk getireceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
Anibal Güleroğlu

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank