content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Ara

Makam Araçları Su mu Yakıyor?

Makam  araçları ve lojman ile ilgili çok yazı yazıldı, çizildi. Hiçbir işlem  yapılmadı. Devletin en büyük harcamalarından biri olduğunu biliyoruz.  Lojmanlar satılsa ve makam araçları azaltılsa devletin yükünün azalacağı  bir gerçektir.Ülkemizde altın değerine ulaştı benzin ve yakıt fiyatları. Sürekli  zamlar hayatımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Maaşlara zamlar Kaşıkla  verilip kepçeyle alınıyor yıllardır. Yakıta zam geldiği zaman  otomatikman hayatımızda ki her şeye zam gelmektedir. Gıdadan giyime,  sağlıktan ilaca, ulaşıma aklınıza gelebilecek yediğimiz içtiğimiz  giydiğimiz ve kullandığımız bütün her şeye...

Şöyle bütün kamu kurum ve kuruluşlarına baktığımızda ne kadar çok  makam aracı olduğunu görüyoruz.  Azalması gerekirken sürekli artış  göstermesi düşündürücü. Hatta beğenilmeyip en lüks araçlarla  değiştiriliyor.

Bazı kişiler makam araçlarını devletin onlara verdiği miras malı gibi  görüyor öyle de kullanıyor. Kendinden çok ailesinin arkadaş eş ve  dostlarının kullanması da cabası. Sanki bu araçlar kendilerine değil  çevresine tahsis edilmiş ve bu araçlar benzin mazot değil su yakıyor.   BEDAVA evet bedava.

Her şey devlete ait. Bakımı, şoförü, yakıtı masrafları daha ne olsun  cepten çıkan bir şey yok her şey devletten. Yeri gelince dürüstlükten,  yetim hakkı yemekten bahseder mangalda kül bırakmazlar. O zaman bu  yaptıklarının adı nedir?

Normalde kendi şahsi araçlarıyla gitmeye kıyamadıkları yerlerde  devletin makam ve görevlendirdiği araçları, personele arazi için  görevlendirilen araçlar dahi çok hunharca kullanılıyor.

Personel araziye gidiyor canı sıkılıyor görev kâğıdı çıkartıyor.  Kimse ne işin var demiyor. Aynı yere her gün kırk defa gidip gelenler  bile var. İşi bitirmek yerine uzatmak daha iyi nasıl olsa. Neden  yapmasın ki arazi tazminatı alacak, iş yerinden uzaklaşacak, en azından  büro işleri ve stresinden uzaklaşacak.  Araç, yakıt, yemek bedava olunca  oh ne keyif. Neden gitmesin ki.

Hata çok kişinin araziye gidiyorum diye araç talep edip gidip çarşı  Pazar gezdiğini evinin ve kendi ihtiyaçlarını görüp saati dolunca da işe  gelmeyip evine gittiğini biliyoruz.

Hele birde protokol karşılamaları adeta makam araçları yarışıyor.  Bazen düşünüyorum da devletin bu makam araçları için bizlerin bilmediği  bir petrol kuyusu mu var yoksa bu araçlar teknolojinin gelişiminin ilk  suyla ya da güneş enerjisiyle çalışan araçları mı?

Bu olaylar da gösteriyor ki Kamu Kurum ve Kuruluşlarının özelleşmesi ve devletin yükünün azaltılması gerekiyor.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank