content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

03 Oca

Lafın Tamamı Deliye Söylenir!

Cumhuriyetimizin ilanından sonra dünya lideri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Belli başlı ürünlerimizi ilgilendiren birlikler kurulmalıdır.” Sözüyle toplanan 1. Ulusal Fındık Kongresi sonrasında, 1938 yılında Fındık Üreticilerini ortalığı ile Fiskobirlik kuruldu.

Fiskobirlik, ortaklarının ürünlerine sürekli satış olanağı ve pazarlar yaratmak, piyasaya istikrar getirmek, fındığın yurtiçi ve yurtdışı pazarlarını en iyi biçimde değerlendirmek, üretimini kontrollü ve bilimsel yöntemlerle geliştirmek, üretim araçları sağlamak, standartlara uygun, yüksek kaliteli ürün teslimini teşvik etmek, fındığın ülke içerisinde tüketimini özendirme, fındık ihracatını artırmak, bu amaçla ürün çeşitlendirme ve geliştirme projeleri üretmek üzere fındık üreticilerinin ortaklığında kurulmuş bir çiftçi kuruluşudur.

Ama Aziz Atatürk’ün halisane niyetle fındık üreticilerine kurdurduğu Fiskobirlik, kuruluşundan günümüze kadar ve halen geçen toplam 73 yılda kendinden bihaber yöneticiler tarafından yönetildiği ve yönetilmeye devam edildiği için bir arpa boyu yol alarak ortaklarına bir kez olsun rahat bir nefes aldırması şöyle dursun, uyguladıkları yanlış daha açıkçası kişisel çıkar amaçlı politikalar nedeniyle mehter takımı misali bir adım öne üç adım geriye gelmek suretiyle düştüğü ve düşürüldüğü bataktan bir türlü çıkamazken güya düzlüğe çıkarma gayretleri sergilediğini söyleyen sözde yöneticiler yüzünden sallandıkça daha çok batmaya kısacası yok olmaya doğru koşar adımlarla ilerliyor.

Evet, saygıdeğer okurlar, yeraltı ve yer üstü zenginlikleriyle dünyaya parmak ısırtan cennet vatan ülkemizde bu yanlışlık yanlış yönetilmek sadece Fiskobirlik kooperatifleriyle sınırlı değil elbette. Ülke kişisel çıkarlara peşkeş çekildiğine göre ülkedeki onlarca kuruluştan bir taneciği olan Fiskobirlik batmış ya da batırılmış çok mu?

Fiskobirlik Kooperatifleri üzerine 73 yıldır ve halen oynanan bütün bu olumsuz oyunlar yetmiyormuş gibi bugün işin başında olanların basiretsizlikleri geçtiğimiz ayın başında 196 delegeden 167’sinin katımlıyla Giresun genel merkezinde geçekleştirilen 2009–2010 Olağan Genel Kurul toplantısında ayyuka çıkmıştır.

Evet, Saygıdeğer okurlar,“İğneyi kendine Çuvaldızı karşındakine Batır “atasözü Fiskobirlik yönetimi tarafından güya kurumu düzlüğe çıkarmak adına Giresun’da yapılan olağan genel kurul toplantısında yönetici sayısında azaltmaya gitmek yerine çalışanlar sayısında gidilme kararı alınarak bir kez daha ne kadar doğru olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Ülke genelinde bugün itibariyle 50-51 Fiskobirlik Kooperatifi var.Bu Kooperatiflerin her birinde 5’şi yönetim,2’si denetim olmak üzere toplam 7 kişiden oluşan kooperatiflerin tamamında 360 dolayında yönetim kurulu üyesi mevcut iken,Giresun genel merkezde 112,kooperatiflerde 391 olmak üzere bütün kooperatiflerde ise toplam 503 işçi, yani çalışan var.

Yönetim kurulu zararın faturasını kendilerine yani yönetim kuruluna kesmek yerine son olağan genel kurulda aldığı ortak kararla 41’ri genel merkezden,141’ri tüm kooperatiflerden olmak üzere toplam 182 işçiye keserek yaptıkları yanlı ve yanlış davranışla bir anlamda acizliklerini ortaya koyarken, Kooperatif yöneticilerinden bazı kardeşlerimiz adına Fiskobirlik Ünye Kooperatifi denetim kurulu üyesi Erenyurt Beldesi Şerefiye Mahallesi muhtarı Hakkı Görür’ün” arkadaşlar işçi kardeşlerimizi çıkararak kurumu rahatlatmak yerine, yönetimde bizler kendi sayımızı azaltmaya gidelim teklifini yaparak Fiskobirlik yönetiminde çok önemli bir düşünceye ve anlayışa imza atmıştır.

İdareciliğini yaptığı Kurumunun düzlüğe çıkması için işçi çıkarmak yerine yönetici çıkarmayı önermek suretiyle örnek bir davranış sergileyen muhtar Hakkı Görür kardeşimizi kurumunun geleceği için aynı düşünceyi taşıyan yönetici arkadaşları adına kutlayarak, “Lafın tamamı deliye söylenir” diyor, saygılar sunuyorum.

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank