content
13 Şub

Kurtuluş Savaşı Boşuna mı Yapıldı?

Küllerinden dirilen Türkiye Cumhuriyeti, 1923-1938 yılları arasında, yabancıların elinden kuruluşlarını geri alırken gerçek büyümeyi yaşadı. Kurtuluş Savaşı’nın sağladığı bu güçlü tablo çok sürmedi! ‘Marshall Yardımı’yla Amerika’ya pazar olan ülkemiz, iktidarlar eliyle sömürgeleşme yoluna girdi.
Türkiye’nin zenginlikleri satılıyor

1980’lerde başlayan ‘Yabancı sermaye geliyor’ çığırtkanlığı, yağmanın önünü açtı. Yabancıların, yatırım için değil mevcutlarımızı kapmak için koşturduğu görmezden gelindi. ‘Çöküş Devri’ni anımsatan bu süreç, iktidarla hız kazandı! ‘Özelleştirme’ kisvesi altında, hemen her sektörü ele geçiren yabancıların asıl hedefi madenlerimizdi!
Madeni en bol ülkeler arasında olduğumuz halde fazla madenimiz olmadığı iddialarıyla pek çok değerli kaynak yabancıların hâkimiyetine girdi. Ancak ne yazık ki, sadece Elazığ’da 19 çeşit madeni bulunan, Samsun’daki 13 milyon tonluk rezerviyle dikkat çeken ülkemizde siyasilerin pek görmeye ve dillendirmeye yanaşmadığı bir konu bu. Yer altı kaynaklarımızı kimler tarafından sahiplenildiğine gelince…
Rio Tinto, Ankara-Balıkesir-Eskişehir bölgesinde. Artvin-Gümüşhane-Sivas-Malatya-Tunceli, Anatolia Minerals’ın. Odyssey Resources, Ordu-Tavşanlı’da. Uşak-Kütahya bölgesini Eldorada Gold işletirken, Uşak-Konya-Çanakkale Stratex’e kalmış!
Sermaye Savaşı’nda yenildiğimizin resmidir.

Madenlerimizi sömürenleri görmek için adı geçen şirketlere bakmak yeter! Rio Tinto, Yahudi asıllı dolar milyarderi Rothschild Ailesi’ne ait, dünyanın üçüncü büyük şirketi! 2004’ten itibaren ülkemizde faaliyet gösteren İngiliz-Avustralya Ortaklığı, siyanürlü altın aradıkları gerekçesiyle Ovacık’ta tepki yaratmıştı! Çin’de de yolsuzluk davasına konu olan şirket, bor madenlerimizi Borax Consalidated Limited kanalıyla kontrol ediyor! Anatolia Minerals, Kanada menşeili! 1996’dan beri Türkiye’de maden arayan şirket, Çalık Maden ile ‘Hissedarlık ve İşbirliği Sözleşmesi’ imzalamış. Stratex, ABD şirketi ve Murat Dağı’nda altın buldu. Odyssey Resources, altın, çinko, gümüş ve bakır peşinde. Bu Kanada şirketinin İngiliz Ariana ile işbirliği var. Eldorado Gold ve Teck Cominco da Kanadalı şirketlerden! 2004’te yürürlüğe sokulan, 5177 Sayılı ‘Yeni Maden Yasası’ ruhsat alımını kolaylaştırıp, ‘maden sömürüsü’nün yolunu açtı! Yabancılar, iktidarın açtığı yoldan, ‘Vahşi Batı’daki gibi, madenlerimize hücum etti! Bu yolla, topraklarımız hâkimiyet altına alınmakta. Siyasiler, kendi aralarında paslaşırken ülkenin yüzde 20’ye yakın kısmı savaşsız kaybediliyor! Türkiye’nin bugünkü durumu, ‘Kurtuluş Savaşı’yla kovduğumuz işgalcilere ‘Sermaye Savaşı’yla yenildiğimizin resmidir!
Anibal Güleroğlu

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank