content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Ara

Kurnazlık ve Zeka

Sizce zekayla kurnazlık arasında ki temel fark nedir?

Çoğu insan bu iki özelliği hep birbiriyle karıştırır ve ikisinin de hemen hemen aynı şeyler olduğunu düşünür. Oysa ki ikisi de birbirinden tamamen farklıdır.Zeka bir insanın ortaya koyduğu emek,üretim, fikir ya da oluşturduğu bir förmül'ü yaratmasından ibarettir. Oysa ki kurnazlık ise ortaya çıkan bu ürünlerden çeşitli şekillerde hile yaparak yararlanma durumudur.

Albert Einstein, Galileo, Leonardo Da vinci, Johannes Kepler gibi ünlüler zekidir. Yaşadıkları dönemlerde toplum adına bir şeyler kazandırmak için emek harcamışlardır. Zekalarıyla insanlığı çağının ilerisine taşıyabilecek buluşlara imza atmışlardır.

Ünlü bilimadamı Thomas Edison yaptığı çalışmalarla toplumu aydınlatacak buluşlar sağlamıştır ve ampulu icat etmiştir, Alman Gutenberg ise matbaa'yı icat ederek yeni çağın açılmasını sağlamışlar.

Buna karşın İtalyan asıllı Amerikalı mafya babası Al Capone ise kurnazdır. Oluşturulan emeklerden, dönemin hukuksal boşluklarından yararlanmasını bilmiş ve işlediği pek çok suçtan ötürü aklanmayı başarmıştır. Ancak devlete ve topluma verdiği zarar korkunç boyutlardadır.

George Bush'da kurnazdır. Yaptıkları, aldıkları kararlarla toplumun ve insanlığın gelişimini kendince zarara uğratmıştır. Kurnazlığı tıpkı diğerleri gibi dünya'yı olumsuz yönde etkilemiştir.

Sevgili dostlar, bu kıstas da en ayırt edici özellik sanırım zeki insanlar topluma bir şeyler katmak için uğraşırlar, kurnaz insanlarsa bunları kendi çıkarlarınca kullanırlar. Çoğu zaman da bu şekilde toplumu zarar uğratırlar.

Çalışmak, emek vermek zeki insanların işidir.

Çalıp, işin kolayına kaçmaksa kurnaz insanların işidir.

Ne yazıkki yaşadığımız Türkiye'de de, dünya'da da artık zeki insanlar yok olmaya başlıyor ve onların yerini kurnazlar alıyor.

Daha kapitalist, daha acımasız, üretmek yerine nasıl hile yaparız diyen bir dünya düzenine doğru ilerlemekteyiz. Ahlaki ilkelerin zayıfladığı, ahlaksızlığın ve her türlü yalan, dolanın arttığı bir sistem için de yaşıyoruz.

İşte bu dünya'yı ve insanlarını mahveden de bu kurnazlıktır.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

3 Kere Cevaplanmış to “Kurnazlık ve Zeka”

  1. 1
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Akıl ve zeka olarak ben olayları ayırıyorum.
    Kurnazlık akılsız zekilerin menfaat kayırmacılığıdır.
    Akıllı zekiler ise akılsız zekileri tanır bilir ve tuzaklarına düşmezler.

    Hem akılsız hem zeki olmayanlar ise çok kaba ve zalim olur.

    Benim anlayışım bu yönde ayırırım insanları

  2. 2
    Rasim Sarıoğlu Says:

    Syn. Yücel yazılarınızı keyifle takip ediyoruz kaleminize sağlık. tebrik ederim.

  3. 3
    bulut şahin Says:

    salamnalykm. ben sizin tabirinizle bir çete lideriyim gözüme çarptı yardımcı olim dedim.unutmayın yaralının halinden doktor anlamaz başka bir yaralı anlar. aslında kurnazlık bir nevi sabırdır.sabırlı insanlar herzamn acımasız olurlar.ve hamleyi tam yerinde yapar. bir gerçekle yada zekasıyla yapamayacağını,hamleyi tam yerinde yapar ve tek taşla iki kuş vurabilir.unutmayın ki insanlar zor zamanlarında en büyük sırlarını,en büyük sevinçlerini ve akıllarındaki hrşeyi oracıkta feda edebilir.çünkü norma insanlar kötü bir sahneyle karşılaştımı hiç bitmicek sanır, nasıl mutluluklarının hiç bitmicek sandıkları gibi.evet anlicağınız eğer birinden birşeyler almak istiyosanız en zor gününden alabilirsiniz.ama akıllı,zeki insanlar hep insanın mutlu gününden birşeyler almak yada öğrenmek ister ama unutmayın ki insanın en mutlu olduğu gün kendini en güçlü zannettiği gündür.mutsuz yani sıkıntıda oldukları günde en güçsüz gündür onlar için.işte bundan dolayı kurnaz insanlar zayıf zaman beklerler.bu da sabırlı insanlardan oluşur....tabikide sabırın iyi yönleride var ama uzun hikaye şimdi.ama unutmayınki kurnazlığın bin çeşit yönüde vardır.ben sadece önemli olanı örnek verdim..sayın anıl yücel unutmaki çok okuyan değil çok gezen gören kazanır.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank