content

13 Tem

Kuran’dan (Zikirden) Yüz Çevirmek

’Her kim de benim Zikrim' den (Kur'an'ımdan) yüz çevirirse, ona dar bir geçim vardır ve onu, kıyamet günü, kör olarak haşr ederiz.(Kur'an'dan yüz çeviren kimse) şöyle der: “- Rabbim, beni niçin kör olarak haşr ettin. Halbuki ben (dünyada) gözlü idim, görüyordum.

ramazannAllah buyurur ki: “- Cezan böyle, sana ayetlerimiz geldi de onları unuttun. İşte (onları unuttuğun gibi) bugün de öylece unutuluyorsun (körlük ve azab içine bırakılıyorsun). İşte KUR'AN'dan yüz çevirenleri cezalandırdığımız gibi, şirke varıp Rabbinin ayetlerine iman etmeyenleri de böyle cezalandırırız. Muhakkak ki ahiret azabı (dünyadakinden) daha şiddetli ve devamlıdır.”

Taha,20/124-127

11 ayın sultanı Ramazan ayını en iyi anlatan ifadelerden birisidir:’’ Kuran’ın ayı’’ ifadesi. Çünkü Kuran bu ayda indirilmeye başlamıştır. Yukarıda verdiğimiz Taha suresi 124-127. Ayetler her şeyi çok açık ve net anlatıyor dostlar.

Belki son kez idrak ettiğimiz Ramazan ayını Kuran’a samimi anlamda dönüş için değerlendirelim. Bu gün şahsi ve toplumsal bütün problemlerimizin altında Kuran’dan , zikirden yüz çevirmenin olduğunu unutmayalım.

Mazeret aramadan sağa ve sola bakmadan Rabbimizin huzuruna tek başına duracağımız bilinciyle lütfen esas duruşumuzu bir kez daha gözden geçirelim ve rabbimize Peygamberimizin sosyal sünneti olan tüm vücuduyla dönmek olan sünneti çerçevesinde, tüm duygularımızla , aklımızla , fikrimizle , kısaca her şeyimizle rabbimizin zikrine dönelim.

Kurandan (zikirden) yüz çevirmenin ne anlama geldiğini Taha Suresi 124-127 ayetlerini okuyarak bir kez daha hatırlayalım.

İçinden canlı çıkamayacağımız şu 3 günlük dünyayı fazlaca ciddiye alarak ahiretimize zarar vermeyelim.

Bu özel günlerde bir daha ihmal etmeyecek şekilde KURANIMIZA  , ZİKRİMİZE dönelim mi ?

Ne dersiniz.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank