content

04 Tem

Kümbet Altında Dergisinin yeni sayısı

Yıllarca Tokat ilimiz merkezinde, şimdilerde Ankara’da yayınlanmaya devam eden “Kümbet Altında”, eğitim, kültür, sanat ve edebiyat Dergisinin 53. sayısı masamda.

Derginin sahibi: İrfan Yıldız, Genel Yayın Yönetmeni: Osman Baş, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: İsmail Polatçı. Yayın kurulu, yayın danışmanları ve yurtdışı temsilcilikleri var değişik isim ve imzalardan oluşan.

Kümbet Altında Dergisinin masamda bulunan 53. sayısının sayfalarında imzaları görülenlerden bazılarının sıralanışı şöyle: İrfan Yıldız, Osman Baş, Erol Barın, Nail Tan, Hayrettin İvgin, Niyazi Gedik, Ali Rıza Atasoy Tamilla Abbashanlı, Duran Timur, Uğur Kılıç, Çiğdem Kader, Saim Sakaoğlu, Ahmet Sevgi, Şemsettin Küzeci, Bestami Yazgan, Mustafa Berçin, Ayhan Nasuhbeyoğlu, Ünal Kar, Nevin Yıldırım, Ali Akbaş, Talat Ülker, Halis Aktaş, Cemile Düzgün vd. Derginin sayfalarından aldığımız bazı cümleler imzaları itibariyle:

1. Vaktin öncesi ve sonrasında nerede, nasıl ve neyle olmamam gerektiği gerçeğine hiç takılmadım. Hayatın içi ve dışında ne varsa olduğu gibi kabul ettim (Osman Baş, Sayfa:3)

2. Halil Rıdvan Çongur, etkili ses tonu, güzel şiir okuması ve hatipliğiyle raydı-Tv ve edebiyat dünyamızda daima ilgi, takdir toplayan bir şahsiyetti (Nail Tan, Sayfa: 7)

3. Değerli İsa Hocam; Bakü’de nereye gittimse, siz de benimle idiniz. Her yerde sizi gördüm, sözlerinizi hatırladım. (Tamilla Abbashanlı, Sayfa: 15)

4. Cemile Düzgün’ün altı dörtlükten meydana gelen, “Kül güzel görsün” adlı şiirinden (Sayfa: 47)

Biline ki, en sevgili vatandır,

Essin ova, bayır yel güzel görsün.

Zümrütler doğuran nazlı sultandır,

Al, yeşil yüklensin, dal güzel görsün.

Ezgimiz kıvraktır, şartlarsa çetin,

Çıkıp kemençeyle oluruz bütün,

Bölmeye kalkanlar, bunu unutun,

Tatlıya bağlarız, bal güzel görsün.

***

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank