content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Mar

kültür ve Sanat Dergisi Söylem Dünya Şiir Gününü Kutladı

Söylem’in 21 Mart Dünya Şiir Günü dolayısıyla her yıl düzenlediği etkinliğin bu yılki konuğu Arife Kalender idi. Havanın oldukça yağışlı olmasına karşın gerçek şiir severler Söylem’i bu güzel günde yalnız bırakmadılar. Derginin sahibi Mehmet Çetinkaya’nın açılış konuşması ve şiir bildirisi sunması ile başlayan dinleti Nurgül Güven’in güzel sunumuyla GetAttachmentCrenk buldu. İstanbul’dan katılan Malatyalı Arife Kalender’in konuşması ve Ahmet adlı şiirinden sonra Adanalı şairler şiirlerini okudular.

Avukat Şahin Vural Atal, Jeoloji Mühendisi Melih Baki, Matematik Öğretmeni İkrime Kara, Yazarımız Edebiyat-Türkçe Öğretmeni Harika Ufuk, Avukat Duran Zararsız, Emekli Memur Cumali Karataş, Dergi Sahibi Mehmet Çetinkaya sevilen şiirleriyle beğeni topladılar.

Sanata, sanatçıya, emeğe saygılı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü her zaman yaptığı gibi çiçek gönderme inceliğinde bulundu. Yoğun çalışmaları dolayısıyla etkinliğe katılamayan Sözlü’yü temsilen Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Yaşar, Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü İsmail Taymaz’ın katılımı Söylem GetAttachmentvailesini sevindirdi. Ayrıca Adana Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık da çiçek yollayarak Söylem’in Dünya Şiir Gününü kutladı.

Dünya Sanat Merkezi Müzik Grubunun en güzel türküleri ve özgün parçaları seslendirdiği kutlamada şiir ve türkünün kardeşliği bir kez daha hayranlık uyandırdı. O gün yakınlarının düğünü olmasına karşın Adana’nın başarılı avukatlarından Duran Zararsız ve ödüllere doymayan harika şair olarak bilinen köşe yazarlarımızdan Harika Ufuk da şiire, GetAttachmentbdinleyenlere saygılarından Dünya Şiir Günü etkinliğine katılarak izleyenlerden tam not aldılar.

Etkinlik bitiminde Avukat Duran Zararsız yeğeninin düğününe yetişirken Eğitimci Şair Yazar Harika Ufuk en can arkadaşının Hüsniye Bilgiç’in kızı İpek Bilgiç’in Mersin’deki düğününe gidemedi.

Harika Ufuk “Arkadaşım, durumumu biliyor. Etkinlik saati 16.00 olunca biraz geç bir saat olduğunu düşünmüştüm ama 18.00’de biterse Mersin’deki düğüne yetişebileceğimi sanmıştım. Ancak kokteyl ve imza etkinliği öne alınınca etkinlik 18.00’de GetAttachmentnnbaşladı. Şiir okuyanlar birer de konuşma yapınca zaman hızla ilerledi.

Şiir okuyacak kişiler soyadlarına göre alfabetik sırayla davet edildiğimiz için ben dokuzuncu, Avukat Duran Zararsız da onuncu ve sonuncu sırada yer aldık. Beni izlemeye gelen arkadaşlarıma, öğrencilerime ve şiire olan sevgimden, saygımdan etkinlik bitimine kadar kaldım. Bir de Söylem’in yazı kurulunda olduğum için ev sahibi sayılacağımı düşündüm. “ dedi.

GetAttachmentööMehmet Çetinkaya etkinlik bitiminde “Yedi yıldır Adana’da Dünya Şiir Gününe damgasını vuran Söylem her yıl birbirinden değerli konuklara ev sahipliği yapmaya devam edecektir.

Daha önce Cezmi Ersöz, Ahmet Telli, Nevzat Çelik, Yelda Karataş gibi değerli şairlerimizi konuk etmiştik.

Bu yıl da Arife Kalender’in konuğumuz olması bizi mutlu etti. Söylem ailesi olarak nice etkinliklerde buluşmak üzere...” dedi.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank