content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Mar

Gaz,Geliyor mu,Gelmiyor (mu)..!?

Ünye'de Doğalgaz için 07 Temmuz 2014 Pazartesi günü akşamüstü Ordu Büyükşehir Belediye başkanı Enver Yılmaz ve Ordu da görevli Ünyeli kurmayları, AK Parti Ünye eski başkan ve ilçe yöneticileri eşliğinde ve yörede yaşayan bir gurup bay-bayan ve çocuk çınarlık mahallesi sakinlerinin katılımı sonucu büyük bir gövde gösterisiyle İlk Kazma vuruldu. Ogün bugün ve halen hiçbir ilerleme kaydedilmediğine göre, keşke vurulmasaydı.

Aradan geçen 9 aylık zamanda, doğal gaz ile ilgili hiçbir çivi çakılmadı. Görüldüğü gibi milletvekili aday adaylıkları, her hizmeti olduğu gibi, doğalgaz olayını da gündem dışına ittiği için, doğal gaz artık ağza bile alınmıyor. Nasıl olsa her konuda olduğu gibi, doğalgazda da beklemeye razı gelen, yada bir şekilde mecbur edilen 19 ilçe hariç, Ordu ve Ordu’lu tüp çağırmak ve tüp taşımak derdinden kurtarılarak, doğal gaz yakmaya ve doğalgazın keyfini sürmeye çoktan başladı ve devam ediyor..!

Ama biz Ünye ve Ünyeliler, Ünye de yaşayan bütün insanlar adına, Ünye de doğmuş ve Ünye de yaşayan bir basın mensubu olarak, Ünye’nin ve Ünyelinin ekmek, hava ve su kadar ihtiyaç duyduğu doğal gaz’ın seçime kadar gelmesi ve getirilmesi için, devletimiz adına en yetkili mülki amir Ünye ilçe kaymakamı Mustafa Demir başta olmak üzere, AK Parti Ünye ilçe başkanı Arif Ergün ve 29 kişilik yönetimi ile Belediye başkanı Ahmet Çamyar ve 32 kişiden oluşan Belediye meclis Üyelerine, kısacası bu işi en mükemmel şekilde biz yaparız diyerek, Ünye’nin ve Ünyelinin sevk ve idaresine talip olmuş. Ve en yüksek oyu alarak göreve gelmiş, eskisi yenisi yok, iktidarın nimetlerinden haklı, haksız alabildiğine nemalanmış ve hizmetlerinin karşılığı olarak halen görevinin başında ve helallinden nemalanmaya devam eden, bütün seçilmiş ve atanmışlara, sorumluluğunuzu yerine getirin diyerek soruyoruz.

Ünye’nin ihtiyaç duyduğu bütün hizmetlerden ziyade,özellikle mutfaklarımızın ana sorumluları olan hanımefendilerimiz için acil olan doğal Gaz yaklaşan genel seçime kadar geliyor mu, gelmiyor(mu)..!?

Ordu’luların, özelliklede Ordu’lu hanımefendilerin, uzun süredir ve halen tüp bitecek, eş ya da işçi, tüpü katlara çıkaracak, gece yarısı biten tüp nedeniyle yemek ocakta pişmeyi bekleyecek diye, bir kaygıları ve kuşkuları yok. Bu nedenle Ordu’nun sadece Ünye’si Fatsa’sı değil, bütün ilçelerindeki insanlarında da, tüp bitti, bitecek kaygısı kalmayacak.

Ama Atalarımız boşuna dememiş, tok aç’ın halinden anlamaz diye. Bir eli yağda,bir eli balda,yediği önlerinde, yemedikleri arkalarında, para pul,kar kış,soba,odun,kömür, tüp,aş,iş,hastane,postane, özelliklede geçim derdi olmayan, siz seçilmiş ve atanmışlara sabreden, Fakir,yoksul ve ihtiyaç sahibi olduğu halde, yinede asgari ücrete eyvallah diyerek gıkını çıkarmadan yaşamaya çalışan bu millet, yeri ve zamanı geldiğinde,kimin halinden ne anladığını ve nasıl anladığını Ünye ye Ordu’ya değil ülkeye, gerektiğinde dünyaya gayet iyi anlatır..!Yeter ki iş, bu vahim noktaya gelmesin.!

Biz Ünyeliler, 2014 yerel seçimine üç aya kala” doğal gazı getir,başkanlığı götür” diye sorduğumuz halde, doğal gazı getirmeden başkanlığı götürdüğünüz gibi, genel seçime üç ay kala gaz konusunu yine dillendiriyoruz.
Doğal gazı getir vekilleri götür diye; Ancak insanlar, özelliklede akıl izan sahibi insanlar, darda ve zorda kalan insanlarının halinden anlarlar ve anlayacaklardır inancı ve umuduyla 9 ay evvel ilk kazma vurulduğu halde, akıbeti belirsiz olan, Doğal Gaz’a son kazma ne zaman vurulacak diye soruyoruz..!

Bu sözler ve sorular, sadece Büyükşehir belediye başkanı Enver Yılmaz’a ve Beraberindeki Ünyeli kurmaylarına değil. AK Partinin eski İlçe başkanı Adem Çalık ve yönetimiyle, AK Parti Ünye ilçe yeni başkanı Arif Ergün ve 29 çalışma arkadaşından oluşan yönetim kurulu üyelerine, Ünye belediye başkanı Ahmet Çamyar ve beraberinde Ünyelilerin seçtiği 32 belediye meclis üyesiyle,devlet adına Ünye ye ve Ünyeliye sen ben ayrımı yapmaksızın adilane bir şekilde hizmet etmesi için atanmış ve halen görevinin başında olan Ünye ilçe Kaymakamı Mustafa Demir’edir…!

Hepinizin Ünye ve Ünyeli başta olmak üzere yüce Allah’ın yarattığı bütün canlılara karşı harıl harıl çalışarak hizmet üretme mecburiyetiniz ve mesuliyetiniz var.

Siz atanmış kaymakamımız ile seçilmiş Ünyeliler olarak, sizlerin asli görevi, Ünye ve Ünyeli için 7/24 harıl harıl çalışmak.! Devlet, sizi bu aziz millete hizmet etsin diye seçtirip atayıp babanızın hayrına çalışın demiyor. Seçilmiş ya da atanmış hiç biriniz, babanızın hayrına bedava çalışmıyorsunuz. Ünye ve Ünyeliler ile Ünye de yaşayan bütün canlılara karşı yaptığınız ya da yapacağınız hizmetinizin karşılığında T.C devleti milletten aldığının fazlasını, hem maaş, hemde sosyal güvence olarak sizlere saatinde ve dakikasında fazlasıyla ödüyor..

Maddi gelirinizin dışında elde ettiğiniz kariyeriniz sayesindeki avantajlarınız da cabası. Bunca kalite ve kariyere karşılık, bu millet sizi yesin, içsin ve boş boş gezerek hizmet süresini doldursun diye seçmedi. Seçilenlerde sizi törenden törene koşarak vaktini doldursun diye atamadı.
Sizlerde bütün bunları bilerek ve isteyerek aday oldunuz. Halkın büyük çoğunluğunun teveccühü ile seçilip, en iyisini ve güzelini ben ya da biz yaparız diyerek çok istediğiniz devletin yüce makamlarına geldiniz, getirildiniz.
Öyleyse bu aziz millete hiçbir bahane ileri sürmeden, gece gündüz 7/24 harıl harıl çalışarak millet adına devletin fazlasıyla ödediği maaşınızın ve kariyerinizin hakkını mırın kırın etmeden ya ödeyeceksiniz,ya da ödeyeceksiniz.!
Çünkü, severek ve isteyerek, devlet adına bu milletin hizmetine talip oldunuz. Bu millet de size güvenerek destek verdi.Öyleyse hiçbir bahane ileri sürmeden, gerekli olan doğal gaz başta olmak üzere bütün hizmetleri aksatmadan yapacaksınız.Bu işin lamı, cimi yok.

Çünkü vatandaş size iktidarsınız, güçsünüz, güçlüsünüz diye olağanüstü çoğunlukta destek verdi. Sizlerin asli görevi sırtınızdan ter oluk oluk akarak çalışmak ve aziz millete layık olan öncelikli hizmetleri eksiksiz ve aksaksız olarak getirip sunmak, günümüzde olduğu gibi törenden törene koşarak yemek içmek, gezmek ve tozmak değil.

Her insan öncelikle ve özellikle yaşamını sürdürdüğü yerden sorumlu olduğuna ve orada yaşadığı müddetçe sorumlu olacağına göre, Ünyeli ve Ünye de yaşayan bir basın mensubu olarak, Ünyeliler ve Ünye de yaşayan insanlar adına bu eleştiriyi neye dayanarak ve böylesine acımasızca yapıyoruz. İşte bu önemli ve iddialı sözlerimize en önemli kaynak Ünye de doğal gaza ilk kazma vurulurken Ordu Büyükşehir belediye başkanı Enver Yılmaz’ın verdiği mesajdır..

Doğal gaza İlk Kazma 07 Temmuz 2014 Pazartesi günü vuruldu. Arkası derhal gelecek. Ünyeli kısa sürede doğal gazla buluşacak, tüp taşıma ve taşıtma derdinden kurtulacaktır diyen Ordu Büyükşehir Belediye başkanı Enver Yılmaz ve olayın canlı tanıkları olan Ünyeli kurmayları, törende yer alan Çınarlık mahallesi Hacı gazi bölgesi sakinleri ile olaydan birinci derece sorumlu AK Parti Ünye ilçe eski başkanı Âdem Çalık ve ekibi ardından göreve getirilen AK Parti Ünye ilçe başkanı Arif Ergün ve 29 Yönetici arkadaşına, Ünye belediye başkanı Ahmet Çamyar ve 32 Belediye meclis üyesi arkadaşı ile seçilmişler tarafından Ünye ye ve Ünyelilere hizmet etmek amacıyla atanmış Ünye’nin mülki idare amiri Ünye ilçe kaymakamı Mustafa Demir’e, getirilmeyi bekleyen sıradaki Ünye organize sanayi bölgesi, Hastane ve demiryolu gibi hizmetlerden ziyade özellikle hanımefendileri yakından ilgilendiren doğal gaz’a son kazma ne zaman vurularak, Ünyelinin bu hasleti son bulacak diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Gaz,Geliyor mu,Gelmiyor (mu)..!?

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank