content

15 Ağu

Kültür Çağlayanı Dergisinin Yeni Sayıları

Dergilerimiz birbiri ardına yayınlanırken, bize ulaşırken, yeni sayılarıyla da dikkat çekiyorlar.

Merkezi Ankara’da bulunan Kültür Ajansın yayınorganı olarak Günyüzü görmeye  devam eden ‘Kültür Çağlayanı’ Dergisinin, ayrı ayrı yayınlanan 18, 19,20 ve 21. sayıları masamda.

İki ayda bir okurlarıyla, sanat ve edebiyat alanındakilerle buluşan, merhabalaşan ‘Kültür Çağlayanı’Dergisinin sahibi: Hayrettin İvgin. Yayın yönetmeni ve sorumlu yazı işleri müdürü: Erhan İvgin, Koordinatörü: İbrahim İmer, Redaktör: Ömer Ünal, Sanat sorumlusu: Çoşkun Mutlu. 14 isim ve imzadan oluşan yayın kurulu var. 15 isim ve imzadan oluşan yayın danışmanları da dikkat çekiyor.

‘Kültür Çağlayanı’ Dergisinin 21. sayısında imzaları, yazıları, şiirleri yeralanların bazılarının isim sıralaması şöyle: Hayrettin İvgin, Nail Tan, Osman Baş, Dr. Doğan Kaya, Ünal Şöhret Dirlik, Arzu Kök, Erhan İvgin, İsa Kayacan, Mustafa Berçin, Aysel Çoban İmer, İlter Yeşilay, Ülkü Önal, Tuğba Karademir, Ayhan Nasuhbeyoğlu, Sabiha Serin, İ.Agâh Çubukçu, Prof. Dr. Elçin İskenderzade, Orhan Vergili, Coşkun Mutlu, M. Nuri Parmaksız vd.

Sayfa 26’da yeralan Prof. Dr. Elçin İskenderzade imzalı “Rüzgâr Türküsü” başlıklı üç ayrı dörtlükten meydana gelen şiirden bir dörtlük nakledelim:

Bir güzel kız camı açtı,

Az önce yedinci katta,

Ben henüz görmemiştim,

Böyle bir güzel hayatta.

Ve arkasından, Kültür Çağlayanı Dergisinin 21. sayısının 35. sayfasında yeralan “Ana” başlıklı, Gülaye Şınıklı imzalı dokuz ayrı dörtlükten meydana gelen şiirin son dörtlüğü de şöyle:

Gülaye, bak budur çekilmeyen dert,

Yazılmış hayatın kanunları sert,

Ölümü öldürmek istedim fakat,

Ödeye bilmedim ana borcunu.

            ***

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank