content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 May

Küçücüktüm Büyüdüm

Anneme;

Hayattaki varlık sebebim, en sevdiğim, ilk öğretmenim, hayatıma yön verirken yolumun ışığı, en kıymetlim, yol göstericim, her zaman sevilmeye layık canının parçası ANNEM, beni büyütürken yaşamımın her anıyla özenle ilgilenen ve benim için hayatından vazgeçen oldun. Çocukken hiç yanından ayrılmazdım. Sen nereye gidersen ben de peşinden gelirdim. Buna rağmen bana özgürlüğümü de verdin, bağlılığı da öğrettin. İnsanlara saygı duymayı, dürüst insan olmayı, bilimle uğraşmanın önemini anlatan da sendin. Ergen dönemlerimde seni anlayamadım, çünkü ben daha anne değilim. Ne zaman gurbete gittim, sensizliğin acı tadını aldım, bu düşüncelerden vazgeçtim. Seni hep çok özledim. Yaşım ilerledikçe kendimi sana daha yakın hissettim. Aramızda uzun soluklu bir bağ kuruldu. Şimdi gerektiğinde ben sen olabilirim. Sana annelik edebilirim. Senden uzak olsam da sen içimdesin. Kalbimin sahibisin. Bir canım daha olsa onu benden alabilecek tek kişi sensin. Bir gün ben de anne olursam benim örneğimsin.

Yaşım kadar anneler günü geçirdik ama sana hiç canlı çiçek veremedim, alerjin buna engel oldu. Fark etmez gönlümün tüm çiçekleri sana feda olsun, Anneler günün kutlu olsun.

Çocuğuma;

Canımdan çok sevdiğim, en nadide eserim, pamuk tenlim, mis kokulu bebeğim, uzat ellerini, sevgim seni kucaklayacak. Seninle sonsuzluğun kapılarını açacağız. Uzun bir yolculuğa çıkacağız. Yol boyunca birlikteliğimizden öğreneceklerimiz rotamızı çizecek. Sen ve ben yani biz yaşadıkça hep yeni duygular filizlendireceğiz. Sevgimiz her an dallanıp budaklacak. Gün geçtikçe kocaman bir çınar gibi sevgimiz büyümüş olacak. Birbirimize alışmışken senin çocukların çıkıp gelecek. Sonra senin çocukların bu çınarın gölgesinde dinlenecek, oyunlar oynayacak. Onlarla biz gibi olmayı sana öğreteceğim. Zamanı geldiğinde korkma ellerini bırakacağım. Sen o zamanı bilip hazırlanmış olacaksın. Bayrağı sana devir edeceğim. Sen de bir gün kendi çocuklarına devir edeceksin. Çınar köklerini tüm soyumuza salacak. Bizim soyağacımız haline dönüşecek. Neslimiz böylece sürüp gidecek.

Mutluluklarla ve umutlarla…….

Tüm Annelere;

“Annelik duygusunu tatmak için can atan biri var mı?” diye sorulsa parmak kaldıracaklardan biri de benimdir.

Bir ömre bir ömür daha nasıl katılır? İşte bunun mimarı annelerdir. Vücudunun içinde fasulye tanesiyken can vermeye başlayan sonra da yaşadığı sürece destek olan annelerin sadece bir günü hak ettiklerini düşünmüyorum. Canından can dünyaya getiren, tüm yüreğini çocuğuna feda eden yüce varlıklar anneler için tek bir günün bence hiç önemi yoktur. Önemli olan tüm yaşam boyunca onların çocuklarıyla geçirdikleri güzel anıları ve paylaştıkları sevginin büyüklüğüdür. “Çocuklarının sağlıklı ve huzurlu yaşaması onlara verilecek en güzel hediyedir” diyorum. Tüm annelerin çocuklarıyla geçirecekleri her günlerini anneler günü gibi kutlamalarını diliyorum.

Evlat büyüten, emek veren annelerin ellerinden öpüyorum. Tüm annelerim "Anneler Gününü" kutluyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Küçücüktüm Büyüdüm”

  1. 1
    B.B Says:

    Canım Kızım
    Senin gibi bir evlat yetiştirdiğim için mutluyum,gururluyum.
    En büyük arzum,sağlıklı mutlu bir yuva kurup aile olduğunu görmek.
    Sevgimiz ve dualarımızla her an yanındayız canım yavrum.

  2. 2
    Aslı BABADAĞLI Says:

    Canım Annem;
    Dualarınızın benimle olduğunu bilmek beni çok mutlu ediyor. Sizin gibi bir aileye sahip olmakla kendimi çok şanslı hissediyorum.

    Sevgilerimle.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank