content

05 May

Krizi Zevk Edinmek

Amerika’ dan başlayıp kısa zamanda tüm ülkeleri etkileyen ekonomik krizin sağlığımız üzerine sanılanın tam aksine olumlu etkileri olacağını daha önce yazmıştım. Nitekim, kriz derinleştikçe bu olumlu etkiler bir bir ortaya çıkmaya başladı. Bugün Sabah gazetesinde Pınar Çelik’ in ‘Türkler sekste Boyner’ i haksız çıkardı’ başlıklı haberi bunun en güzel kanıtlarından biri.

Habere göre ünlü işadamı Cem Boyner’ in kriz ile ilgili olarak ‘Harcamalar kesildi, insanlar seks bile yapmıyor’ şeklindeki açıklamasına prezervatif üreticilerinin verdikleri cevaplar şöyle:

‘’Kondom markası OK’in Ürün Yöneticisi Neslihan İnce, geçen yıla göre satışlarda bir düşüş gözlemlemediklerini dile getirmiş. 18 ay önce kondom pazarına giren İngiliz Safex markasının ürün yöneticisi Meral Güven ise "Son üç ayda satışlarımızda yüzde 42’lik bir artış yakaladık" demiş. Prezervatif firması Durex son 6 ayda satışlarını yüzde 10 oranında artırarak 126.4 milyonluk artış olduğunu açıklamış. İnternetten kondom satışı yapan Ocado firması da satışlarını yüzde 60 oranında artırdığını duyurmuş.’’

Ben bu haberden çok önemli sonuçlar çıkardım.

Birincisi, Cem Boyner belli ki gazete genel yayın yönetmenleri gibi kendi durumunu genellemiş. Cem Boyner doktor değil, sosyolog değil, halkla ilişkiler uzmanı değil… sadece bir işadamı. Muhtemelen kendisinde şu günlerde seks isteğinde bir azalma olduğu için, bunun herkeste olması gerektiğini düşünerek bir genelleme yapmış. Biliriniz, aynı şeyi gazete genel yayın yönetmenleri de yaparlar. Mesela, ‘Grip salgını kapımızda’ türü haberler bilimsel verilere dayanılarak değil, gazetecilerin kendilerinin, eş veya çocuklarının ateşinin çıkması, hapşırmaya… burnu akmaya başlaması… ile yapılır.

İkinci önemli sonuç, halkımızın kondom kullanmayı benimsemiş olması. Bu hem cinsel ilişki ile bulaşan hastalıkların hem istenmeyen gebeliklerin önlenmesi için çok önemli. Kondom satışlarındaki artış halkımızın daha çok boş zamana sahip olduğunun ve bunu zevkli bir şekilde değerlendirme arzusunun… da bir göstergesi. Stres ve can sıkıntısını atlatmanın… rahatlamanın en etkili yollarından birinin ne olduğunu söylemeye gerek var mı bilmem.

Üçüncüsü, halkımız krizi fırsata hatta zevke dönüştürmüş bile. En küçük bir şüpheye bile gerek yok; bu kriz sayesinde müthiş bir nüfus planlaması da gerçekleşiyor. Boyner’ in iddia ettiği gibi ‘seks yapma isteğinde azalma’ da…. kondom üreticilerinin belirttikleri gibi ‘kondom kullanımında artış’ da nüfus artışını önlemede ideal yöntemler.

Durum bundan ibarettir.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank