content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Nis

Köşe Yazarı Sorumluluğu

Kıymetli köşe yazarlarımız;

Gazetemizde yazan yazmayan bütün köşe yazarlarının, hatta normal yazarların gerek imla kullanımı konusunda gerekse Türkçe kullanımı konusunda bilinçli davranmaları Türk Kültürüne örnek oluşturacak, literatüre güzel örnekler sunacak sorumlulukta olmalıdır.

Örneğin biz en çok yapılan hataları sağ menümüzde "lutfen dikkat" başlığıyla göze batması için kutucuğa yerleştirdik. Ancak bunu uyarımıza da konu olan, en temel noktalarda bile hala büyük hatalar yapılıyor olması bizleri fazlasıyla üzmektedir.

Noktalama ve imla konusunda lütfen yan kutucuktaki bordo zeminli uyarıyı dikkate alalım, genel yazım kuralları konusunda lütfen yayın ilkelerimiz ve yazı ekleme klavuzunu bir kez daha okumanızı istirham ederiz.

Şunu bilmenizi isteriz ki, yazarlarımızın bu sıradan veya basit (alelade) hatalarını düzeltmek yerine gazetemizin teknik altyapısını güncellemek, düzenlemek, modernize etmek, fonksiyonelleştirmek için harcamış olsak bu en başta yazarlarımız ve okurlarımız için çok daha iyi olacaktır. Lütfen bu yazımızı okuyun ve gereken hassasiyeti gösterin.

Yazarlarımız makalelerinde hala bütün olark büyük harf kullanmakta, ya da tamamı küçük harfli yazmakta. Yayın ilkelerinde olmasına rağmen bu konuda ısrarlı (bilinçli veya bilinçsiz) hatalı başlık yazan yazarlarımızın yazılarını yayına koymayacağız. Yazımızın başlığı "Köşe Yazarı Sorumluluğu" ise, gördüğünüz gibi, başlığın ilk harfi büyük geri kalan sözcüklerin ilk harfleri büyük ve diğerleri küçük şekildedir.

Hassas olduğumuz bu konuda daha dikkatli olmanızı istirham ederiz.

İkinci en önemli konu, yazarlarımızın hala yazılarına etiket eklemedikleridir. Her yazar yazısının çok okunmasını ister, öyleyse yazılara etiket koymak anahtar kelime eklemek) konusunda ne kadar hassas davranırsanız yazılarınız o kadar geniş kitlelere yayılacaktır.

Sevgi ve saygılarımızla.

YAZARPORTAL - BİLGİ AĞI

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank