content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Mar

Kitap Hazırlıklarımız Devam Ediyor

Çalışmalarımızı bir kitap içinde değerlendirip yayınlamayı planlamıştık. Yozgat ve İlçelerinide içerisine alan Şiir, Makale, gezi notlarını derliyor, bir araya getiriyoruz. “Dört dörtlük bir çalışmadır” gibi bir iddiamız yok. Ancak bize göre kayda değer yazıları, şiirleri notlarımıza alıyoruz. dizgisini yaparak yayın aşamasına taşıyoruz inşallah...
Özellikle Yozgat dışından gelen. Yozgat'ı herhangi bir sebeple gezen Yozgatla ilgili kayda değer birşeyler karalayan, yazan, çizen, duyguularını şiir'e döken dostlarımızın eserlerini toparlıyoruz. kendilerine ulaşamadığımız dostlarımız varsa, eserlerini bize ulaştırırlarsa bundan son derece Mutlu ve bahtiyar oluruz. Konu Yozgat ve İlçeleri hatta köyleri; bu konuda yazılan kayda değer şiir, yazı makale, gezi yazısı bizim aradığımız eserler arasındadır.
Bir de Yozgat konulu yarışmalar yaptık (Sürmeli Festivali Kapsamı içerisinde) Bu yarışmalara gönderilen eserler oldu; bir kısmını köşemizde yayınladık. Yayınlayamadıklarımız da var. İşte onları, dereceye girenleri, kayda değer olanları kitabımız içerisine alacağız. Bu arkadaşlarımızın eserlerinide değerlendirmiş olacağız, onlara minnet borcumuz vardı, bu borcumuzu ödemiş olacak inşallah!.. Söz verdik, eserlerinizi değerlendireceğiz dedik, bu sözümüzü yerine getirmiş olacağız.
Ulaştıklarımız var, ulaşamadıklarımız var. Ulaşamadıklarımızın eserlerini bekliyoruz. Yozgat ve İlçeleriyle ilgili yazdıkları şiirleri, Makaleleri gezi yazılarını bekliyoruz. Bize ulaştırırlarsa eserlerini değerlendiririz. En geç Mart ayı sonuna kadar bu eserlerin elimizde olmasını istiyoruz. Yozgat adına yazılmış olan tüm eserler bizim aradığımız eserler arasındadır. Yozgat Sevgisini işlemek arzumuzdur.

OKURLARIMIZA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Bu köşede yaklaşık iki aydır. Bazı arkadaşlarımızın şiirlerini, yazılarını yayımlıyoruz. Okuyucularımızdan, dostlarımızdan bizi arayanlar oluyor. Haklı olarak bir açıklama istiyorlar bu neyin nesi günü geçmiş yazıları yayımlıyorsunuz diyorlar. Haklılar, Ama konu şu;
Hazırlığını yaptığımız kitaba alınacak eserlerin dizgisi konusunda sıkıntılarımız oluyor. Eski yazıları yeniden yayınlayıp bunları kaydımıza alıyor kopyalıyoruz. Kendilerini'de bilgilendiriyoruz. Yazınızı, şiirinizi yayınlayıp kitaba alacağız diyoruz. Tabiki bu yazıların tarihi eski konuları da eski; ama bizim ilgi alanımızdaki yazılar. Biz o yazıları (şiirleri) kitapda yayınlamak arzusundayız. Köşemizde de tekrar yayınlayarak yayın hakkını kullanmak istediğimizin iznini istiyoruz Varsa (eksikleri-yanlışlıkları) düzeltecekleri bunları yapmasını rica ediyor, karşılıklı onaylıyoruz.
Yazı ve konu eski olunca Valimiz Amir Çiçek'in, Kültür Müdürümüz Fuat Dursun'un isimleri geçiyor. Buna benzer o yıllardaki görevli bürokratlarımızın ismi kullanılıyor. Burada yanlış anlaşımlara neden olunuyor. Arkadaşımızın yazısını-konusunu değiştirme gibi niyetimiz olamaz. Yazılanlar yanlış anlaşılmalara neden olduğu için okurlarımızı bilgilendiriyoruz.
Bu yazılar ne zamana kadar devam edecek? Mart ayının sonuna kadar. Mart ayı sonu itibariyle dizgi çalışmalarımızı tamamlayıp, Nisan içerisinde eserimizi yayınlamayı planlıyoruz. Durum bundan ibarettir. Konu bu manada değerlendirilmelidir.Hemşerilerimizi, okurlarımızı bilgilendiriyoruz. Yanlış anlaşılmamızın da düzeltilmesini rica ediyoruz. Kısa bir süre daha bu sıkıntımıza katlanın deriz. İnşallah sonuçta güzel bir çalışmayı hemşerilerimize takdim etmiş, yayınlamış olacağız. Allah nasip ederse…
Okurlarımızdan şunu rica ediyoruz. Yozgat adına yazılan-hoşunuza giden bir yazı-şiir varsa, ona da güzel diyorsanız (sizin eseriniz olsun-olmasın, yazı sahibinden izin alınarak) bu yazıları yayınlamak temel arzumuzdur. Hazırlık ve çalışmaların son aşamaya ulaştığını ifade ediyoruz. Ekonomik kısmını da çözerek en kısa sürede bu eseri okurlarımıza takdim etmiş olacağız. Eserin yayın hakkı Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği'ne ait olacak. Derneğimizin ismiyle yayınlayacağımız ilk eser olacak. Zaman ve imkanlar el verdiği ölçüde bu tür yayınları tekrarlayacağız. Ayrıca bir çok arkadaşımız kendi şiirlerini, eserlerini, derlemelerini yayınlayarak okuyucularıyla buluşuyorlar. Okurun az olduğu bir toplumda inatla kültürle, yayınla, kitapla, eserle hizmet etmeyi düşünen dostlarımıza başarılar  diliyor, kendilerini kutladığımız-takdir ettiğimiz ifade ediyoruz. Evet bu manada okurlarımızı bilgilendirmek istedim, yanlış anlaşılmaları da önlemeyi düşündük. Bilgilerinize saygı ile sunulur.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank