content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Ağu

Keşan İzleniimleri (III)

Keşan ile Ankara arasındaki mesafeyi şöyle hesaplıyorum. İstanbul -Ankara arası altı saat oradan da Tekirdağ -Malkara iki buçuk saat, Malkara Keşan arası ise bir saat yani toplam Ankara - Keşan arası dokuz buçuk saat olarak hesaplanıyor. Ve gidecegim yere buna göre planlamama karşın her seferinde on bir saat'te gidiyor olmam şaşırtıcı değil aslında yolların tadilat yapılan kısımları ve hiç el değmemiş yollar bu zamanı etkilemekteler. Ayrıca Boğaz Köprüsüde bunda etkili gözükmektedir.

İki gün boyunca devam eden yazı dizimizin bugün üçüncüsünü ulaşıma ayrımış durumdayız. Ulaşım Medeniyetin bir yerden bir yere taşınması ,insanların birbirleriyle sıçak ilişkiler kurması ve ticaretin gelişmesi gibi bir çok konuda önem arz etmektedir.
Geçmiş yıllardan hatta insanın var olduğunu bırakın doğada yaşayan tüm varlıklar için bu ulaşım çok fazlasıyla önemlidir.

Keşan'a ulaşım ilginçtir hem deniz yolu ile , hem kara yolu ile, hem hava yolu ile ve tren ile ulaşabileceginiz bir alt yapıya sahiptir.
Fakat bunlardan sadece karayolu olması buraya ulaşımı zorlaştırırken ve hatta bunaltırken diğer yollar ulaşıma açılmamaktadır. Bu tabii doğal olarak yurt içi ve yurt dışı turizm mi etkilemektedir.Ve ülkemizin de ekonomisi için aslında bir zarardır. Üstelik Balkan göçmenlerinin yogun bulundugu bu bölgemizde geleçek olan turistlerin hiç yabancılık çekmeden rahat bir şekilde burada tatillerini yapıyor olması turizmin devamı içinde bir kapı açmakta sürekli bir gelir kaynağı oluşturmaya aday değil midir?
Özellikle Malkara- Keşan arasındaki karayolu güzergahı gerçekten çok rezil ve kepaze durumdadır. Burada insanları taşıyan otobüs firmaları ve şöförleri hep rahatsızlıklarını dile getirmektedirler. Bu yolun acilen asfaltlanması gerekmektedir.

Diğer bir ulaşım aracı ise hava yoludur. Bölgede bulunan askeri havalimanı sivil havalimanına dönüştürülmelidir. Çünkü burada yapılan askeri tatbikatlar durdurulmuş ve bölge askeri alandan soyutlanmış durumdadır. Aslında bu bende AkParti Hükümetinin bölgeye aslında önem verdiğinin de işaretini vermektedir. Bölgeye yapılaçak bu yatırımların şartı olarak da siyasi düşünüldüğü kanısındayım. Keşan'ın belediye başkanı Opr.Dr.Mehmet Özcan Beydir. Kendisi CHP'den Belediye başkanıdır. Büyük bir ihtimalde bu seçimde de Belediye başkanlığına aday olaçak ve kazanacak gibi gözükmektedir. Tabii , ölmez (?), aday olmaz (?) ya da başka olumsuz bir durum ortaya çıkmazsa Keşan halkı başkanını bir kez daha başa getirecektir.
Keşan yazı dizimin bu bölümünü burada bitiriyorum. Yazımın haftaya kısmı siyasete yönelik olaçaktır.
OGÜN DELİ

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank