content

20 Nis

Kent Gazetesinden İki Şiir

Kilis ilimiz merkezinde günlük olarak yayınlanan 51. yayın yılı içerisinde bulunan ‘Kent’Gazetesinin 15 bin 190 ve 191. sayılarında yeralan iki şiirden sözetmek istiyorum:Bu şiirler Selim Diyarbakırlı ve Yıldız Toksöz imzalarının taşıyıcıları.  Altı dörtlükten oluşan “Güvenilmez” adlı Selim Diyarbakırlı’nın şiiri, sözünde durmayanların güvenilmediğinden, yalancılarla alışveriş yapılmaması gerektiğinden söz edilerek yola çıkılıyor. Sonra bu şiirin iki dörtlüğü şöyle karşımıza çıkıyor:

Yalancıların arkası bitecek sanma,

Onların marifeti yalanla oyalanma,

Alışmışlar insanları dolandırmaya,

Yalancının söylediği söze inanma.

Onlarda maneviyat duygusu olmaz,

Dürüst insanları kandırır, acımaz,

Onda insanlık duygusu bulunmaz,

Onlar sözden, nasihatten anlamaz.

Onlarda, yalancılığın üstün meziyet sayıldığı, kötülüklerini inkar etmede usta oldukları anlatılıyor Selim Diyarbakırlı imzasıyla mısra mısra..

Kilis, Kent Gazetesinin ‘Dizeleriniz’ sütunundaki ikinci şiir Yıldız Toksöz imzalı, ‘Ne yaptım?’başlıklı altı dörtlükten oluşuyor. Bu şiirin bir dörtlüğü:

Aynalarda gülümser saçımızın akları,

Kaderimiz acımaz kurarken tuzakları,

Erişilmez kılınca bir nefes uzakları,

İki elin kan olsa koşup gel mi diyorum?.

Bu şiirde, kalp pınarının çağlayışından, hüzünler içinde canana dönülen sırtlardan, gözler önüne inen siyah tüllerden uzun uzadıya bahsediliyor, söz ediliyor.

GÜNÜN HABERLERİ:

1-Kısa adı HKAK olan,58 yıllık geçmişe sahip Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanlığınca, ölümünün 10.yılı nedeniyle, kültür adamı Dr. Mehmet Önder için 13 Mart 2014 tarihinde bir anma toplantısı düzenlendi. Türk Dil Kurumunun Atatürk Bulvarı Kavaklıdere-Ankara adresindeki Konferans salonunda düzenlenen ve HKAK Genel Sekreteri Salih Ünver’in yönettiği Dr. Mehmet Önder’i anma toplantısında, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu’nun açılış konuşmasından sonra, Ali Karaçalı, Nail Tan, Talat Sait Halman, Mehmet Özel, Doç. Dr. Gülin Öğüt Eker, Torunu Eren Ergene Dr. Mehmet Önder’le ilgili görüşlerini anlattılar…

2-Kısa adı MESAM olan ve Genel Merkezi Ankara’da bulunan, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin,’Türkiye Sergileri’ çerçevesinde, 45 ressamın  eserlerinin yer aldığı, Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile,Burdur İl Özel İdare Müdürlüğünün destekleriyle düzenlenen,”Burdur GESAM  Üyeleri Sergisi” 15 Mart 2014 tarihinde,Burdur İl Özel İdaresi Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonunda açıldı.Burdurlu sanatseverler tarafından ilgiyle izlenen sergi 24 Mart 2014 tarihine kadar açık kaldı.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank