content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Kas

Kemal Kılıçdaroğlu’nu İtibarsızlaştırma Girişimi,

Kemal Kılıçdaroğlu’nu itibarsızlaştırma girişimi, Gürsel Tekin’in tasfiyesini hı

Gerçek Gündem’in sahibi Gazeteci Barış Yarkadaş’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yazdığı yazı sonunu getirdi. Yetmedi aslında açıkça o yazının gerçek sahibi olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’i yaktı.
*****

Gürsel Tekin, bugünkü bulunduğu yere bir strateji sonucu değil, rastlantılar sonucu geldi. Bu konuyu defalarca yazdım. www.gerçekgazetesi.com.tr adresinden Tekin ile ilgili yazılarımı okuyabilirsiniz.
İstanbul İl Başkanlığı döneminde, Büyükşehir Belediyesi’nden geçen plan tadilatlarını aklınıza getirin. Öyle birkaç yüz tane değil, sıfırı bol sayıda plan tadilatının mecliste oy birliği ile nasıl geçtiğini bir hatırlayın.
2009 yerel seçimlerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istemesine rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu aday olarak açıklandıktan sonra kapmaya çalıştığı rolü düşünün.
Büyükşehir Belediyesini ikili başkan sistemi ile yürütme projesini aklınıza getirin.
Büyükşehir kazanılırsa Kılıçdaroğlu’nu kontrol altında tutma amacıyla; akrabalarını, yandaşlarını, iş yaptığı adamları nasıl ilçelerde meclis üyeliklerinin ilk sıralarına yazdığını aklınıza getirin.
Listelere bir bakın…
*****
Tekin’in genel başkan yardımcısı olma sürecine bakın ve bugün geldiği noktaya bakın ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Deniz Baykal ile ilgili kaset yayınlanmasından sonra istifasının ardından televizyonda canlı yayında ağlamasını aklınıza getirin.
Baykal’ın dön(e)meyeceğini anlayınca genel başkan olmak için beklentisini aklınıza getirin.
Ardından Kılıçdaroğlu’nun genel başkan adaylığında ise hiçbir katkısı olmamasına rağmen, kurultayda Kılıçdaroğlu’nun bir dakika bile yalnız bırakmadığı görüntüleri aklınıza getirin.
Parti Meclisi’nin oluşumunda İstanbul delegelerinin resti ve oylamada çizik yemesine aklınıza getirin.

PM üyesi olduktan sonra, MYK üyesi olamayınca İstanbul İl Başkanı olabilmek için yürüttüğü çalışmayı, medya ilişkilerini nasıl kullandığını düşünün…
Tekrar il başkanı olmak istediğinde, İstanbul’da ilçe başkanlarının ve delegasyonun restini düşünün. Hem de kurultay listesini il kongresinde kendisi yapmasına rağmen…
Berhan Şimşek’in MYK üyeliğinden istifa edip, İstanbul İl Başkanı olunca bu sefer MYK üyesi olabilmek için medyadaki girişimlerini aklınıza getirin.
Hatırlamıyorsanız, gogole girin o günkü haberleri bir bir okuyun…
*****
Tekin’in Deniz Baykal ekibinin tasfiyesinde hiçbir katkısı olmamıştır. Aksine korumaya çalışmıştır. 
Önder Sav yanlış zamanda yanlış tercih yapınca, Kılıçdaroğlu’na rest çekince ekibiyle tasfiye olduğunda yine Tekin’in hiçbir katkısı yoktur.
Sav’ın, Kılıçdaroğlu’nu etkisizleştirmek için giriştiği operasyonun tüzükten (hemde kendi imzası olmasına rağmen) dolayı tasfiyesi sonucu MYK üyesi ve örgütten sorumlu olan Genel Başkan Yardımcısı olan Tekin bu süreçte de başarısız oldu.
Partide Önder Sav’ın geçmişte partideki gücü elinde tutmaya çalışmış ve medya aracılığı ile bunu bilerek yaymıştır. Kendisinin ismi etrafında bir şehir efsanesi yaratmıştır. Partinin ikinci adamı. Şimdi partinin beşinci adamı(!)
Türkiye genelinde örgütten sorumlu olan Genel Başkan Yardımcısı Tekin’in örgüt üzerinden değil, daha çok medya üzerinden yürütülen kampanyanın yanlışlığını bir düşünün.
*****
Ve son dönemde parti içersinde tehdit ve şantaj kartlarının açılması…
Parti alevi partisine dönüşüyor iddiaları… Sanki CHP bir din partisi imiş gibi, sunni bir parti imiş gibi, Alevilik üzerinden yürütülen bir jurnalleşme dönemi…
Alevilerin yüzde 95’inin tartışılmaz bir şekilde oy verdiği CHP’de alevi fobisi yaratma girişimleri…
Medyadaki etkili ve yandaş Tekin yanlılarınca Kemal Kılıçdaroğlu’nun itibarsızlaştırma girişimleri ve yazıları…
*****

Ve en son Tekin’in medyadaki Truva atı Barış Yarkadaş tarafından Kılıçdaroğlu sanki illegal ve yasadışı bir örgüte üye imiş gösteren, itibarsızlaştırma iddiaları.
Kılıçdaroğlu’nun bürokrat iken kurucusu olduğu TESEV üzerinden şantaj girişimi.
Yarkadaş’ın Kılıçdaroğlu ile ilgili önce ‘TESEV’in 183. sıralı kurucusu değil misin?’ benzer sorusu ardından belgenin yayınlanması.
*****

Ve gelinen son.
Aynı gün Basından ve Halkla İlişkilerden sorumlu Gürsel Tekin’in kontrolünde olan ve iddialara göre bay pas edilerek, CHP’nin resmi internet sitesinde Gerçek Gündem ile ilgili sert açıklama. Benim düşüncem ise bay pas edildiğini düşünmüyorum. Tekin tarafından bilinçli olarak haberin yalanlanması ve asparagas iddiaları yine Kılıçdaroğlu’nu itibarsızlaştırma girişimidir. Dünkü Kılıçdaroğlu’nun TESEV üyesi olduğunu kabul ettiği açıklamasını okuduğunuzda bunun anlamını daha iyi okuyacaksınız.
Ardından dün Tekin’in, haberlerle ilgili zehir zemberek açıklaması.
*****
Sonuç: Barış Yarkadaş üzerinden Kılıçdaroğlu’nu itibarsızlaştırmadaki son perdesinde Tekin’in geldiği son nokta olmuştur.
Aynı Sav’ın yanlış bir hamle sonucunda ekibiyle beraber tasfiye edilmesi gibi Tekin’de en kısa zamanda yönetimlerde bulunan ekipleriyle beraber partiden tasfiye edilecektir.
Yarkadaş, CHP’nin medyadaki bir Tekin’i pardon bileni değildir.
Tekin, partideki yeri bugünden sonra sade bir milletvekili olarak kalmaktır.
Yapılacak ilk seçimlerde miadını tamamlayarak, köşesine çekilmektir. Aynen öncekiler gibi…
Yarkadaş’ın itibarsızlaştırma girişimi ters tepmiş, Tekin’in tasfiyesini çabuklaştırmıştır.
Dün Gerçek Gündem’de kimin ilanları vardı. Sarıgül’ün ilanları… Bu ne demek? Yarkadaş, yeni safını belirlemiştir.
*****
Ve can alıcı sorular:
1- Yarkadaş’a ait Gerçek Gündem, genel seçimler döneminde Tekin’e yakın isim olmaktan dolayı, milletvekili aday adaylarından ve adaylarından ne kadar reklam parası aldı?
2- Gerçek Gündem genel seçimlerde CHP Genel Merkezi’nden ne kadar reklam parası aldı?
3- Barış Yarkadaş, genel seçimlerde CHP’den Milletvekili aday adayı oldu mu? Adaylık ücretini yatırdı mı? Adaylık dilekçesini kime verdi?
4- Gürsel Tekin ayrıca Yarkadaş dışında medyada kaç kişinin aday adaylığı için bizzat aracı oldu. Ve sonrasında neler yaşandı?

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank