content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Haz

Kelimelerin Gücü

HİÇ BU AÇIDAN BAKTINIZ MI?

Kelimeler, iletişim kurmak için kullandığımız en önemli araçtır. Bazı meslek grupları kelimelere özellikle önem verir, çünkü başarı anahtarının kelimelerin sihirli gücünde saklı olduğunu bilirler.

Daha önceki yazılarımdan birinde, her titreşimin, müziğin, kelimenin ve sesin kişiyi fazlasıyla etkilediğini açıklamıştım. Kelimlerin  kişiyi etkileme konusundaki bu gücü nedeni ile kendinizi ifade ederken kullandığınız kelimelere çok dikkat etmelisiniz. Kötü, olumsuz kelimeleri kullanmaktan kaçınmalısınız, aksi takdirde bulunduğunuz her ortamı karıştırırsınız. Olumlu ya da olumsuz seçtiğiniz kelimelerinizden önce siz etkileneceksiniz, sonra da etrafınızdaki diğer kişiler.

Trafikte olduğunuzu ve birinin aniden size, “öküz, önüne baksana” dediğini farzedelim. Sadece bir tek kelime; “öküz” ve yarattığı etkiye bir göz atın. Bir kilometre koşmuş biriyle neredeyse aynı fiziksel durumu sergilersiniz; kan dolaşımınız hızlanır, kalp  atışınız artar, yüzünüz kıpkırmızı olur, elleriniz titremeye başlar, nefes nefese kalırsınız. Tek bir kelimenin kişiyi ne hale getirdiğine bir baksanıza. Ha bir kilometre koşmuşsunuz, ha biri size “öküz” diye bağırmış… Bedeninizin tepkisi aynı. “Eşek, anlamadın mı? Geri zekalı mısın?” Bakınız, bu kelimeler insanı nasıl da öfkeden çıldırtıyor. Tartışmalar, kavgalar ve hatta iki ülkeyi savaşa sokan, sadece ve sadece seçilen yanlış kelimelerdir. “Geri zekalı anlamadın mı?” demeyle görün nasıl bir kişiyi sonsuza dek kendi düşmanınız yaparsınız. Sadece bir tek sesleniş ile nelerin değiştiğini farkedin.

Şimdi de tam tersini düşünelim. Birisiyle düşman olduğunuzu, yıllarca birbirinizi yiyip bitirdiğinizi hayal edin. Eşinizle kavga ettiğinizi, ya da sevgilinizin size kırgın olduğunu da düşünebilirsiniz. Tek bir  cümleyle herşeyi tamamen değiştirebilirsiniz. “Özür dilerim, sen haklıydın” demeye ne dersiniz? Kelimelerin gücüne bir bakın.

Başka bir örnek verelim. Size “Ne kadar güzelsin, seni seviyorum.” dediklerinde tüm hormonlarınız nasıl da değiştiğine bir bakın. Bir tek  cümle ile bakın kişinin tüm düşünceleri nasıl da bir anda değişiyor.

Tüm bu saydığım nedenlerden dolayı kelimeleri kullanırken lütfen dikkat edin ve onların gücünü hafife almayın. “Şuram ağrıyor, buram ağrıyor”, diyen kişilere bir göz atın. Sürekli hastadırlar. Çünkü kullandıkları kelimenin arkasındaki enerji onları olumsuz bir şekilde etkiler. “Kazancın nasıl?” sorusuna “Eh, idare ediyorum işte” diye cevap veren kişiler ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar, sonsuza kadar idare edecekler, çünkü kullandıkları kelimelerin arkasındaki enerji onları farkında olmadan hep bu hale sokacaktır. Onun için az, öz ve etkileyici konuşun. Konuşurken, kullandığınız kelimeleri iyi seçin. “Zor” diyerek farkında olmadan her şeyinizi zorlaştırabilir, ya da “kolay” diyerek  hemen başarıya giden yolu yarılayabilirsiniz. Her şey, kendinizi ifade ederken seçtiğiniz kelimelerin arkasında gizli...

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Kelimelerin Gücü”

  1. 1
    Fazilet Says:

    Sn. yazar,
    Gazetemızda farklı bır renksınız.
    Ellerınıze saglık,ızlemeye devam edecegim.
    Ankara'dan saygılarımla....



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank