content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Mar

Kayseri Halk Aşıklar Şöleni

Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni, 4-5-6 Ekim-2013 tarihlerinde Kayseri''de yapıldı. Bu yıl ilki gerçekleştirilen şölene aralarında Yozgat''ın da bulunduğu farklı illerden 100''e yakın halk ozan katıldı. Şölenin Yozgatlı temsilcisi oldular

Kayseri''deki şölene Yozgat''ı  temsilen Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Gazeteci Şair Yazar Ahmet Sargın ve Sorgun Şairler Yazarlar ve Ozanlar Araştırma Kültür Derneği Başkanı Araştırmacı Şair Yazar Durali Doğan katıldı.Halk âşıkları önce Vali Orhan Düzgün''ü makamında ziyaret etti.

Vali Düzgün, Kayseri''de Halk Aşıkları Şöleni''ne ev sahipliği yapacak olmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Adana, Tokat, İstanbul, Kırşehir, Yozgat, Erzurum ve Sivas gibi illerden gelen halk aşıklarının Kayseri''ye ve aşık kültürüne ayrı bir renk katacaklarına inandığını söyledi.Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın ise, ziyarete katılan halk aşıkları adına yaptığı konuşmada Vali Orhan Düzgün''e ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kayseri''de Ulusal Halk Aşıkları Şöleni düzenlenmesi fikri oluştuktan sonra başvurdukları Vali Orhan Düzgün''ün kendilerine her konuda yardımcı olduğunu ifade eden Aydın, “Türkiye''nin 18 kentinden gelen halk aşıklarımızla birlikte güzel bir şölen ortaya koymak istiyoruz" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılan şölende programa katılan aşıklar, şairler eserlerini seslendirdi. Türkiye''nin bir çok ilinden gelen aşık, ozan ve şairin katıldığı şölende aşıklar türkülerini söylediler, atışmalar yaptılar. Üç gün üç gece devam eden şölen pazar günü sona erdi.
Şölene katılan aşıklar Kayseri''nin tarihi ve turistik yerlerini de gezdi. Şölen sonunda ozanlara ve şairlere günün anısına plaket ve madalya takdim edildi.
Şölene Yozgat''tan katılan Ahmet Sargın ve Durali Doğan, Kayseri Halk Aşıkları Şölenine  Türkiye genelinden katılan ozanların ve şairlerin büyük ilgi gösterdiklerini, şölenin iyi geçtiğini, Kayseri Halk Ozanları Derneği Başkanı Turgut Aydın ve yönetim kurulu üyelerinin güzel bir misafirperverlik örneği sergilediklerini belirterek teşekkür etti.                 ******************

Kayseri 1. Halk Aşıkları Şölenine Yozgat''tan Araştırmacı- Şair Yazar Durali Doğan Hocam ile birlikte davetliydik. Birincisi düzenlenen bu güzel etkinliğe katılmak üzere geçtiğimiz hafta sonu Kayseri''ye gittik. Toplanma noktası olarak belirlenen Cumhuriyet Meydanında değişik illerden gelen âşıklarla- ozanlarla buluştuk.

Programı Kayseri Halk Ozanlar Derneği düzenlemişti. Dernek Başkanı Turgut Aydın ve ekibi orada gelen konukları karşılıyor, program hakkında bilgiler veriyorlardı. Meydan Âşıkların sıcak buluşmasına tanıklık ederken, bir yandan da yeni katılan konuklarla kalabalık bir görünüm kazanıyordu.

Durali Hocam ile birlikte, Ankara''dan gelen Aşık Sevdai, Aşık Gülçınar ve Tokat''tan tanıdığımız dostumuz Hasan Akar''la muhabbet ediyor, şölene gelen konuklarla tanışıyor kucaklaşıyorduk. Kayseri basınının oldukça ilgi gösterdiği program Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.
Daha sonra İllerden gelen dernek başkanlarıyla birlikte Kayseri Valisi Orhan Düzgünü makamında ziyaret ettik. Kayseri Halk Aşıklar Derneği Başkanı Turgut Aydın bey konuklarını teker teker takdim ederek geldikleri iller hakkında bilgiler sundu ve vali beye desteklerinden dolayı  teşekkür edildi.

İllerden gelen aşık ve ozanlar durmadan artıyor, ekibimiz habire kalabalıklaşıyordu. Öğretmenevi öğle yemeğinden sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda şölen için toplanıp programın birinci bölümüne katıldık. Konya Âşıklar Bayramı ve Kars Âşıklar Şölenlerinden hatırladığım o güzel manzara burada da kendini göstermiş oldu. Aşıkların omuzlarında bağlamalarıyla gruplar halinde salonu girişleri şahane bir görünüm kazandırdı şölene..
İllerden gelen şairler- ozanlar ve âşıklar sırayla sahne alıyor, türkülerini seslendiriyor eserlerini sunuyorlardı. Seyircinin azlığı konukların dikkatini çekmiş olsa da, bütün katılımcılar üç gün süreyle sahne alıp eserlerini seslendirmiş oldular. Coşkuyla okunan şiirler, ozanların türküleri ve âşıklar atışması renkli- güzel karelerin yaşanmasına vesile oldu.

Programda Kırşehir ekibi göz doldurdu, aşıkların atışmaları çok beğenildi alkış topladı. Şiirlerini oldukça güzel yorumlayan arkadaşlar vardı. Durali Doğan hocayla birlikte ben de ikinci gün sahne almış oldum. Şiirlerimizi takdim edip, Yozgat ve Sorgundan selam ulaştırdık Kayseri Halk aşıkları Şölenine..
100'' e yakın katılımcı âşık- ozan gelmişti programa, dopdolu bir etkinlikti. Kayseri tarihinde Kültür – Sanat adına ciddi bir gelişmeydi bu…İnşallah devamı gelecektir diyoruz. Unutulmaz kareler, hafızlara kaydedilen görüntüler, güzel anılar vardı Kayseri Halk Âşıkları Şöleninde…
Programı organize eden Kayseri Halk Ozanları Derneği Başkanı Turgut Aydın, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri: Nurettin Memiş, Duran Aydın, Galip Güler ve Cenğiz Bozbıyık beyler seferber olmuş konuklarıyla ilgileniyorlardı. Gösterdikleri o güzel misafirperverliğe teşekkür ediyoruz. Yüreklerine, emeklerine ve alın terlerine sağlık.

Üç gün üç gece devam eden Kayseri Halk Âşıkları Şöleni Kültür sanat adına ciddi bir program olarak göz doldurdu ve Kayseri tarihine adını yazdırmış oldu.

Kayseri Valisi Sayın Orhan Düzgün''ün ve Büyükşehir Belediye Başkanının katkı ve desteklerine de teşekkür etmemiz gerekiyor. Kayseri ve yöneticilerine de elbette böylesine bir güzellik yakışıyor…
Konuklara Talas ve Harikalar Dünyasını gezdiren, rehberlik eden dostlarımıza da teşekkür ediyoruz. Programın sonunda takdim edilen katılım plaketleri hepimizi mutlu etmiştir, emeği geçen tüm ekibe, görevlilere teşekkür ediyoruz.
Kayseri Halk Aşıkları Derneğine, ekibine, yöneticilerine, yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz sağ olsunlar, var olsunlar…Unutulmaz bir programdı, tadı damağımızda kaldı. Muhteşem programda emek vardı, yürek vardı ve alın teri dökülmüştü; biz de bu güzel emeği ve alın terini saygıyla yad ediyoruz.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank