content Güney Marmara Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
26 Ara

Kayalar Biçilmiş Kaftan

CHP’de değişim rüzgarları esmeye başladı ya, beklenti rüzgarları doğal olarak genel başkan adayı Haluk Koç’a doğru esmeye başladı.

Yarın Bandırma’ya da gelecek olan Haluk Koç’a, Bandırmalı CHP’lilerden son derece yoğun bir ilgi olduğu da bir gerçek.

Bir zamanlar Deniz Baykal’ın yönetiminde yer alıp da, Baykal’a karşı çıkma cesareti göstermesi, Koç’un şansını da ikiye katlayan bir faktör olarak dikkati çekiyor.

Kendisini dinleyince de daha fazla bilgi sahibi olacağımız da kuşkusuz.

Bu arada Bandırma CHP Örgütü de hafta sonunda Kurultay’a hazırlanıyor ve kendi genel kurulunu yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Gazetemizde de yer aldığına göre bugüne kadar ilçe başkanlığı için herhangi bir aday ismi geçmemesi son derece ilginç yorumlara da yol açıyor.

Sanırım en doğru tercih, Mustafa Öz’ün rahmetli olmasının ardından yönetim kurulunun tercihi ile ilçe başkanlığına getirilen Ömer Lütfi Kayalar’ın devamı şeklinde olmasıdır.

Belki hiç aklında yokken bir anda kendini ilçe başkanlığı koltuğunda oturan Kayalar, uzun süre üst düzey yöneticilik deneyimlerini, bilgisi ve görgüsü ile birleştirerek, bugüne kadar son derece uyumlu ve dirayetli bir başkanlık görevi gerçekleştirdi.

Kaldı ki, özel konuşmalarımızda herhangi bir beklenti içerisinde olmadığını görmek, seçilme şansını yükseltmesinin yanı sıra parti içindeki hizipleri de bir anlamda enterne etmesi konusunda bulunmaz bir nimet olarak değerlendirilmelidir.

Türk siyasetinin klasik yorumu olan “şucu... bucu...” gibi nitelendirmelerin tamamen dışında bir misyon üstlenen, yöneticilik karizmasını yeri geldiğinde partisinin milletvekillerine karşı da ağırlıklı bir şekilde hissettiren Ömer Lütfi Kayalar’ın ilçe başkanı olarak devam etmesi, Bandırma CHP’ye çok daha fazla değer katacağı düşüncesindeyim.

Her şeyden önce ilçe başkanı olmak için bir takım kişilere taviz vererek yönetime alma gibi bir eğilimi olmadığını sandığım Kayalar’ın, bugüne kadar sürdürdüğü kararlı başkanlığının ayrıca Bandırma için de bir şans olduğu kanısındayım.

Efendi, dürüst, konuşma adabını bilen, hitap etme yeteneği olan Ömer Lütfi Kayalar’ın CHP ilçe başkanı olarak tekrar görevini sürdürmesi, bu kez seçimle gelmesini de beraberinde getirecektir ki, aynı zamanda parti içinde yaşanılan muhalefetin de birlik içerisinde olduğu görüntüsünü de verecektir. Bu da, Bandırma’nın Ankara’ya daha güçlü bir el ile gitmesini beraberinde getirecektir...

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank