content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Haz

Karşıyaka Alaybey Tersanesi İle Alsancak Limanı Taşınmalı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Askeri Alaybey Tersanesi’nde 2013 yılında yaşanan 10 askerin hayatını kaybettiğini ve 17 askeri personelin ise yaralı olduğu kazayı bilmeyen yoktur her halde. Şehir içinde askeri tersane olur mu bu devirde?

Yaşanan o talihsiz kaza sonrası oranın hala taşınmaması nedeniyle orası tarihte kara leke olarak kalacaktır. Milli Savunma Bakanlığı şehir içinde bulunan bu Tersaneyi bir an evvel oradan taşıması lazım.

Aynı şekilde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ise dev gemiler Alsancak Limanını ve Körfezi işgal etmişler her yer dev gemilerden geçilmiyor gemilerde doluluk oranı arttı denizin ortasında boş yer kalmadı acil olarak bu limanında taşınması gerek. Aliağa tarafında bir sürü boş alan yeterince var zaten. Allah korusun kaza olursa sorumlusu kim olacak?

İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek için güzelim Karşıyaka'nın en güzel köşesinde bulunan Alaybey Tersanesi ile Alsancak Limanı taşınmalı. Karşıyaka ile Alsancak Sahil boyu birleştirilmeli. Park bahçe yapılıp sahil boyu uzatılmalı buralara kafeler kurulmalı manzaraya karşı İzmirliler çay içmeli. Bu önemli konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar Milli Savunma Bakanlığına ve aynı şekilde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına Alaybey Tersanenin ve Alsancak Limanının kaldırılması için yazı yazmaları gerek. Gelen cevapların ise basına aktarmaları gerek.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank