content

14 Nis

Karınca Dergisinden Birkaç Yazı

Kamu Yararına Çalışır Dernek olan, Devletimizin kurucusu Yüce Atatürk’ün direktifleriyle 20 Mayıs 1931 tarihinde Türk Kooperatifçilik Cemiyeti,, 1948 yalında da Türk Kooperatifçilik Kurumu adını alan, bu kuruluşumuzun aylık yayınladığı “Kooperatif Postası Karınca Dergisi” 916. sayısıyla köklü bir çınar görünümü arz ediyor.

Karınca Dergisinin sahibi Kurum adına, Prof. Dr. Nevzat Aypek, Yazı İşleri Müdürü: Doç. Dr.M. Akif Özer. Karınca Dergisinin 916. sayısının başyazısında, Dünya Turizm Örgütü 2012 değerlendirmelerinden söz ediliyor, Bir yerinde:

-“Türk Turizminin hak ettiği yerde olmadığı görüşü, sektörün uygulamacıları, bürokratları ve akademisyenleri tarafından kabul görmektedir” deniliyordu.

Karınca Dergisinin masamda olan anılan sayısında, değişik konulardaki araştırma, yazı ve haberler yanında, şair, yazar, araştırmacı, gazeteci, yayıncı, Türk Kooperatifçilik Kurumu üyesi rahmetli Halil Rıdvan Çongur ağabeyimizin ardından yazılanlar yer alıyordu. Bu konudaki yazı sahipleri ve yazılarından aldığımız bazı cümleleri:

1. Halil Rıdvan Çongur, etkili ses tonu, güzel şiir okuması ve hatipliğiyle radyo-TV ve edebiyat dünyamızda daima ilgi, takdir toplayan bir şahsiyetti. Türk kooperatifçilik Kurumuna 16 Ocak 1987 tarihinde üye olmuştu (Nail Tan)

2. H.Rıdvan Çongur’un üstün özellikleri vardı. O kadar renkli ve hayat çeşnisi olan bir kimliğe sahip olan Çongur’un bütün yönlerini anlatmağa kalksak bir ansiklopedi olur (Selçuk Alparslan)

3. H.Rıdvan Çongur, Türk Dili sevdalısı, bildiğini açık söylemekten çekinmeyen, eleştirilerini yüksek seviyede yapan, açık sözlü, temiz yürekli bir büyüğümüzdü. Şiirimiz, edebiyatımız O’nun öz evlatları gibiydi. Bunların üzerinde titrer, bir santim, bir kelime bile taviz vermezdi (İsa Kayacan)

GÜNÜN YAYIN HABERLERİ:

1-Ankara’da Ergün Veren tarafından 12 sayfayla aylık yayınlanan; Ergün Veren, Prof. Dr.Erman Artun, İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Prof.Dr.Fuad Yöndemli, Yaşire Kartal Lott, Şükran Tezişçi imzalı yazılarla farklı haberlerin yer aldığı ‘6-B’ liler Bülteni’nin 52.sayısı gün  yüzü gördü.

2-Ankara’da,20 sayfayla İlhami Nalbantoğlu’nun sahipliğinde aylık yayınlanan;Prof.Dr.Mümtaz Soysal,Hüsnü Merdanoğlu,Erol Dağlı,Nazan Sezgin imzalı yazılarla değişik imzaların şiirleri ve farklı haberlerin yer aldığı‘Ahlat Gazetesi’nin 160.sayısı  okurlarıyla buluştu,buluşturuldu.Gazetenin söz konusu edilen sayısında  ayrıca ,Editörün notu olarak;”Değerli hocamız,Prof. Dr. İsa Kayacan,zaman zaman

Vakfımızı,Gazetemizi,yayınlarımızı konu alan  yazılarıyla, (Burdur Gazetesinin 20 Ocak 2014 tarihli sayısında yayınlanan yazısında olduğu gibi) bizi onurlandırmaktadır.

Teşekkür ve saygılarımızla” denildi.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank