content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Haz

Kaptan’ın Tayini Kore Dönüşü

Bazı gündem konuları var ki, siz isteseniz de peşinizi bırakmıyor. Örneğin, İzmir için EXPO
Başka bir konuya dalayım  kentin, ekonominin sorunlarını öne çıkarayım diyorum ki, EXPO ile ilgili bir başka gelişme yüzünü göstermekte gecikmiyor.

 İzmir’in bu ‘dünya fuarı’. anlamına gelen yolculuğu heyecanla sürüyor. Malumunuz üzre EXPO gemisi, Yürütme Komitesi’ndeki istifaların ardından kaptansız da olsa şimdilik gidiyor.
 Vali Cahit Kıraç, Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile önce AB Bakanı Egemen Bağış’la İstanbul’da bir görüşme yaptı, ardından Güney Kore’nin Yeosu şehrinde düzenlenen Expo 2012 Uluslararası Sergisi’ne birlikte uçtular.

Güney Kore’nin Yeosu şehrinde düzenlenen Expo 2012 Uluslararası Sergisi, Vali ve Başkan’ın önünde iyi bir model olacak.  

Yeosu’da küçük EXPO’lardan biri düzenleniyor. Antalya’’nın aday olduğu EXPO’lardan birisi. Ancak Yeosu’ coğrafik olarak aynı İnciraltı gibi... İnanılmaz benziyor.
Bu alanda çekici bir düzenleme gerçekleştirilmiş. Modern mimari ile kapalı bölümler beton görüntüsü yaratmadan konumlanmış durumda ve denizin içinde dönme dolap benzeri atraksiyonlarla bir cazibe  merkezi yaratılmış.

Vali ve Başkan’ın özellikle İnciraltı’nda alan  düzenlemesine yönelik burada esinleneceği çok şey var.   Yeosu dönüşü İnciraltı düzenlemelerini burayı model alacakları açık.

Gelelim  yeni kaptanın kim olacağına...
Bu konuda ortaya atılan son isim, Petkim’in büyümesinde büyük emeği olan SOCAR CEO’su Kenan Yavuz oldu.  Petkim’de gösterdiği başarılar,  uluslararası iş dünyası ile ilişkileri gibi özellikleriyle konuşulan Yav uz, birçok kesim açısından da onay gören bir isim.  
Ayrıca çalışkanlığı ve vizyonuyla da takdir gören Yavuz’u tanıyanlar  zor  işlerin  üstesinden geleceğine inanıyor.

Yine de Vali Kıraç açıklamak için acele etmiyor, Güney Kore’deyken görüştüğümüz Kıraç, net kararın henüz verilmediğini, dönüşte verileceğini söylüyor.
Kaptansız gemi ile yolculuk şimdilik Belediye Başkanı Kocaoğlu  ile Vali Kıraç’a dümeni sıkı sıkıya tutturuyor.

EXPO’da istifalarla yaşanan yol kazası çok tatsızdı, birçok değerli insanı üzdü.
Tek yararı eğer sayılırsa,  bu adaylık sürecinde biraz da teknenin arka tarafına doğru oturtulan Başkan Kocaoğlu’nun dümeni nihayet yeniden tutması olacaktır. 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank