content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Eyl

Kadir Geceniz Mübarek Olsun…

Kadir geceniz mübarek olsun…

Bu mübarek gece bin aydan daha hayırlı bir gecedir, tüm İslam Âleminin en kutsal gecesidir. Bu en kutsal gece, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının 27. gecesi yani Kadir Gecesidir. Kadir kelimesi arapça kökenli bir kelime olup, TDK sözlüklerinde kelime anlamının sıkışmak olarak karşılık geldiğini, Kadir gecesi ile ilgili olarakta Kur'an-ı Kerim'in mealinde Kadir Suresi'nde melekler ve ruhların, Rablerin izniyle her işin iner de iner ,diye ifade etmektedir. Yani, yeryüzünün melekler ve ruhlarla dolup taştığını ifade etmektedir. Yine aynı surede, bin geceden daha hayırlı bir gece meali bulunmaktadır.

Kadir gecesi; kulunun rabbine daha yakın olduğu bir gecedir. Herkesçe bilinen en büyük nedeni ise, Kur’an-ı Kerim’in ayetlerinin Peygamber Efendimiz H.z. Muhammed’in (S.A.V.) kalbine inmeye başladığı gece olmasıdır. Peygamber efendimiz (S.A.V) buyurmuştur ki, bu gece dua edip Yüce Rabbimizden af dileyin. ”Allah, bizim tüm geçmiş günahlarımızı bağışlar” çünkü yüce Rabbimiz affedici ve bağışlayıcıdır diye buyurmuştur. Bu gece bin ömürden daha hayırlıdır. Kadir Suresi'nin Türkçe mealinde, yeryüzünün tan vaktine kadar esenlik yeri olduğu belirtildiği için, bu geceyi coşkulu ibadetlerle geçirmemiz, Allah'tan huzur ve saadet istememiz gerekir. Bu kutsal gecede melekler kullara esenlik dilerlermiş.

Şu anda üzerinde yaşadığımız yerkürede, doğal felaketlerin sıklaşması, birçok ülkede yaşanan iç savaşlar ve terörizmin huzuru bozması, son zamanlarda yaşanan ekomik krizler ve şu anda sayamadığımız tüm olumsuzluklar, şüphesiz barış ve huzura en çok ihtiyaç duyduğumuz zaman olarak aklımıza gelmektedir. Hayır ve şerrin Yüce Rabbimiz'den geldiğine inanıyorsak, tüm insanlığa hayır vermesi için bu gece dua etmek ne kadar güzel olurdu?

Haydin dua edelim hep birlikte peygamberimiz gibi: "Allahım sen affedicisin, affı seversin cümlemiizin günahlarını affeyle." amin.

Bu gün ellerimizi daha çok açalım gökyüzüne, avucunuza melekler nur koysun yüreğimize de merhamet.

Vatanımıza, milletimize, devletimize, kalplerimize ve tüm inananlara huzur, saadet getirmesini temenni ederim. Manevi gücümüzün her daim varolmasına vesile olmasını diliyorum.

Kadir geceniz mübarek olsun sağlıkla sıhhatle nice kandillere…

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Kadir Geceniz Mübarek Olsun…”

  1. 1
    Çapar Kanat Says:

    Sizin de tüm çiftçiler ve çiğ süt üreticileri adına kadir gecenizi kutlarız.
    Çapar Kanat
    Çiftçi-Çiğ Süt Üreticileri



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank