content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

05 Ara

Kadından İmam Olur mu!?.

Değerli dostlar, Kur’an-ı Kerim kadınların hiçbir göreve talip olmasını engellemez. “Kadın Cumhurbaşkanı da, Başbakan da, kadı da, yargıç da, imam da, müezzin de olabilir,, Çünkü Kuran’da yasaklanmayan her şey serbesttir. “Asıl olan serbestlik, yasak ise istisnadır.,,

Yasak için, Kur’an’ın yap! Yada yapma! İzahına ihtiyaç vardır.

Böyle bir yasak olmadığına göre, kadın topluma namaz kıldıran imam da olur; tüm milleti yönetecek cumhurbaşkanı veya başbakan da olur... “Başlarına bir kadını geçiren bir kavim asla iflah olmaz.,, (İbni Hanbel Müsned 5/43,50; Tirmizi Fiten:75 Nesai Kudat:8; Buhari Fiten:18)

Birçok hadis kitabına girmiş yukarıdaki uydurma, Kuran’ın getirmediği hükümleri kadın aleyhine uyduran gelenekçiler tarafından dinimizin içine sokulmuştur.

Siyasi kaygılarla bu tip hadisler uydurup Allah’ın dinine kendi görüşlerini katanlar; Kuran’ın Saba melikesini tarifini de gözardı ederler. “Neml suresi 22. ve 44. Ayetler arasında Saba kavminden ve onlara hükmeden kraliçeleri Saba melikesinden bahsedilir.,, Ayetlerin açıklamalarında Saba melikesinin zekasını, topluma doğruyu buldurmadaki becerisini, kavmini tehlikeye atmayışını, tedbirli yaklaşımlarını görürüz.

“Kadınlara yazıyı öğretmeyin. Dikişi ve Nur Suresini öğretin.,, (İbnü’l Cevzi, Mevzuat II, 269)  Değerli Okurlarım, bugün gelenekçi İslam’ı savunup da kızlarını üniversiteye sokmaya çalışanlara gerçekten şaşırıyorum!  Gelenekçi dinin görüşü yukarıdaki gibidir. “Eğer Ehli Sünnet alimlerini dikkate almıyorsanız niye hala Ehli Sünnet olmaya devam ediyorsunuz? Sizin dini anlamada yönteminiz nedir? Dini kimden, nereden, neye göre anlıyorsunuz?,,

Eğer Ehli Sünnet alimlerine saygınız, inancınız tamsa bize kızmayın.

Biz görmezden geldiğiniz bazı izahları da açıklayıp inancınızın gereğini yapmanıza yardımcı oluyoruz! “Lütfen Sunniyim, Hanefiyim  diyorsanız; bu izahları da unutmayın, uygulayın!’’ Bir de şu konuda lütfen bizi aydınlatın: “Kur’an’a  göre değil ama’’ Ehli Sünnet’e göre kadın, erkek, karışık olarak oturmak haramdır. Hatta bazı izahlara göre kadının sesinin duyulması da haramdır.’’(!)

Peki başörtülü kızları üniversiteye göndermekle bu kızları harama sokmuş olmuyor musunuz?

ATATÜRK KÖŞESİ

Büyük komutanları büyük milletler yetiştirir.

DÜŞÜN-TAŞIN

Aklını kullanmak en büyük erdemdir...

GÖNDERMELER

-Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kadir Topbaş, ve Hüseyin Çapkın’la birlikte Dolmabahçe Çay Bahçesinde Simit, Kaşar Peyniri ve üzümden oluşan mütavazı bir kahvaltı yaptıklarından haberiniz var mı?

-Wikileaks’le Ergenekon Davasını Hançerlemek ve dahi sulandırmak isteyenlerin kimler olduğunu merak ediyor musunz?

-Adana Emniyet Müdürlüğü’nün, Şefkat Eli Projesi kapsamında fakir-kimsesiz çocuklara sessiz-sedasız yardım ettiğini biliyor musunuz?

-Başbakanımızın, İsrail’e İNSANİ ve İSLAMİ yardım jestinin tüm dünyada takdirle karşılandığını bilmeyen var mı?

- “Ben hayvan acı çekerken üzülürüm ancak İsrail’de yananlara üzülmem „ diyen fanatik kafaların varlığından haberiniz var mı?

-Görme Engelli Metin Şentürk’ün 24 aralıktan itibaren Kanal 24’te haber sunacağını duydunuz mu?

-İstanbul’un, Avrupa’nın, 2012 yılı Spor Başkenti ilan edildiğinden haberiniz var mı?

-Adana’nın, Türkiye’nin en dobra kadını Ayşe ARMAN’ın Obez’lerin dünyasını sorgulamak için 150 kiloya varan makyaj malzemesi kullandığını biliyor musunuz?

-Yakında Amerikaya neden beni götürmediklerinin gerekçelerini! Siz değerli okurlarımla MERTÇE paylaşacağımı biliyor musunuz?

-Güya onları motive etmek için(!) Görme engellilere ateşli silahla ateş talimi yaptıran İstanbul İlçe Beldiyesinin hangisi olduğunu merak ediyor musunuz?

-Okan Bayülgen’in kızının adının İSTANBUL olduğunu biliyor muydunuz?

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank